Samsung Electronics, BESPOKE AI Ürünleriyle “Atıksız Mutfak” Etkinliği Düzenlendi

Writer: NYX Magazine

Date: 07/07/2024

PAYLAŞ

Çevreye duyarlı inovasyonla tasarlanan ürün serileriyle sürdürülebilirliği günlük yaşama taşımaya devam eden Samsung Electronics, BESPOKE AI ürünleriyle “Atıksız Mutfak” etkinliği düzenledi. Etkinlikte konuklara Şef Özge Şahin’in yeni BESPOKE AI Serisini kullanarak hazırladığı, lezzetle sürdürülebilirliğin buluştuğu atıksız mutfak menüsü sunulurken, BESPOKE AI Serisinin sürdürülebilirliği mutfakta da olanaklı kılan özellikleri vurgulandı. 

Samsung Electronics’in yeni BESPOKE AI Serisi beyaz eşyalar, AI entegrasyonlarının ve SmartThings ekosistem bağlantısının gücüyle evde yaşam deneyimini daha kolay ve pratik hale getirmenin yanında sürdürülebilirliği tüketicilerin günlük yaşamının bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor. Samsung, ürünlerine tasarım ve geliştirme aşamasında eklediği çevreci ve sürdürülebilir özelliklerle tüketicileri daha sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimsemeye teşvik ediyor. Bu çerçevede Samsung, BESPOKE AI Serisi beyaz eşyalarının gıda israfının önlenmesi ve enerji ve gıda malzemelerinin tüketiminin planlanması yoluyla sürdürülebilirliğe her gün nasıl katkı sağlayabileceğini ifade etmek amacıyla, Samsung House’da “Atıksız Mutfak” temalı bir etkinlik düzenledi. 

Şef Özge Şahin ve Samsung Electronics Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, atıksız mutfağın temelleri ve BESPOKE AI Serisinin atıksız mutfakları destekleyen AI ve gelişmiş bağlantı özellikleri ele alındı. Etkinlikte, Şef Özge Şahin’in çeşitli ürünlerin genellikle “atık” olarak değerlendirilen sap, kabuk ve zar gibi kısımlarını yaratıcı bir biçimde kullanarak oluşturduğu yakında çıkacak atıksız mutfak konulu kitabının ön menüsünün tadımı yapıldı. Sürdürülebilirlik düşüncesiyle ve yaratıcılığın kullanımıyla gıda israfının en aza indirilebileceği fikrini somutlaştıran özel menünün hazırlanmasında ise Özge Şahin’e BESPOKE AI Serisi beyaz eşyalarının gelişmiş özellikleri eşlik etti. 

Etkinlik boyunca, Özge Şahin’in özel sunumuyla süzme yoğurt üstü çıtır ıspanak kökleri, enginar sapı ve Ezine peynirli yufka çıtırı, limon kabuğu marinesi ile tavuk pane ve pazı sapı pesto ile peynir tartolet gibi birçok yaratıcı lezzeti içeren bol çeşitli atıksız menü, konukların beğenisine sunuldu. 

BESPOKE AI Serisi, tüketicileri evde sürdürülebilirlik için teşvik edecek şekilde tasarlandı

Etkinlikte, BESPOKE AI Serisi’nin atıksız mutfak ve sürdürülebilirlik bağlamında tüketicilerin hayatını kolaylaştıran gelişmiş özellikleri de konuklara aktarıldı. Samsung, 2022 yılında lanse edildiğinden bu yana BESPOKE Serisi aracılığıyla her bireyin ihtiyaçlarına uygun kişiselleştirilmiş beyaz eşya deneyimi sunuyor. Yeni BESPOKE AI Serisi ise gelişmiş bağlantı, ev yönetimi ve çevreye duyarlılık özellikleriyle öne çıkıyor. Seri ayrıca kullanım alışkanlıklarını takip ederek tüketicileri hem enerji tasarrufu hem daha sürdürülebilir bir yaşam tarzı konusunda yönlendirebilen AI özelliklerine de sahip. Bunun yanında, Triple Cooling, Twin Cooling Plus ve All Around Cooling teknolojileriyle gıdaları uzun süre taze tutarak gıda israfının önlenmesine yardımcı oluyor. BESPOKE AI Serisi, bu anlamda tüketicilerin sürdürülebilirlik adımlarını ve atıksız mutfak çabalarını çeşitli yönleriyle destekliyor. 

Şef Özge Şahin, etkinliğe özel olarak tasarladığı ve BESPOKE AI Serisi beyaz eşyalar deneyimiyle hazırladığı atıksız menünün tadımı öncesinde yaptığı konuşmada atıksız mutfak kavramının olmazsa olmazlarını anlattı. Samsung’un sürdürülebilirlik yaklaşımının yansıdığı son teknoloji beyaz eşya ürünleriyle sürdürülebilir ve atıksız yaşamı daha olanaklı kılabildiğinin altını çizen Şahin, “Atıksız Mutfak yaklaşımı tüketim aşamasından çıkan atığın kompostlanmasına kadar uzanan döngüsel diyebileceğimiz bir süreci tarif ediyor. Gıdaların doğru saklanması ve daha uzun süre taze kalmasını sağlamak yine bu zincirin önemli bir parçası ki Samsung burada da sorumluluk alarak BESPOKE AI Serisinde üzerine düşeni yapıyor. Enerji tasarrufu ve akıllı soğutma gibi özellikleri gıdaların uzun süre daha taze kalmasını sağlıyor,” diye konuştu. 

Samsung’un BESPOKE AI Serisi; verimliliği artıran, israfı azaltan ve kaynak kullanımını optimize eden akıllı, yapay zeka odaklı özellikleriyle sıfır atık mutfak yaklaşımına katkıda bulunuyor. Buzdolabı, fırın, çamaşır/kurutma makinesi ürünlerinden her biri israfı en aza indirmede, su ve enerji tasarrufunda, evin her yerinde sürdürülebilir yaşam uygulamalarını teşvik etmede rol oynuyor. BESPOKE AI Serisi buzdolaplarının Twin Cooling Plus™ ve Optimal Fresh+ gibi özellikleri, farklı gıda türlerinin her gıda tipine özel olarak tasarlanan saklama koşullarında daha uzun süre taze haliyle saklanabilmesine imkan tanıyarak gıda israfının önlenmesine katkı sağlıyor. Diğer yandan Samsung’un son dönemde tanıttığı yeni AI Family Hub™+ ve AI Vision Inside™ teknolojisi gibi yeni yapay zeka destekli özellikler buzdolabında bulunan ürünlerin takibini kolaylaştırarak zamanında kullanımı ve tüketim planlamasını teşvik ediyor. Samsung Food uygulaması, evdeki malzemelere uygun yemek tarifleri ve evde olmayan malzemeler için ikameler önererek ihtiyaç fazlası tüketimin önüne geçiyor. Tüm bu gelişmiş özellikler, atıksız mutfak ile sürdürülebilirliğe katkı sunmak isteyen tüketiciler için hayatı kolaylaştırıyor. 

PAYLAŞ