Alexis Sablone’den Converse İçin Yeni Tasarım

Writer: NYX Magazine

Date: 26/09/2024

PAYLAŞ

Converse CONS Kaykay Takımı Üyesi Alexis Sablone, Converse ve Nike için yeni bir tasarıma imza attı. Converse AS-1 Pro ve Nike SB Dunk Low silüetlerinin yer aldığı koleksiyon, sınırlı sayıda üretilen kutusunda satışa sunulacak.

Converse ve Nike, Converse CONS takımı üyesi, eski Olimpiyat sporcusu ve tasarımcı Alexis Sablone ile iş birliği gerçekleştirdi. Sınırlı sayıda üretilen, Sablone imzalı koleksiyonda Converse AS-1 Pro ve Nike SB Dunk Low silüetleri yer alıyor.

Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya kaykay federasyonları için tasarladığı ve ülkelerin sembollerini taşıyan kitlerle öne çıkan Sablone, Converse AS-1 Pro ve Nike Dunk Low modellerinin tasarım dilini şekillendirdi. Sablone tarafından tasarlanan bu modeller, ilhamını bukalemunun fiziksel olarak kendini değiştirebilme yeteneğinden alıyor. Kaykayın sürekli gelişen doğasını ve bireyselliğini simgeleyen koleksiyon, kaykaycıların her türlü şekil, renk, boyut ve yeteneğe sahip, kıtaları, sınıfları ve cinsiyet spektrumlarını aşan bir topluluk olduğunu göstermeyi hedefliyor.

Bukalemunların canlı renkleri ve öngörülemez desenleri, her iki silüette de toprak tonlu üst yüzeylerde kendini gösteriyor. AS-1 Pro ve Dunk; bukalemun derisine benzer pürüzlü dokusu, aşınarak renk değiştiren deri motifleri, kamuflaj astarı ve dilin arkasına uygulanan Federasyon Agnostik arması ile tamamlanıyor.

Sablone’nin geçtiğimiz yıl Converse ile tasarladığı imza ayakkabı AS-1 Pro’nun deri üst yüzeyi bu kez beyaz zemin üzerine uygulanıyor. Star Chevron ve topuk altlığı ise ayakkabının üst kısmında bulunan ana katmanıyla uyumlu olan fuşya tonunu taşıyor.

Sablone, benzer bir tasarımı Nike SB Dunk Low’a da uygulayarak beyaz zemine sahip silüeti, pullu, toprak tonlu desenlerle bir araya getiriyor. Alexis Sablone, topuk kısmına eklediği baş harfleri olan “A S” ile ayakkabıya kendi imzasını atıyor.

Converse CONS AS-1 Pro sınırlı sayıda Converse İstinyePark mağazasında satışa sunulacak.

PAYLAŞ