Yaz Sıcaklarına Doğal Destek

Writer: NYX Magazine

Date: 13/08/2024

PAYLAŞ
  • Yaz sıcaklarında kıyafet seçiminde selülozik kökenli elyaflar yumuşaklığı ve rahatlığıyla tercih ediliyor. 
  • Doğal ağaç hammaddesinden üretilen TENCEL™ Lyocell ve Modal elyaflar; etkin nem yönetimi ve doğa dostu[1] özellikleriyle sıcak yaz günlerinde yumuşak ve rahat kıyafet seçiminde  alternatif sunuyor. 

Bu yıl mevsim ortalamalarının üstünde seyreden yaz sıcakları, bizi kıyafet seçimlerimiz kadar kumaş içeriklerinde de bilinçli tercih yapmaya yönlendirdi. Artık şort, tişört, etek, elbise gibi yaza uygun giyim seçimlerimiz yaparken doğal ham maddelerden üretilen, ince, hafif ve konforlu içeriğe sahip kumaşlar tercih sebebi oldu. Nem yönetimi, bakteri oluşumuna elverişsiz ortam sağlaması ve rahat kullanımı, doğal içerikli  elyafları tüketicilerin tercihlerinde ilk sıraya koyuyor.Kontrollü ve yenilenebilir ağaç kaynaklarından[2]  elde edilen selülozik kökenli TENCEL™ Lyocell ve Modal elyaflar ise kullanıcı konforu alanında sahip oldukları özellikleriyle sıcaklarla en iyi şekilde mücadele edebilmek için alternatif oluşturuyor.

Etkili nem yönetimi

Sıcak günlerin en büyük problemini terleme oluşturuyor. Bu nedenle nem yönetimi konusu kıyafet seçiminde büyük önem taşıyor. Etkili nem kontrolü, TENCEL™ Lyocell ve Modal liflerin doğal bir kuru hissi desteklemesini sağlıyor. Nemin emilmesine ve salınmasına[3]  da olanak tanıyarak doğal kuruluk hissini destekliyor. Bu etkili nem kontrol özellikleri ciltte daha kuru bir mikro iklimi destekleyerek kullanıcının termal konforunu artırıyor. 

TENCEL™ Lyocell lifleri etkili bir şekilde nemi emerek lif yüzeyindeki nemin azalmasına neden oluyor. Bu da bakterilerin üremesi[4] için daha az elverişli bir ortam yaratıyor. Doğal olarak koku oluşumunu azaltan TENCEL™ Lyocell lifleri doğal nem düzenleyici özellikleriyle de tercih ediliyor. 

Viskon elyaflar ile yumuşak ve akıcı kumaşlar 

Sıcak günlerde tercih edilen bir başka elyaf türünü ise viskon elyaflar oluşturuyor. Doğal olarak hafif özelliğiyle LENZING™ ECOVERO™ [5] elyaflar, dokuma ve örme kumaşlara yumuşak ve akıcı bir özellik kazandırıyor. Böylece sıcak günlerde hem hafif hem de yumuşak ve konforlu bir kullanım sağlıyor. Jenerik viskona  göre %50’ye kadar daha düşük fosil enerji kullanımı ve su ile üretilen LENZING™ ECOVERO™ markalı viskon elyaflar; üstler, elbiseler, tişörtler ve loungewear gibi dokuma ve triko ürünlerinde tercih ediliyor.

Tüm bu özellikleriyle selülozik kökenli ve viskon elyaflar sıcak günlerde konfor standardını üst seviyeye taşıyarak kullanıcıların gözünde bir numaraya oturuyor

PAYLAŞ