Swarovski Metamorphosis Kampanyası

Writer: NYX Magazine

Date: 06/06/2023

PAYLAŞ

Swarovski, Kreatif Direktör Giovanna Engelbert tarafından tasarlanmış ve makyaj sanatçısı Dame Pat McGrath tarafından hayata getirilmiş yeni marka kampanyası Metamorphosis’i, moda fotoğrafçısı Steven Meisel’in imzası ile sunuyor.

Metamorphosis adını taşıyan kampanya, kişinin kendini neşeyle ifade edebilmesi ve kristallerin dönüştürücü gücü ile öne çıkıyor. McGrath’in makyaj sanatını tropikal bir bitki örtüsü ve fauna olarak kullanan kampanyada, Swarovski’nin Florere, Idyllia, Gema, Dextera ve Millenia mücevher aileleri fantastik bir ışığın altında farklı dünya dışı yaratıklarla temsil edilerek yeniden yorum kazanıyor.

Swarovski’nin efsanevi mücevher tasarımlarını birbirinden farklı Kelebek, Papağan, Ananas ve Kaplumbağa kişilikleriyle hayata getiren Meisel’in her bir karakteri neşeli taşkınlığa ve doğal dünyanın mucizelerine dair canlı birer örnek.

Swarovski’nin Avusturya mirasından alınan ilhamla şekillenen kampanya, on sekizinci yüzyılda Viyana’nın Schönbrunn Sarayı’nda İmparatoriçe Maria-Theresa tarafından yaratılan büyülü bahçe odalarına dair izler taşıyor.

“Maria-Theresa’nın bahçe odalarının ilk çıkış noktası, imparatoriçenin rüyaları. Doğal hâline bırakıldığında asla aynı yaşam alanını paylaşmayacak, dünyanın dört bir yanından gelen egzotik flora ve fauna murallarıyla donatılmış fantastik odacıklardan söz ediyoruz. Ben de aynı şekilde doğada aslında kendi hâlinde var olmayan fakat aynı neşeyi yansıtabilen, büyülü bir kristal bahçe yaratmak istedim”, diyor Swarovski’nin Kreatif Direktörü Giovanna Engelbert..

Mücevher parçaları Swarovski’nin büyülü kristalize bahçesinde bir araya gelerek, tropikal meyveler, egzotik kuşlar ve hayvanlardan ilham alan, her biri kendi kişiliğine sahip fantastik yaratıklara dönüşüyor.

“Metamorphosis kampanyası, Swarovski kristallerinin güzelliğine ve ilham verdikleri yaratıcılığa ve neşeye dair bir kutlama”, diye ekliyor Engelbert. “Sanatın dönüştürücü gücü ile mücevherlerin dönüştürücü gücü arasındaki bağdan ilham alıyoruz.”

Meisel, her biri Swarovski’nin efsanevi mücevher ailelerinin ruhunu ve savoir-faire’ini ortaya koyan baş döndürücü bir seri oluşturarak büyülü karakterleri kristallerin neşeli büyüsü ile hayata getiriyor.

KARAKTERLER

KELEBEK

Yumurtadan tırtıl hâline ve ardından kozalarına giren kelebekler, doğanın belki de en olağanüstü dönüşümlerinden birini yaşar. Kozasından kaçtıktan sonra çiçekten çiçeğe kanat çırpma özgürlüğüne sahip olan kelebek, yeni ve narin kanatlarını olasılıklarla dolu bir dünyaya açar. Swarovski’nin sahipliğini yaptığı bahçenin kalbinde yatan Kelebek, özgür ruhu ve korkusuzluğuyla Florere ailesinden yükseliyor. Pembenin en yumuşak tonlarını ve sıcak sarı tonlarını baş döndürücü bir şekilde gözler önüne seren kristallerle süslü Florere yaprakları, kokteyl yüzükler ve zarif bir şekilde süslenmiş iğneler üzerinde tüm ışıltısıyla çiçek açıyor. Kendini ifade etmeye yönelik harika bir duruş sergileyen Kelebek, kullanıcılarını heyecanla dolu, büyülü yeni dünyaları keşfetmeye teşvik ediyor.

PAPAĞAN

Papağan gücü ve bireyselliği temsil eder. Kuş dünyasında kendini ifade edebilme kabiliyetiyle öne çıkan papağan inanılmaz derecede sosyal bir yaratık ve maceracı bir ruh. Swarovski’nin Papağanı, bakışlarından çıkan ışıltıyla etkileyici bir izlenim bırakıyor. Idyllia ailesinden baş kaldırma enerjisi ve punk ruhuyla çıkan bu tavizsiz cesur karakter, olağan dışı bir öz güven ortaya koyuyor. Tasarımın özel olarak şekillendirilmiş alev kırmızısı ve sarı kristalleri, incelik ve yaratıcılık yayarak çarpıcı bir etki bırakıyor. Swarovski’nin Papağanı alaycı ruhu ve büyük meraklılığıyla deneysel diyarlara açılan ışıltılı bir geçit sunuyor.

ANANAS

Hayatına ufak tefek çiçeklere sahip küçük bir çalı olarak başlayan ananas, dikenli dış kabuğuyla tatlı mı tatlı bir meyveyi gizleyen nefis bir tropikal lezzete dönüşür. Swarovski’nin hayal ettiği Ananas, doğanın dönüştürücü gücüne ve en beklenmeyenlerin güzelliğine dair somut bir örnek. Bolluğu temsil eden ve keskin çizgileri ve koyu yeşil, altın tonlarıyla göz kamaştırıcı geometrik bir ışıltı yayan Ananas, Idyllia ailesinden esintiler taşıyor.

KAPLUMBAĞA

Uzun bir ömrü temsil eden kaplumbağa, benzersiz kabuk mimarisiyle durağanlık, düşüncelilik ve büyüleyicilik aşamalarından geçerek kendi başkalaşımını oluşturur. Millenia ailesinden ilham alan, dayanıklılık, sakinlik ve baştan çıkarıcı bir durgunluk yayan Swarovski’nin Kaplumbağası, ışıltılı yeşil ve göz alıcı pembe tonlarıyla dikkatleri üzerine çekerek etkileyici bir duruş sergiliyor. Zamana karşı koyan zarafete dair asil bir övgü.

PAYLAŞ