TENCEL™, Advance Denim ve Officina+39 Pamuksuz Denim Estetiğinde İlerlemelerin Öncülüğünü Üstleniyor

Writer: NYX Magazine

Date: 07/07/2023

PAYLAŞ

Yapılan işbirliğiyle denim üreticisi Advance Denim’in tasarım becerileri, İtalya merkezli kimya şirketi Officina+39’un yenilikçi sürdürülebilir yıkama uzmanlığı ve TENCEL™ marka Lyocell elyafların gezegene duyarlı estetik faydaları bir araya geliyor. TENCEL™ Lyocell elyaflardan üretilen, çevresel ayak izi düşük, otantik denim estetiğiyle gerçek vintage görünümleri harmanlayan yeni pamuksuz denim koleksiyonu Kingpins New York fuarında sergilenecek. TENCEL™, denim inovasyonuna öncülük etmek amacıyla benzer perspektife sahip iş ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam ederken, gerçek anlamda sürdürülebilir denim giyimde tasarım ve estetiğin olanaklarını çeşitlendiriyor. 

Selülozik elyaf üretiminde dünya liderlerinden Lenzing Group, pamuksuz denim estetiğinde yeniliklerin kapısını aralamak amacıyla denim üreticisi Advance Denim ve İtalya merkezli kimya şirketi Officina+39 ile işbirliği yapıyor. Yapılan işbirliğiyle tanıtılan ve TENCEL™ Lyocell elyaflardan üretilen yepyeni pamuksuz denim koleksiyonu, denim endüstrisindeki sürdürülebilir gelişmeyi destekleme konusunda üç şirketin sergilediği kararlılığın altını çiziyor. 

Denim giysilerin çevresel ayak iziyle ilgili tüketiciler arasındaki farkındalık giderek artarken, denim markaları da daha sürdürülebilir denim ürünler tasarlamak ve üretmek amacıyla yeni yaklaşımlar denemeye devam ediyor. Düşük çevresel etkiye sahip denim giysilerin tasarlanmasına odaklanan bu koleksiyonda, Advance Denim’in TENCEL™ marka Lyocell elyaflardan üretilen yenilikçi denim kumaşlarına ve Officina+39’un özel çevreci apre tekniği olan eko-beyazlatmanın yanı sıra, benzer bir renk açma etkisi sunan geleneksel yöntemlere göre %75 oranında su tasarrufu sağlayan sürdürülebilir “Susuz” yıkama işlemine yer verildi. Tüm bunların sonucundaysa, genellikle pamuklu denimde bulunan geleneksel “otantik denim” görünümüne sahip, sıfır pamuk bileşimi ile özel bir koleksiyon ortaya çıktı. Koleksiyonla birlikte, denim ürünler için sürdürülebilir alternatifler kullanılarak denim tasarımında yeni olanakların ve estetik bir görünümün mümkün olduğu ortaya kondu. 

Çevresel etkiyi azaltan yeni tasarım olanakları ve yeni bir denim estetiği 

Lenzing Denim Küresel İş Geliştirme Başkanı Tuncay Kılıçkan, koleksiyonla ilgili olarak şunları söyledi: “Geçmişte pamuksuz denim kumaşlar daha yumuşak bir dokuya ve daha sade bir görünüme sahipti. TENCEL™ Lyocell elyafları kullanılarak otantik bir vintage görünüm ve daha pürüzlü bir doku elde edilmesiyle birlikte denim markaları da yeni tasarım olanaklarına ve estetik denim görünümü oluşturma olanağına sahip olacak. Bu da tüketiciler açısından sürdürülebilir denimde daha fazla seçenek anlamına geliyor. TENCEL™, Advance Denim ve Officina+39 tarafından gerçekleştirilen bu işbirliği, gerçek anlamda cesaret verici bir gelişme ve sürdürülebilir denim ürünlerinin tasarım açısından çeşitliliğinin önünü açacak. Aynı zamanda denim endüstrisinin çevresel ayak izini azaltabilecek, denim alanındaki öncü inovasyonlar konusunda kararlılıkla sürdürdüğümüz çalışmalarımızın da bir meyvesi olarak görülebilir.” 

TENCEL™ marka Lyocell elyaflardan üretilen pamuksuz denim kumaşlar, nihai ürüne yumuşaklık, konfor ve parlaklık kazandırıyor. TENCEL™ marka Lyocell elyaflar, pamuklu malzemeyle kıyaslandığında, vücut ısısının düzenlenmesi için daha iyi bir nem yönetimi sunuyor. TENCEL™ Lyocell elyaflarından üretilen pamuksuz denim kumaşlar ayrıca lazere duyarlı olma avantajına da sahip. Doğru yıkama tekniği kullanıldığında, elyaftan nihai ürüne uzanan süreç boyunca denim üretiminde gerçek anlamda sürdürülebilir bir alternatif sunuyor. 

Sürdürülebilir bir denim endüstrisi için denimde öncü inovasyonlar 

Officina+39 Genel Müdürü Andrea Venier, işbirliğiyle ilgili olarak, “Bu işbirliğiyle, pamuklu denim ürünlerindeki geleneksel otantik denim görünümünü elde etmek için özgün eko-yıkama tekniğimizi pamuksuz kumaşlara uyguladık. Yaptığımız işbirliği aynı zamanda “Susuz Üretim Misyonumuzla” da mükemmel bir biçimde örtüşüyor: bir yandan üretim sürecimizin verimliliğini artırmanın yeni yollarını keşfederken, diğer yandan enerji, mekan ve su kaynaklarının kullanımını azaltıyoruz,” diye konuştu. 

Advance Denim Direktörü Michael Lam ise şunları söyledi: “Advance Denim olarak TENCEL™ ile yaptığımız iş birliği, minimum çevresel etkiye sahip denim ürünler tasarlamak için geliştirdiğimiz ortak bir vizyona dayanıyor. Tamamen pamuksuz bir kumaş elde etmek amacıyla sürdürülebilir elyaflardan üretilen kumaşla eko-yıkama tekniğini bir araya getirdik. Bu sayede denim alanında, tüm denim markalarının ve genel olarak endüstrinin ihtiyacını karşılayabilecek özgün bir inovasyona imza attık. Yaptığımız bu işbirliğinin önümüzdeki dönemde sektör genelindeki sürdürülebilir gelişim için yeni inovasyonlara ilham vermesini umut ediyoruz.” 

PAYLAŞ