Çay Derisinden Gelen Şıklık

Writer: NYX Magazine

Date: 17/06/2024

PAYLAŞ

Çevreci ve inovatif koleksiyonlarıyla sürdürülebilir modanın Türkiye’deki öncülerinden olan DeFacto, vegan deri koleksiyonlarına bir yenisini daha ekledi. Marka, vegan koleksiyonunda çay derisinin üretim sürecinde ortaya çıkan atıklardan üretilen bitki bazlı kumaşları moda dünyasına kazandırıyor. Doğa dostu koleksiyonlarını müşterileriyle buluşturan DeFacto, Çaykur iş birliği ile hayata geçirilen Wastea kumaşından üretilen bitki bazlı çay derisini yükselen denim trendi ile bir araya getirerek şıklığı tamamlayan zamansız parçalara imza atıyor. Üç farklı çanta modeli ve sandaletten oluşan kapsül koleksiyon, seçili mağazalarda, www.defacto.com.tr ve mobil uygulamada satışa sunulacak.

Sürdürülebilirlik çatısı altında yaptığı çalışmalar ile hazır giyim sektörüne öncülük eden DeFacto, döngüsellik sağlayan ve karbon ayak izini azaltan üretim süreciyle ortaya çıkan çay derisini koleksiyonlarına taşıyor. Bitki bazlı kumaşlara koleksiyonlarında yer veren DeFacto, Çaykur iş birliği ile yüzde 100 yerli çay bitkisinden elde edilen Wastea kumaşından üretilen derilerle moda dünyasına yeni bir soluk katıyor. En ekolojik bitkiler arasında yer alan çayın üretimi aşamasında ortaya çıkan halinin deriye dönüştürülmesiyle elde edilen kumaşlar çay atıklarının yeniden değer kazanmasına olanak sağlıyor. Bu kumaşlar aynı zamanda yüzde 97 oranında doğada geri dönüşüme girebiliyor. 

Trendleri takip etmek isteyen herkese birbirinden özel seçenekler sunan DeFacto, her geçen gün moda dünyasına bir yeniliği daha katmaya devam ediyor. Son dönemlerde yükselişe geçen denim trendiyle harmanlanarak oluşturulan vegan kumaşlarla tasarlanan çanta ve sandalet modellerinde, taba rengi kullanıldı. Kullanış rahatlığı da sunan modeller, şıklığını tamamlarken zamansız parçaları tercih edenlere alternatifler sunuyor. Kapsül koleksiyon olarak satışa sunulacak ürünler, seçili mağazalarda, www.defacto.com.tr ve mobil uygulamada moda severlerle buluşacak. 

PAYLAŞ