Sokak Hayvanları İçin Seferberlik: Yeni Barınak ve Ameliyathane İçin Destek Bekleniyor!

Writer: NYX Magazine

Date: 11/08/2024

PAYLAŞ

Osmaniye Rotary Kulübü ve Düziçi Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen “Onlar Bize Emanet” projesi kapsamında sokak hayvanlarına yönelik barınak ve kısırlaştırma ve sahiplendirme merkezi ameliyathanesi için acil ihtiyaç listesi açıklandı..

Osmaniye Rotary Kulübü Başkanı Ramazan Yabaş, projenin amacının sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek ve onlara daha iyi bir gelecek sunmak olduğunu belirtti. Yabaş, “Bu proje ile sokak hayvanlarının sağlığına katkıda bulunmak ve sahiplendirilmesine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Herkesi bu kampanyaya destek olmaya davet ediyoruz” dedi.

Düziçi Belediye Başkanı Mustafa İba, belediye olarak sokak hayvanlarına yönelik projelere her zaman destek olduklarını ve “Onlar Bize Emanet” projesinin de bu anlamda önemli bir adım olduğunu ifade etti. İba, “Bu proje, sokak hayvanlarının korunması ve bakımı için önemli bir girişimdir. Belediye olarak elimizden gelen tüm desteği sağlayacağız” diye konuştu.

Osmaniye Rotary Kulübü Geçmiş Dönem Başkanı Selim Bal, projenin başarılı bir şekilde hayata geçmesi için ihtiyaç duyulan malzemelerin önemine dikkat çekti. Bal, “Bu projenin gerçekleşmesi için Türkiye genelindeki hayvanseverlerin desteklerine ihtiyacımız var. Gerekli malzemeleri adresimize göndererek bu projeye katkıda bulunabilirsiniz” dedi.

Ankara Beysukent Rotary Kulübü Başkanı Gizem Yönal ise projenin geniş bir katılımla gerçekleşmesini arzu ettiklerini belirtti. Yönal, “Ankara’dan destek vermek bizim için gurur verici. Sokak hayvanları hepimizin sorumluluğunda ve bu projeyle onlara daha iyi bir yaşam sunmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında kurulacak olan ameliyathanede veteriner hekim Sait Akdeniz tarafından sokak hayvanlarının kısırlaştırılması ve tedavi edilmesi hedefleniyor. Projeye katkıda bulunmak isteyen hayvanseverlerin, ihtiyaç listesindeki malzemeleri Cumhuriyet Mahallesi Şehir Ahmet Metlioğlu Caddesi No:22 Düziçi Osmaniye adresine Selim Bal adına kargo ile gönderilebilindiği kaydedildi. Proje Koordinasyon Sorumlularına 0546 828 80 65 nolu telefondan ulaşılabildiği belirtiliyor.  

İhtiyaç Listesi

Ameliyat Malzemeleri:

Muayene masası

Mayo masası

Serum askısı

Bistüri ve sapı

Tartı (büyük)

Sedye

Traş makinası

1-2.5-5-10-25-50 lik enjektör

Kısırlaştırma seti ve yumuşak doku seti:

Doku makası

Hemostatik pens

Uterus kancası

Serviyet pensi

Dişli penset

Dişsiz penset

Porteque

Ekartör

Bağırsak pensi

0, 1/0, 2/0, 3/0, 4/0 emilebilen dikiş ipi

Böbrek küvet (3 adet)

İzotonik, dekstroz, flagyl ve laktatlı serum

Serum seti

İntraket (mor, sarı, mavi)

Yeşil serviyet delikli ve deliksiz (5 adet, 60X60 cm)

İlaçlar ve Sarf Malzemeler:

Batikon

Virkon

Zefiran

Alkol

Antibiyotik sprey

Crystalin

Sargı bezi

Gazlı bez

Pamuk

Eldiven (M ve L pudralı)

Maske

Yetişkin ve yavru köpek maması

PAYLAŞ