Kendini Keşfetmenin Anahtarı Bu Kitapta

Writer: NYX Magazine

Date: 21/06/2024

PAYLAŞ

Doç. Dr. Serdar Nurmedov’un kaleme aldığı ‘Dokuz Adımda Kabul ve Kararlılık Terapisi: Büyük Sorunların Küçük Kitabı’ raflardaki yerini aldı.

‘Dokuz Adımda Kabul ve Kararlılık Terapisi: Büyük Sorunların Küçük Kitabı’, acıdan kaçmak yerine onu kabul ederek duygusal esneklik kazanmayı amaçlayan bir yolculuğa davet ediyor Doç. Dr. Serdar Nurmedov’un yalın ve sade anlatımıyla kaleme aldığı bu eser, kendi hayat hikayenizi yazmanızı, kaçınma davranışlarınızı bulmanızı ve değerlerinizi belirlemenizi sağlayacak. Kendi duygusal yolculuğunuzda size rehberlik edecek bu kitap, terapiye inanmayanlar dahil herkese hitap ediyor. Hayatınıza ışık tutacak bu rehberi keşfedin ve daha huzurlu bir geleceğe adım atın.

Çoğu insan acı, ıstırap ve kederi kendine yakıştıramaz ve bu duygulardan kurtulmak ister. Çocukluktan beri olumsuzdan kaçmak, olumluya koşmak üzerine kurulu bir hayat sürdürürüz. Ancak, acıdan kaçmak ve dertlere çare bulmak için okunan kitaplar genellikle başka insanların hayatlarından veya hikayelerinden bahseder. 

Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Serdar Nurmedov’un kaleme aldığı ‘Dokuz Adımda Kabul ve Kararlılık Terapisi: Büyük Sorunların Küçük Kitabı’ ise doğrudan SİZ’e odaklanıyor.

Timaş Yayın Grubu tarafından satışa sunulan bu kitap, farkındalık ve şefkatle çoğu zaman kendinize sormaktan kaçındığınız soruları sormanızı sağlıyor. Ancak, doğru cevapları bulmak için inatla ve ısrarla çabalamanızı değil, bunun yerine, sorunları kontrol etmeye çalışmadan, duygusal esneklik kazandırma alıştırmaları yapmaya teşvik ediyor. Adım adım ilerleyen bir tempoyla hayat hikayenizi yazacak, kaçınma davranışlarınızı bulacak, değerlerinizi ve hedeflerinizi belirleyecek, kabul’e ve an’da olmaya doğru bir yolculuğa çıkacaksınız.

Psikoloji camiasından olumlu tepkiler alan ‘Dokuz Adımda Kabul ve Kararlılık Terapisi: Büyük Sorunların Küçük Kitabı’ hakkında Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nesrin Dilbaz, şu yorumu yaptı:

“Bu kitap ‘Bugüne kadar gitmediğim psikiyatrist/psikolog kalmadı ama hiçbiri bu sorunumu çözemedi’ diyenler için. Hep hayal kırıklığına uğrayan, artık herhangi bir yardım beklemeyen ve her zaman ‘kendi kalesine gol atmak’ zorunda kalanlar için. Bu kitap aynı zamanda ‘terapiye inanmayanlar’ için.

Değerli meslektaşım Serdar Nurmedov ‘Kabul ve Kararlılık Terapisi’ni çok yalın ve sade bir dille anlatmış. Bu kitap ile 9 adımda daha fazla anda kalmayı sağlayan yaşama stratejilerini öğrenecek, sizin için önemli olan değerlere odaklanıp acı veren duygu ve deneyimlere daha az kapılmayı deneyimleyeceksiniz. Yaşamınızdaki değişim sürecinde size ışık tutacak bu kitabı okumak tam bir kazan-kazan deneyimidir; herkese öneriyorum.”

‘Dokuz Adımda Kabul ve Kararlılık Terapisi: Büyük Sorunların Küçük Kitabı’ ile yaşamınıza yön vermek ve daha huzurlu bir geleceğe adım atmak için bu eşsiz rehberi keşfedin.

Doç. Dr. Serdar Nurmedov

1976 yılında Türkmenistan Daşoguz’da doğan Doç. Dr. Serdar Nurmedov, 1996 yılında Trabzon Kanuni Anadolu Lisesini, 2002 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesini bitirdi. Aynı sene Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalında araştırma görevlisi olarak işe başladı ve 2009 yılında Psikiyatri Uzmanı oldu. 

Psikiyatri bilim dalını seçmesinde en önemli etkenin bağımlılık ve ilişkili sorunlara olan ilgisi olması nedeni ile, araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladığı ilk günlerden itibaren bilimsel araştırmalarının önemli bir kısmını bu alanda yapmıştır. Aynı zamanda bu alanda yurt içinde ve yurt dışında birçok eğitimi tamamlayan Doç. Dr. Serdar Nurmedov Amerika Birleşik Devletleri, Hollanda ve Rusya Federasyonu dahil birçok ülkede psikiyatri ve bağımlılık rehabilitasyon merkezlerinde gözlemci olarak bulundu.

Uzmanlık tezini `Alkol Bağımlılığı ve Bilişsel İşlevler` üzerine yapan Doç. Dr. Serdar Nurmedov’un ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanan 50’ye yakın bilimsel makalesi, ulusal ve uluslararası kongrelerde yaptığı sunumları, ödülleri, kitap ve kitap bölümleri bulunmaktadır. Yayınları bugüne kadar 1000’den fazla atıf almıştır.

Halen Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi ve Üsküdar Üniversitesi NP Feneryolu Tıp Merkezi Psikiyatri Uzmanı olarak çalışmaya devam eden Doç. Dr. Serdar Nurmedov, Genel Psikiyatri, Bağımlılık, Sinirbilim ve Psikoterapi alanlarında araştırmalarına devam etmektedir

PAYLAŞ