Villa del Arte, bu sezon Mandarin Bodrum’da

Writer: NYX Magazine

Date: 06/06/2024

PAYLAŞ

Bodrum Yarımadası’nın en büyüleyici lokasyonu Cennet Koyu’nda yer alan Mandarin Oriental, Bodrum, zarif tasarımı, incelikli hizmetleri, dünyaca ünlü restoranlarıyla tatil anlayışını unutulmaz bir deneyime dönüştürürken, bu sezon Avrupa’nın en tanınmış sanat galerilerinden biri olan Villa del Arte’ye ev sahipliği yaparak, dünyaca ünlü sanatçıları ve eserlerini ağırlayacak.  

Cennet Koyu’nun eşsiz manzarası eşliğinde, her ayrıntının özenle tasarlandığı, rutinlerden uzak yeniliklerin ve sürprizlerin öne çıktığı Mandarin Oriental, Bodrum, bu kez misafirlerini sanatın büyüleyici dünyasına davet ediyor. 25 yıl önce Barselona’da kurulan ve sonrasında Amsterdam, New York, Palm Beach, Miami, Hong Kong, Paris gibi merkezlerde gerek küratörlüğünü yaptıkları sergiler, gerekse katıldıkları sanat fuarlarıyla bir marka olan Villa del Arte, 2024 yaz sezonu boyunca, Mandarin Oriental, Bodrum’da olacak.

Merkezi Barselona’da olan ve Bert van Zetten, Marcel – Jutta Huisman ortaklığında hayat bulan Villa del Arte, bu yıl Mandarin Oriental Bodrum’da ilk sezonuna hazırlanıyor. Çağdaş sanat konusunda uzmanlaşmış olan galeri, ilk etapta heykel ve resim sanatına odaklanarak kendisine bağlı bulunan sanatçıların eserlerini sergileyecek. Sezon boyunca farklı dönemlerde Lluis Cera, Corvengi, Herbert Mehler gibi pek çok tanınmış sanatçı sanatseverlerle bir araya gelebilecekler. 

Villa del Arte’nin kurucularından Bert van Zetten “Kendimizi hem tanınmış hem de yeni sanatçılar ve genç yetenekler için çok yönlü birleştirici bir platform olarak görüyoruz. Temel misyonumuz, her ziyaretçinin bir galeriden daha fazlasıyla karşılaşmasını sağlamak. Uzun süren titiz bir hazırlık süreci sonunda bu sezon Mandarin Oriental, Bodrum’da olmanın büyük mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Mandarin Oriental, Bodrum markasının seçkin zevklere sahip sanatsever kitle ile müthiş bir uyumu var, otelin tasarımı ve genel alanlarındaki dokunuşlar zamansız bir stile sahip. Bu güzel işbirliğinin önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini umuyorum” diyerek bu çalışmanın tek sezonluk olmayabileceğinin sinyallerini verdi.

Mandarin Oriental, Bodrum Genel Müdürü Tunç Batum ise “Doğanın eşsiz sanatı Bodrum Yarımadası’nın, en büyüleyici manzarasına sahip olan otelimizin, aynı zamanda çağdaş sanatın da kalbinin atacağı bir merkez olması hedeflerimizden biriydi. Villa del Arte ile yaptığımız iş birliği ile sezon boyunca Lluis Cera, Corvengi, Herbert Mehler gibi pek çok önemli çağdaş sanatçıların eserlerini ağırlayacağız. Düzenleyeceğimiz sanat buluşmalarında misafirlerimiz bizzat sanatçılarla tanışma ve eserlerin ortaya çıkışlarındaki süreçleri öğrenme imkanına sahip olacak. Bildiğiniz gibi otelimiz ünlü mimar Antonia Citterio tarafından doğayla bir olma fikriyle tasarlandı ve bu alanda özel ödülleri olan bir mimariye sahip. Tam bu noktada sanatla birliktelik doğamızda var diyebilirim.” yorumunu yaptı. 

Cennet Koyu’nun eşsiz manzarasında doğayla uyum içinde konumlanan Mandarin Oriental, Bodrum, yemyeşil bahçeli ve geniş teraslı odaları, barbekü köşelerine ve sonsuzluk havuzuna sahip, asırlık zeytin ve çam ağaçlarının arasında bulunan göz alıcı süitleri, ev rahatlığını sunan özenle dizayn edilmiş rezidans daireleri, lüks ve konforu bir araya getiren farklı konseptlerdeki seçkin villalarıyla ayrıcalıklarla dolu bir tatil deneyimi sunarken, yürüttüğü özel projeler ve işbirlikleri ile de adından sıkça söz ettiriyor.

PAYLAŞ