Akra Caz Festivali’nden Fazıl Say’lı Kapanış

Writer: NYX Magazine

Date: 17/06/2024

PAYLAŞ

Caz ve dünya müziğinin ünlü isimlerini sanatseverlerle buluşturan ve bu yıl yedincisi gerçekleşen Antalya Akra Caz Festivali, 11-12 Haziran tarihlerinde dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ın iki konseriyle son buldu.

Say bestelerinin yanı sıra çeşitli caz eserlerinin de seslendirildiği ve izleyicilerin dakikalarca ayakta alkışladığı konserlerde Fazıl Say’a Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerinden gitarda ve eser düzenlemelerinde Cem Tuncer, davulda Ferit Odman, saksafonda Serdar Barçın, trompette Barış Doğukan Yazıcı, trombonda Ozan Çelikel, basta Barış Dağhan’dan oluşan Akra Jazz Band ve vokalde genç yetenek Eylül Ergül eşlik etti. Festivalin kapanış konuşmasını yapan Yekta Kopan, Antalyalı sanatseverlere festivale gösterdikleri yoğun ilgiden ötürü teşekkür etti.

Akra Hotel tarafından düzenlenen, Türk Hava Yolları’nın ulaşım sponsoru olduğu 7. Antalya Akra Caz Festivali bu yıl Dany Brillant, Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel Ange, Igor Butman, Larisa Dorina, Moskova Caz Orkestrası, Aziza Mustafa Zadeh Jazz Trio, Kerem Görsev “Lost Ghost”, Judith Hill, Eggmann Quartet, Esra Gürçay Quintet, Dila Bahar Quartet, Nubya Garcia ve Yekta Kopan gibi sanatçıları ve grupları sanatseverlerle buluşturdu. Festivalin sekizincisi ise önümüzdeki yıl 14-31 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek.

PAYLAŞ