Güneş Gözlüğü ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Writer: NYX Magazine

Date: 21/08/2023

PAYLAŞ

Güneş gözlüğü seçerken görüntüsünün yanı sıra doğru ölçülerde ve özelliklerde olması da büyük önem taşıyor. Çeşitli ekartman ölçülerinden farklı cam türlerine kadar herkese uygun seçenekler sunan Atasun Optik, güneş gözlüğü seçmenin püf noktalarını paylaşıyor.

Birbirinden farklı tarzda ve modelde trend güneş gözlüklerini bir arada sunan Atasun Optik, güneş gözlüklerinin yüzümüz uygun boyutlarda seçilmesinin ve daha uzun ömürlü olmasını sağlayacak bakım yöntemlerinin püf noktalarını paylaşıyor. 

Yüzünüze En Uygun Boyuttaki Güneş Gözlüğünü Seçin

Rahat bir görüş sağlarken stiline önem verenler tarafından aksesuar olarak da kullanılan güneş gözlükleri, farklı yüz tipleri, kullanım alanları ve cam türlerine göre çeşitlilik gösteriyor. Atasun Optik, güneş gözlüğü seçiminde doğru ölçü ve boyutlardaki güneş gözlüğü seçiminin önemine vurgu yapıyor. 

Güneş gözlüğünün genişlik ve sap uzunluğu ölçülerini ifade eden ekartman değerleri hem konfor hem de görünüm açısından kritik bir rol oynuyor. Genellikle güneş gözlüğü saplarının iç kısmında üç numara ile ifade edilen ekartman değerlerinin ilk numarası cam genişliğini belirtirken ikinci numara köprü genişliğini, üçüncü numara ise sap uzunluğunu gösteriyor. Küçük, dar bir yüz hattına sahip olanların cam genişliği 50 mm ya da daha az ekartmana sahip güneş gözlüğü seçmesi tavsiye edilirken orta büyüklükte yüz hatları için cam genişliğinin 51 – 54 mm arasında olması öneriliyor. Daha büyük yüz ölçülerine sahip kişiler ise cam genişliğinin 55 mm ve yukarısında olmasını tercih ediyor. 

Güneş Gözlüğü Bakımı Nasıl Yapılır? 

Güneş gözlüğünüzün ömrünü uzatmak ve net görüntü kalitesini korumak için özenli bakım önem taşıyor. Uzmanlar, güneş gözlüğü camlarının özellikle triko benzeri sert giysi kumaşları ile silinmemesi konusunda uyarırken, güneş gözlüğü camlarının temizliği için mikrofiber bezleri öneriyor. Güneş gözlüğü camlarının çizilmesini önlemek için ise kılıfsız taşınmaması, camların sert yüzeylere temas edecek şekilde bırakılmaması önem taşıyor.  

UV400 Filtresi ile Göz Sağlığının Korunması

Zararlı UV ışınları göz sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. Güneş gözlüğü seçerken UV koruma faktörünün göz önünde bulundurulması öneriliyor. UV ışınları, sadece güneşli günlerde değil, bulutlu günlerde de etkili olabiliyor. Bu nedenle, UV koruması içeren güneş gözlüğü seçmek göz sağlığı açısından kritik bir adım olarak öne çıkıyor. 

UV400 filtreli güneş gözlüğü modelleri bu aralıktaki zararlı UV ışınlarından gözlerin korunmasına destek oluyor. UV ışınlarının sadece güneşli günlerde değil bulutlu havalarda da gözlere temas ettiğinin unutulmaması gerekiyor.

Çeşitli Cam Seçenekleri ile Konforlu Görüş

Farklı cam seçenekleri, güneş gözlüğü kullanımında konfor ve stil açısından esneklik sunuyor. Yukarıdan aşağıya doğru rengi açılan cam anlamına gelen degrade camlı güneş gözlükleri, günlük kullanıma elverişli ve aynı zamanda her mevsim rahatlıkla kullanılabiliyor. Özellikle bir şey okumak veya telefona bakmak istendiğinde kolaylık sağlayan degrade camlı güneş gözlükleri yukarıdan gelen güneş ışığını keserken alt kısımlara doğru daha aydınlık ve konforlu bir görüş alanı sağlıyor. 

Polarize camlı güneş gözlükleri yansımaları çok iyi emebilen bir film kaplamaya sahip olması nedeniyle tercih ediliyor. Parlamayı azaltan polarize camlı güneş gözlükleri görüş netliğini arttırırken fazla ışığa maruz kalmaktan kaynaklanan göz yorgunluğunu azaltmaya yardımcı oluyor. Polarize camlı güneş gözlükleri özellikle dağ ve su sporları ile uğraşanlar, ışığa karşı daha fazla hassasiyeti olanlar ve yine araç kullananlar tarafından tercih ediliyor. Ayna kaplamalı cam modelleri ise polarize cam ile aynı düzeyde olmasa da göz kamaşmasını azaltmaya yardımcı oluyor ve özellikle aşırı ışıklı koşullarda spor yapanlar tarafından sıklıkla kullanılıyor. Farklı ihtiyaç ve tercihlere uygun uygun güneş gözlüğü seçeneklerine Atasun Optik’lerden,  http://www.atasunoptik.com.tr’den ve Atasun Optik mobil uygulamasından ulaşılabiliyor.  

PAYLAŞ