Writer: Sevil Balaban
Date: 10/07/2020
Tufan Teksoy bir fotoğraf sanatçısı ve maliyeci. 46 yıl önce Isparta’daki ilkokul öğretmenlerine sınıfça yazdıkları mektuplar yıllar sonra kendisine ulaşınca bu mektuplar doğup büyüdüğü ve tutkuyla bağlı olduğu Isparta’yı ve kent kültürünü anlatması için bir vesile olur. Isparta deyince herkesin aklına Süleyman Demirel, gül ve halı bilemediniz Eğirdir ve Gölcük gölleri gelir. Tufan Teksoy Isparta’nın bunların dışında kalan kenti ve kent hayatını Isparta şehir hayatının özeti gibi olan bir çıkmaz sokak içinden anlatıyor.
Okuyucu kitabın sayfalarında; Isparta kent planını yapan Gustav Olsner’i, yarıaçık cezaevindeki Yılmaz Güney’i, halı dokuyan mahpusları, kadınlar hapishanesini, bambul arılarını, Ispartalı Rumları, düğün yemeklerini, üç çocuğunu en iyi şekilde yetiştirmeye çalışan bir eğitimci babayı, kimseye muhtaç olmadan ömrünü tamamlayan Pembe Panter lakaplı büyükanneyi, iyi bir eğitimcinin bir çocuğun hayatında neleri değiştirebildiğini, Göller Ekspresini, İngilizlerden kalan görkemli demir yolu köprüsünü kente ve insana dair hikâyeler eşliğinde okuyacak.
Bu kitap; Isparta kent kültürüne bir armağan, bir selamlama…
Kendine İyi Bak Isparta
Tufan Teksoy – Elif Aydoğdu Oral
Sayfa sayısı: 256 sayfa
Fiyatı: 32 TL
Yayın tarihi: Mayıs 2020
Yazar, senarist, aktör ve Merlin Ödülü sahibi sahne sihirbazı Kubilay QB Tunçer’in yeni eseri ‘Bir Sihirbazın İtirafları’, Tunçer’in kendi sesiyle şimdi Storytel’de.
Kubilay QB Tunçer, yeni eseri ‘Bir Sihirbazın İtirafları’ ile sizi sihirbazların, illüzyonistlerin, falcıların, kahinlerin ve medyumların dünyalarına eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor.
Doğaüstü gibi görünen numaraların, açıklanamayan kehanetlerin, zekice planlanmış oyunların sırları bu sesli kitap serisinde yer alıyor. Yaşanmış gerçek olaylar, tarihin en zekice dalavereleri, sihirbazlığın sırları ve birbirinden ilginç birçok anekdot, yazarın keyifli üslubuyla şimdi Storytel’de.
“GÜÇ KILICI’NI HER KİM TAŞIRSA TEK GERÇEK KRAL O OLUR.”
PEKİ YA KILIÇ KENDİNE BİR KRALİÇE SEÇERSE?
Nimue kendi halkı tarafından dışlanmıştı. Kara büyüyle olan bağlantısı yüzünden Druid köyünde ondan korkulur hale gelinmişti bu yüzden ayrılmaktan başka seçeneği yoktu…
Ama kader tüm köyün Kızıl Paladinler tarafından katledilmesinden sonra Nimue’nin önüne yepyeni bir yol çıkardı. Annesi ölmeden önce ona son bir görev vermişti adı sadece efsanelerde anılan Güç Kılıcı’nı bir büyücüye Merlin’e götürmesi gerekiyordu. Halkını kurtarmak için tek şansı buydu. Bu zorlu görev intikam almasını her ne kadar zorlaştırıyor olsa da içinde uyanan güç intikamdan başka bir şey istemiyordu.
Nimue etkileyici paralı asker Arthur ve göçmen Fey Ahalisi ile atıldığı macerada tek gerçek krala vadedilmiş kılıcıyla hem paladinlerle hem de yozlaşmış kralın ordularıyla savaşmak zorundaydı. Halkını bir araya getirmek ve ailesinin intikamını almak isterken kendisi hakkındaki gerçekleri de adım adım keşfedecekti.
Ama belki de kaderi değiştirebilecek tek şeybir kılıcın ucundaydı.
VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY) “Yöneticinin Genç Bir Yazar Olarak Portresi: Ekonomi-Edebiyat İlişkisi Hakkında Bir Yardım Eli” isimli kitabı okurla buluşturuyor. Alman yazar Philipp Schönthaler kitapta, tarihi olaylar eşliğinde teknoloji, gıda, telekomünikasyon, giyim ve otomotiv devlerine atıfta bulunuyor.
“Yöneticinin Genç Bir Yazar Olarak Portresi”, hikâye anlatmanın şirketler ve yöneticilerin kaderini belirlediğini ortaya koyuyor. Kitapta, dünya devi markalardan Steve Jobs, Umberto Eco ve Tim Cook gibi önemli isimlere atıfta bulunan Philipp Schönthaler, zirveye çıkış öykülerinden kesitler sunuyor, günümüzde hikâye anlatabilenlerin başarılı olduğunu söylüyor.
Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY) tarafından yayımlanan “Yarım-Dünya:
Gezegenimizin Hayatta Kalma Mücadelesi” isimli kitap raflardaki yerini aldı. Edward O. Wilson’un kaleme aldığı kitap, Sami Oğuz çevirisiyle yayımlandı.
Tarihte ilk kez, on yıl ilerisini düşünen kişiler arasında, küresel bir oyunun sonunu oynamakta olduğumuz kanısı oluştu.
Aklımızda ekonomik büyüme, dizginlenmemiş tüketim, sağlık ve bireysel mutluluktan başka bir amaç olmadan debelenip duruyoruz.
Yeryüzündeki yaşamı oluşturan türlerin çoğunu kısa zamanda kaybedecek. Yarım-Dünya önerisi, sorunun önemine uygun, birincil, acil bir çözüm sunuyor: Ancak gezegenin yarısını veya daha fazlasını ihtiyat olarak bir kenara ayırarak, çevrenin yaşayan kısmını kurtarabilir, kendi varlığımızı da sürdürebilmemiz için gereken dengeyi sağlayabiliriz.
Monterroso’nun öyküleri Türkçe’de ilk kez yayımlanıyor
VakıfBank Kültür Yayınları (VBKY) Latin Amerika edebiyatında Boom kuşağının en önemli yazarlarından Augusto Monterroso’nun “Toplu Eserler ve Diğer Hikâyeler” isimli kitabını Türkçe’de ilk kez yayımlıyor. Monterroso’nun kaleme aldığı sıra dışı öyküler, mizah ile yepyeni anlatım biçimlerini buluşturuyor.
VakıfBank Kültür Yayınları “Kavalalı Mehmed Ali: Osmanlı Valiliğinden Mısır Hükümdarlığına” isimli kitabı Türkçe’de ilk kez okura sunuyor.
Orta Doğu tarihçisi Prof. Dr. Khaled Fahmy kitabında, 43 yıllık hükümranlığı süresince Osmanlı ve İslam dünyasının tarihsel seyrine yön veren, 19’uncu yüzyılın etkin figürlerinden Kavalalı Mehmed Ali Paşa’yı değerlendiriyor, onu, genişletilmiş Avrupa tarihi çerçevesinde anlatıyor.
“Kavalalı Mehmed Ali: Osmanlı Valiliğinden Mısır Hükümdarlığına”, modern Mısır’ın temellerini atan Kavalalı Mehmed Ali Paşa’yı reformlarından savaşlarına ve kişiliğine kadar her yönüyle inceleyen önemli bir eser.