Işıltılı “Altın” Ciltlerin Saklı Sırrı

Writer: NYX Magazine

Date: 04/07/2024

PAYLAŞ

Geçtiğimiz yıl temmuz ayında TikTok kullanıcısı Isabelle Lux, günde üç havuç yemenin bronz bir görünüm kazandırdığını iddia ederek viral olmuştu. “Havuç tan” hashtag’i artık bir arada iki milyarın üzerinde görüntülemeye sahip. Bu sözde bir miktar gerçeklik payı var: Kabak, domates ve diğer kırmızı, turuncu ve sarı tonlardaki yiyeceklerin yanı sıra havuç da karotenoid içerir. Ölçülü olarak tüketildiğinde, karotenoidler cilt renginizi bir miktar değişebilir.

Pek çok fitoterapi laboratuvarının yaptığı çalışma, UV ışınlarının etkisi altında kan ve derideki karotenoid düzeylerinin azaldığını göstermiştir. Gerçek sağlıklı bronzluk için güneşin altında sınırlı saatlerde kalmak ve bu sırada Hodan Tohumu Yağı, E vitamini, beta karoten gibi içerikleri takviye olarak kullanmak gerekir.  

A Vitamini sağlıklı bir ten görünümünü korurken, Selenyum ve E Vitamini antioksidan özellikleriyle cilt hücrelerini oksidatif stresten korur.

Cildi koruyan, bronzlaştıran, güzelleştiren besinlerle güneşe hazırlık

Yaz gelirken ultraviyole ışınların bir kısmını absorbe edebilen karotenoidler, yüzeyinin altında birikerek cildi güçlendirir ve güneşe maruz kalmadan bronzlaşmayı sağlar.

Karoten hücrelerimizi serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyan güçlü bir antioksidandır. Ağızdan alındığında cildi koruyan ve güzelleştiren bir besindir.

Forcapil Luminous Complexion, ciltteki karotenoid seviyelerinin artmasına yardımcı olur. Yağda çözünen pigmentleri ciltte biriktirerek “bronzlaşma” etkisine katkıda bulunur. İçeriğinde bulunan ve geleneksel cilt bakımında kullanılan argan yağı da fizyolojik yaşlanmaya karşı mücadele eder. Yüksek konsantrasyondaki linoleik asit ise cildi canlandırıcı özelliğe sahiptir.

Ciltteki karotenoid seviyelerini artıran antioksidanlar
-Sağlıklı saç, cilt ve tırnakları destekleyen biyotin, çinko ve selenyum.

-Cilt pigmentasyonuna katkıda bulunan bakır.

-Kolajen oluşumunu koruyan ve hücreleri oksidatif strese karşı koruyan  C Vitamini.

-Beta karoten, likopen ve L-tirozinden oluşan bir fito pigment kompleksi.

PAYLAŞ