9.YOGAKİOO FESTİVALİ BİRBİRİNDEN KEYİFLİ ETKİNLİKLERLE NOKTALANDI

Writer: NYX Magazine

Date: 27/05/2024

PAYLAŞ

Kioo Retreat Center ev sahipliğinde düzenlenen olan 9.YogaKioo Festivali; birbirinden farklı workshoplar, konserler ve eğitimler ile içsel bir şöleni geride bıraktı.

23-26 Mayıs tarihlerinde düzenlenen 9.YogaKioo Festivali, doğa ile iç içe bir ortamda yoga severlere unutulmaz anlar yaşattı. Festival, yoga tutkunlarını ve doğaseverleri bir araya getirerek beden, zihin ve ruh bütünlüğünü sağlayan çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Türkiye’de emsali olmayan inziva merkezi Kioo Retreat Center’da gerçekleşen festival; farklı workshoplar, konserler ve eğitimler ile katılımcılara benzersiz bir 4 gün yaşattı. Yoga eğitmenleri, katılımcılara hem fiziksel hem de zihinsel sağlıklarını güçlendirmeye yönelik çeşitli teknikler ve bilgiler sundu.

“Festival herkesi içsel bir yolculuğa çıkardı”

9. YogaKioo Festivali 2.ve 3.gününde Çetin Çetintaş’ın, ‘Var Etmek’ Satsangı, ‘Sabitlik ve İç Denge’ Taom Meditasyonu, ‘Geriye Bükülme’ pratikleri, beden ve ruh üzerinde derin bir deneyim yaşattı.

Festival ile ilgili konuşan Çetin Çetintaş: “Festival çok keyifli geçti. Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimiz, içsel bir dönüşümü deneyimleme fırsatı buldu. Festival sayesinde yeni dostlukların oluşması, uzun süredir birbirini görmeyen insanların bir arada olması çok kıymetliydi. Zaten festivalin öncelikli amacı buydu. Diğer yandan birbirinden farklı çalışmalar ile her gün 15’in üzerinde ders planladık. Seçtikleri derslerle mesela aile dizimine katılarak, nefes çalışmasına katılarak, meditasyon ve asanalara katılarak içsel bir yolculuğa çıktılar. Bu yolculuk bir yandan da festival ruhuyla buluşarak, işin içine eğlence de katılarak bu yolculuğu çok daha kolaylaştırdı. Yani çok yoğun bir süreçten geçiyorsun ama aynı zamanda o kadar keyif alıyorsun ki, o yoğunluk normalleşiyor. Dans ederek, şarkı söyleyerek üzerindeki yükü atmış oluyorsun. Bir yandan derinleştiğimiz bir yandan eğlendiğimiz bir festival oldu. “açıklamasında bulundu.

9. YOGOKİOO FESTİVALİ’NDE İNSANLAR KENDİNİ BULUYOR 

Festivali değerlendiren YogaKioo Türkiye Kurucu Ortağı Serra Sağra, “9.festivalimizi gerçekleştirdik. Festival şahane bir şekilde geçti. Buraya gelen herkes aslında kendini bulma, kendini görme ya da daha iyi bir hayat yaşamak amacıyla geliyor. İnsanlar gerçekten kendini bulma yolunda çok önemli aşamalar kaydediyor. Her zaman dediğim gibi hiç yoga yapmasan bile buraya geldiğin zaman mutlaka ve mutlaka kendinle ilgili bir şey buluyor. Buraya gelen kişilerden bazıları ilk defa yoga yapıyor, bazıları ilk defa böyle bir şeye geliyor ve ilk derslerinde bile aslında kendilerini o derse vererek bahsettiğimiz şeylerin içinde kalabiliyor.” dedi. 

Festivaldeki derslerinden de söz eden Sağra şunları aktardı: “Festivalde 3 dersim vardı. İlk dersin kader ve şans üzerineydi. Bu çok derin felsefik bir konu bu konuyu hem bedenlerimizi çalıştırarak hem de o konuya kendi hayatımızda bakarak; hayatta neler yapıyoruz, nasıl eylemlerde bulunuyoruzu irdeledik. İkinci dersim ise bir savaşın hikayesiydi. O savaş üzerinden de insanın kendi içinde olan kendi savaşına baktık. Aslında insanın hayatında bi savaş yok olan savaş kendi içinde ve bunu gözlemledik. Bu da çok kuvvetli bir çalışma oldu çok derin bir çalışma oldu. Üçüncü dersimde enerji ve insan enerji üzerineydi. Çünkü insan sadece fiziğin bedende var olduğunu zannediyor ama içeride yaşayan bi enerji bedeni var. Çalışan bir enerji bedeni bulunuyor ve gelenlere bu fizik bedeni ötesinde de var olma hallerini ve enerji bedenini gösterebilmek için çalıştık.” İfadelerine yer verdi. 

PAYLAŞ