Depeche Mode İş Birliğiyle Yeni Spirit of Big Bang Depeche Mode

Writer: NYX Magazine

Date: 16/07/2024

PAYLAŞ

Depeche Mode iş birliğiyle tasarlanan yeni Spirit of Big Bang Depeche Mode, anı yaşamaya atıfta bulunup zamanının değerini vurgulayarak, İngiliz grubun son albümü ve dünya turnesi Memento Mori’ye saygı duruşunda bulunuyor. Konsept, saatin üzerinde bir kum saatiyle süslenmiş kurukafa motifi tarafından sembolize ediliyor.

Hublot ve Depeche Mode’un, çeşitli çevresel ve insani amaçlar çerçevesinde kamu farkındalığını artırmaya ve fon toplamaya dayalı ilk iş birliklerini duyurdukları günden bu yana tam 14 yıl geçti. O zamandan beri, bu ortaklık İngiliz grubunun art arda turlarıyla her seferinde yenilendi ve Teenage Cancer Trust ve charity:water’a 2.3 milyon doları aşkın bir meblağ aktarıldı.

Mart 2023’te Depeche Mode, 15. stüdyo albümü Memento Mori‘nin yayımlanması ve dünya genelinde bir konser turnesi başlatmasıyla büyük geri dönüşünü duyurdu. 100 milyondan fazla albüm satan grup ile iş birliğini hala sürdüren Hublot, Conservation Collective adlı küresel bir hayır kurumunun yararına fon ve farkındalık yaratmaya destek oluyor. Kuruluş, doğal ortamları korumak ve iyileştirmek amacıyla çalışan bölgesel vakıfları bir araya getiriyor. Depeche Mode ve Hublot’nun finansmanı sayesinde 2023’te, temelde plastik kirliliğiyle mücadele eden projelerin ilki yedi ülkede yedi etkili girişimi destekledi ve pozitif değişimi daha da güçlendirmek üzere üç tur daha maddi yardım planlandı. Projeler; yerel çapta yürütülen atık yönetimi, plastikten kurtulma ve temizlik girişimlerini teşvik etme yoluyla plastik sorunu üzerinde radikal bir dönüşüme zemin hazırlamayı hedefliyor.

Hublot ve Depeche Mode, Almanya’nın başkentindeki ilk müşterek etkinliklerinden 11 sene sonra, sınırlı sayıda üretilen yeni bir saati piyasaya sürme maksadıyla Berlin’de yeniden bir araya geldi: The Spirit of Big Bang Depeche Mode. Spirit of Big Bang’in imzası niteliğindeki “tonneau” şekli, Hublot’nun ikonik All Black estetiğiyle tasarlandı. Depeche Mode iş birliğiyle oluşturulmuş tasarım, -grubun dönüşünün duyurulduğu videoda görülen- kafatası motifini zamanın akışını simgeleyen bir kum saatiyle buluşturuyor. Kadranın ortası, bilek hareket ettiğinde sembolik olarak geriye ve ileriye akan küçük siyah seramik kürelerle Memento Mori kavramını vurguluyor. “Öleceğini hatırla” anlamını taşıyan bu Latince ifade, yaşamın geçiciliği üzerine düşünmeyi teşvik etmeyi amaçlıyor. Kadranın yanı sıra, saat 6 noktasında İngiliz grubun logosu (DM) görünüyor. İndeksler, siyah seramik bezel üzerinde birbirini izleyen piramit şeklindeki çivilerin formuna bürünüyor.

Varil biçimindeki 42 mm’lik kasa, kumlanmış ve cilalanmış siyah seramikten yapılıyor. İçinde, 50 saatlik bir güç rezervine sahip otomatik kurmalı HUB1710_SD kalibre mekanizması mevcut. Spirit of Big Bang Depeche Mode’un her biri, patentli One Click sistemi sayesinde kolayca değiştirilebilen iki kayışla sunuluyor. İlkinde, Conservation Collective’in plastik kirliliği girişimleri doğrultusunda geri dönüştürülmüş malzemeler ve Velcro bulunuyor. Siyah kauçuk kayış ise katlanabilir bir siyah titanyum tokayla kapanıyor. Bezel ve kadranı hareketlendiren piramit şeklindeki çiviler, olağanüstü bir “rock” havası yaratıyor. Sınırlı sayıdaki 100 parçadan her birine, özel bir kutu ve harika bir sürpriz eşlik ediyor: Depeche Mode’un yeşil enerji ve geri dönüştürülmüş PVC ile üretilen Wagging Tongue adlı vinil teklisi, sadece bu pakette yer alıyor!

İş birliğinin önde gelen isimleri yorumlarını aşağıdaki şekilde sunuyor:

“Memento Mori, bizi varlığımızın pamuk ipliğine bağlı olduğunu daha sık düşünmeye itiyor. Bu nedenle Hublot’daki güvendiğimiz dostlarımızla bir kez daha güçlerimizi birleştirmemiz daha da anlam kazanıyor. Birlikte, toplumu çevresel konularda bilinçlendirebiliyor ve Conservation Collective’in gezegenimizin ve yaşamın tüm formlarını koruma çabalarını destekleyebiliyoruz.”

Martin Gore

DEPECHE MODE ÜYESİ

“Yaklaşık 14 yıldır Hublot, insanlığı ve doğayı korumak için Depeche Mode ile çalışıyor. Memento Mori, zamanın geçtiğinin farkına varmamızı sağlıyor. Bu, biz saatçilerin ister istemez farkında olduğu bir şey. Ancak ciddiyetine rağmen konuya, Depeche Mode’un müziğinden esinlenerek keyif ve enerjiyle yaklaşıyoruz.”

Ricardo Guadalupe

HUBLOT CEO’su

“Dünya çapında sayısı gittikçe artan bir yer listesinde çevresel iyileştirme uğraşlarını hızlandırmaya çalışırken, Hublot ve Depeche Mode’un desteğini almaktan ötürü mutluluk ve şükran doluyuz. Conservation Collective şu anda yerel faaliyetlere odaklı 20 çevre vakfından oluşuyor ve bunların her biri, ilgili lokasyonların her birinde kademeli pozitif değişim yaratan temel örgütlere destek sağlıyor.

Hublot ve Depeche Mode’dan gelen yeni fon, bu çabaların sonucunu bambaşka bir boyuta taşıyor.”

Ben Goldsmith

CONSERVATION COLLECTIVE

CONSERVATION COLLECTIVE HAKKINDA

2020’de Ben Goldsmith tarafından kurulan Conservation Collective, yerel çevresel girişimlerin etkisini artıracak yeni bağış kanalları açmak amacıyla doğdu. Çevresel hayırseverlik iki temel zorlukla karşı karşıya kalıyor: İnsanları zamanımızın en büyük sorununa para ayırmaya ikna etmek ve bu parayı en etkili çevresel girişimlere ulaştırmak. Conservation Collective, her ikisini de faydası kanıtlanmış bir formülle bertaraf ediyor. Doğanın iyileştirilmesine katkıda bulunacak yeni finansman kanalları elde etmek üzere, bağışçıların gönülden bağlı bulundukları yerlerle bağlantılı kulüpler kuruyoruz. Kişilerin içgüdüsel olarak “yer merkezli” olduğunu ve iş koruma ve yardımseverliğe geldiğinde, hepimizin bildiği, sevdiği yerleri korumak isteme olasılığının arttığını gördük. Yerel çevre vakıflarını kuruyor ve destekliyoruz. Dünya çapında insanlar, iklim değişikliğinin etkilerinden ve biyoçeşitlilik krizinden korunmak için sevdikleri yerleri muhafaza etmeye çalışıyorlar. Çevresel meselelerden en çok etkilenenler, genellikle bu problemlerin çaresine bakmaya en uygun konumda oluyorlar ve böylece halk hareketi en güçlü silahımız haline geliyor. Üye vakıflarımız, karada ve su altında biyoçeşitlilik ekosistemlerini korumaya, yeniden canlandırmaya ve iklim değişikliğini yavaşlatıp ona uyumlanmaya adanmış en iyi ve en etkili projelerde kullanılacak yeni fonlar ortaya çıkarıyor. Daha etkili çevresel bağışçılığı teşvik ediyoruz. Büyüyen vakıf ağımız, şu ana dek etkili girişimlere milyonlarca sterlinlik fon sağladı ve daha yeni başlıyoruz…

PAYLAŞ