Her Mevsimin Vazgeçilmezi

Writer: NYX Magazine

Date: 28/06/2024

PAYLAŞ
  • Her mevsim tamamlayıcı olması nedeniyle günlük giyimin vazgeçilmezi olan denim giysiler, yaz mevsiminin de kurtarıcılarından. 
  • Denim markalarının koleksiyonlarında tercih edilen TENCEL™ Lyocell ve Modal elyaflar, tamamı sertifikalı ve kontrollü ağaç kaynaklarından üretiliyor.
  • Bu özellikler TENCEL™ elyaflarını tüketicilerin denim tercihlerinde ilk sıraya yerleştiriyor.

Konfor ve fonksiyonellik, son dönemde moda endüstrisindeki yenilikçi yaklaşımı temsil ediyor. Rahatlık sunabilen, farklı ürünlerle kombinlenebilen her ürün, şıklığı günün her anına taşımak isteyenlerin vazgeçilmezi oluyor. Üstelik bu ürünlere çevre duyarlılığıyla üretilen özellikler de ekleniyorsa tüketicinin gönlünde taht kuruyor. Gardıropların vazgeçilmezi denim giysiler ise her mevsim günlük stilin vazgeçilmezi durumunda. 

Tüketicilerin ihtiyaçlarına, stil ve sürdürülebilirlikle hitap ediyor

Denim giysilerin çevresel ayak iziyle ilgili tüketiciler arasındaki farkındalık giderek artarken, denim markaları da daha sürdürülebilir ürünler tasarlamak ve üretmek amacıyla yeni yaklaşımlar denemeye devam ediyor. TENCEL™ selülozik elyaflar, tüketicilere tamamen sertifikalı ve kontrollü ağaç kaynaklarından, yani tamamen doğal bir hammaddeden elde edilen sürdürülebilir bir seçenek sunuyor. 

Sürdürülebilir boyama süreçleriyle öne çıkıyor

Denim üretim süreçlerinde yoğun su ve enerji tüketimi gerektiren geleneksel süreçlerin aksine TENCEL™ Modal elyaflar özelinde kullanılan Indigo Color teknolojisi yüzde 99 oranında su, yüzde 80 oranında kimyasal, yüzde 99 elektrik tasarrufu, yüzde 99 daha az atık su ve yüzde 100 ısı enerjisi tüketimi[1] sayesinde sürdürülebilir bir boyama sürecine olanak tanıyor. 

Indigo Color teknolojisiyle[2] üretilen TENCEL™ Modal elyaflar, yaşam döngüleri boyunca yüksek çevre standartlarını karşılayan ürünlere verilen, tekstil ürünlerine yönelik çevresel mükemmellik etiketi olan AB Ekoetiketiyle[3]sertifikalandırılıyor. Indigo Color teknolojisine sahip TENCEL™ Modal elyafların renk tutma özelliği günlük kullanımda tekrarlanan aşınmalardan sonra bile rengin solma eğilimini azaltıyor. Giysiler ıslakken bile rengin diğer yüzeylere aktarılmasını engelliyor. TENCEL™ elyaflar tüm bu özellikleriyle tüketici tercihlerinde ilk sıraya oturuyor. 

[1] *Bu rakamlar Lenzing tarafından yapılan testlerde hesaplanmıştır. Gerçek kaynak tasarrufu belirli işletim parametrelerine bağlı olarak değişebilir.

[2] https://www.tencel.com/b2b/technologies/indigo-color-technology

[3] Lisans no. AT/016/001

PAYLAŞ