Benzersiz Bir Gurme Deneyimi

Writer: NYX Magazine

Date: 23/05/2024

PAYLAŞ

Türkiye’nin tatil cenneti Bodrum’un Demirbükü Koyu’nda Bodrum Loft içerisinde yer alan ve açılmasının üzerinden geçen sürede kendisine geniş bir hayran kitlesi oluşturan LoftElia Restaurant, Şef Deniz Aşan yönetimindeki mutfağı ile tatilcileri unutulmaz bir gastronomik yolculuğa çıkarıyor.

Türkiye’nin gözde tatil destinasyonu Bodrum’un Demirbükü Koyu’nda bulunan LoftElia Restaurant, yenilenen menüsü ve muhteşem manzarası ile misafirlerine eşsiz bir tat deneyimi sunmaya devam ediyor. Dünyaca ünlü Michelin Rehberi’nin 2024 Tavsiye Edilenler Listesi’nde yer alan LoftElia, Şef Deniz Aşan’ın önderliğinde, doğal ve taze ürünlerle hazırlanan benzersiz yemekler, misafirlerini lezzet dolu bir yolculuğa çıkarıyor.

Avangart Ege Mutfağının Büyüleyici Yorumları

LoftElia, Ege mutfağının geleneksel lezzetlerini modern ve yenilikçi dokunuşlarla harmanlıyor. Bahçelerinde yetiştirilen taze ürünler, çeşitli Ege otları, yerel deniz ürünleri ve açık ateşte pişirilen etler, misafirlerin damaklarında unutulmaz izler bırakıyor.

LoftElia’nın yeni menüsünün başlangıç lezzetleri arasında, pembe domates, feta peyniri ve ekşi maya kıtırı ile hazırlanan Domates Salatası, közlenmiş patlıcan, yoğurt ve biber ile yapılan Yoğurtlu Köz Patlıcan, işlenmiş yoğurt, maydanoz ve semizotundan oluşan İsli Semiz Otu ve Hindistan cevizi ve kaya koruğu ile sunulan Izgara Kalamar yer alıyor.

Ana yemeklerde ise, Çeşme damla sakızı, karides ve fosil börülce ile hazırlanan Dry Age Levrek, Bodrum eriştesi ve ılık radika ile sunulan Terra Cotta Dülger, kale yaprağı ve gravyer kroket ile servis edilen Tane Biberli Bonfile ve brokoli ve şevketi bostan ile yapılan Kuzu Şiş gibi lezzetler öne çıkıyor. Tatlılarda ise, çikolata mousse kek ve çilek sorbe ile yapılan Çilek & Çikolata ve Antep fıstığı, vişne ve portakal sorbe ile sunulan Kalburabastı, tatlı severlerin beğenisine sunuluyor.

LoftElia’nın Büyülü Ortamı

Bodrum Loft’un kalbinde yer alan LoftElia, sadece eşsiz lezzetleriyle değil, aynı zamanda büyüleyici atmosferiyle de misafirlerini cezbediyor. Zeytin ve çam ağaçlarının gölgesinde, Ege Denizi’nin masmavi sularına nazır bir konumda yer alan restoran, doğayla iç içe bir yemek deneyimi sunuyor. Dünyaca ünlü Michelin Rehberi’nin 2024 Tavsiye Edilenler Listesi’nde yer alan LoftElia, mutfak ekibinin ürettiği yaratıcı, kaliteli ve baharatlarla lezzetlendirilmiş yemeklerin yanı sıra yöresel ürünlere ve sürdürülebilir uygulamalara olan bağlılığı ile de görülmesi gereken bir yer olarak öne çıkıyor.

PAYLAŞ