Bilimin Işığında Çözümler

Writer: NYX Magazine

Date: 27/06/2024

PAYLAŞ

Trikolog Burcu Çayözü ve Evrim Bayraktar “Saç kaybının artık yaşı ve cinsiyeti bulunmuyor, sağlıklı saçlara sahip olanların da saç analizi yaptırmaları büyük önem taşıyor. Çevresel faktörler, beslenme şekli, güneşin oksidan etkisi, kimsayal ve ısı işlemleri ve genetik yatkınlık gibi faktörler saç kaybını erken yaşlara çekebiliyor. Bu nedenle, doğru teşhis ve erken önlem almak saç kaybının geciktirilmesinde önemli bir rol oynuyor.” diyor.

Saçlarınıza hak ettiği bakımı yaparak sağlığını korumak için Türkiye’nin ilk ve İngiltere’den lisanslı tek trikoloji merkezi olan Akademi Saç Terapi yanınızda!

Akademi Saç Terapi, trikolojik saç analizi ile saç sorunlarının altında yatan sebepleri doğru tespit ederek, kişiye özel çözümler sunar. Özellikle genetik yatkınlık ve hormonal değişiklikler nedeniyle oluşan saç kayıpları için Lupex 4000 ve Phytax Losyon‘u sunuyor. Kadınlarda ve erkeklerde saç kaybı farklı altyapılara sahip olmalarından dolayı ayrışıyor. İki trikolojik formülasyon olan Lupex 4000 ve Phytax bu farklılıkları baz alarak geliştirildi.

Genetik yatkınlık nedeniyle oluşan saç kayıpları, saç köklerinin küçülmesi ve saç tellerinin incelmesi ile kendini gösterir. Lupex 4000, bu süreci durdurmak ve saç köklerinin güçlenmesini sağlamak için özel olarak formüle edilmiştir. 5 alfa redüktaz enzimini bloke ederek saç köklerindeki hücresel aktiviteyi artırır ve DHT oluşumunu sınırlayarak saç kaybını kontrol eder. Bu sayede saçlar daha hızlı uzar, daha güçlü ve canlı hale gelir. Lupex 4000 ile saç kaybını yavaşlatır, yeni saç oluşumunu destekler ve saç zayıflamasını önlersiniz.

Hormonal değişiklikler ve özellikle pre-menopoz ve menopoz sonrası dönemde kadınlarda saç kayıpları artabilir. Phytax Losyon, kadınlar için özel olarak geliştirilen ve saç kaybını azaltan, saçın güçlenmesini sağlayan bir üründür. İçeriğinde östrojen benzeri etkiler gösteren bitkiler (Fito-östrojenler) bulunur. Kadınlarda görülen saç kaybını azaltır ve saçın ön ve tepe bölgesinde görülen açılmayı engelleyerek, saçın sağlıklı ve güçlü kalmasını sağlar. Phytax Losyon ile saçlarınızın doğal güzelliğini ve sağlığını koruyun.

Trikolojik Saç Analizi ile Kişiye Özel Çözümler

Akademi Saç Terapi, saç sorunlarına sebep olan faktörleri doğru tespit etmek için önce ‘Trikolojik Saç Analizi’ yapıyor. Kansızlık, vitamin/mineral eksikliği, hormonal dengesizlikler gibi birçok faktör saç sorunlarına yol açabilir. Saç uzmanları, detaylı bir analiz ile saç ve saç derisinin ihtiyaçlarını belirler ve kişiye özel losyon programları ile süreci takip eder ve iyileştirir. Analiz yaklaşık 1 saat sürüyor ve ücreti 1100 TL’dir. Akademi Saç Terapi online analiz imkânı ile şehir dışı ve yurt dışındaki danışanlarına da hizmet veriyor.

PAYLAŞ