Ttailinizi Unutulmaz Kılacak Gastronomi Deneyimi

Writer: NYX Magazine

Date: 15/06/2024

PAYLAŞ

Uluslararası standartlarda kişiye özel tatil anlayışı ile hizmet veren Ela Excellence Resort Belek; temmuz ve ağustos aylarında gerçekleştirilecek Yerel Lezzetler Etkinliği ile misafirlerine tadına doyulmaz bir tatil deneyimi sunmaya hazırlanıyor. 

Uluslararası standartlarda kişiye özel tatil anlayışı ile hizmet veren Ela Excellence Resort Belek, Temmuz ve ağustos aylarında gerçekleştirilecek Yerel Lezzetler Etkinliği ile misafirlerine tadına doyulmaz bir tatil deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Yerel üreticileri desteklemeye özen gösteren Ela Excellence Resort Belek, misafirlerine yöresel lezzetlerin otantik tatlarını sunuyor. 

İki yıl önce isim değişikliğine uzanan bir dönüşümle uluslararası standartlarda kişiye özel tatil anlayışını benimseyen Ela Excellence Resort Belek, misafirlerine sunduğu çeşitli etkinliklerle tatil keyfini unutulmaz kılıyor. Misafirlerine hayallerindeki tatili sunmak üzere pek çok farklı etkinlik ve aktivite imkânı sunan Ela Excellence Resort Belek, eşsiz gastronomi deneyimini lokal lezzetlerle taçlandırmaya hazırlanıyor. Yedi ayrı alakart restoranı ile konuklarına unutulmaz tatlar sunan Ela Excellence Resort Belek, Yerel Lezzetler Etkinliği kapsamında şeflerin özenle hazırladığı lezzetleri Temmuz-Ağustos ayı boyunca La Sofa ve Hayat restoranlarında misafirlerin beğenisine sunuyor.

Excellence yöresel lezzetler serisi… 

Yöresel lezzetler konseptiyle her hafta birbirinden eşsiz tatları misafirlerine sunan Ela Excellence Resort Belek, Temmuz’un ilk haftası pastane şefi Ramazan Dereli’nin tahinli ve pekmezli çikolatalı kekiyle damakları şımartırken, ikinci hafta Antalya yöresinin ve meşhur 18’in efsane lezzeti acıbadem ve tahinli bağacayı konuklarıyla buluşturuyor. Üçüncü hafta 1940 yılından beri Antalya’da kendine has dondurmalar üreten Zamora Dondurma’nın özel yanık, naneli ve tahinli dondurmaları ile tatili tatlandırırken, dördüncü hafta Ela Excellence Resort Geleneksel Mutfak Şefi Filiz Mayda’nın tarifiyle Antalya’nın yöresel yörük yemekleri tatile farklılık katıyor.

Yerel Lezzetler Etkinliği kapsamında ağustos ayında misafirlerle buluşacak lezzetler ise şöyle; İlk hafta 1937 yılında Antalya’da kurulan 7 Mehmet Restoran farkıyla modern Akdeniz lezzetleri eşliğinde Türk mutfağının mevsimsel dokunuşlarıyla hazırlanan Antalya kültür mirası yemekleri olacak. İkinci hafta 1954 yılından beri Antalya’nın kalbinde olan Parlak Restoran, Türk mutfağına özgü malzemeler ve teknikler kullanılarak hazırlanan yemekler ve özel soslu piliç çevirme yaparken, üçüncü hafta kendine has tariflerinin lezzeti damaklarda iz bırakan Zamora Dondurma’nın meşhur yanık, naneli ve tahinli dondurmaları misafirlerinin beğenisine sunacak. Etkinlik, Özbekistanlı ve yıllardır profesyonel olarak aşçılık yapan Ela Excellence Resort Özbek Yemekleri Şefi Nisa Nur Büyükörük’ün Türk ve Özbek mutfağının birleşiminden doğan Neolocal Türk kültürü yemekleri ile tamamlanacak.

PAYLAŞ