Sporu Büyük Yaşa!

Writer: Nurgül Eryıldır Günay

Date: 27/09/2024

PAYLAŞ

Nurçin Koçoğlu / Boyner Büyük Mağazacılık Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı

Röportaj: Nurgül Eryıldır Günay / [email protected]

Nurçin Koçoğlu’nun farklı sektörlerin önde gelen şirketlerinde 25 yılı aşkın tecrübesi bulunuyor. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun oldu, Fransa’da yer alan Grenoble Ecole de Management Üniversitesi’nde “Dijital İş Yönetimi” yüksek lisans öğrenimini tamamladı. Profesyonel kariyerine Mercedes-Benz Türk’te başladıktan sonra Turkcell’de 7 yıl boyunca Pazarlama fonksiyonunun farklı birimlerinde yöneticilik görevinde bulundu. Hepsiburada’da Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü ve İcra Kurulu Üyeliği görevini üstlendikten sonra aynı ünvanla MediaMarkt bünyesinde şirketin marka ve dijital dönüşümünde rol aldı. 2015-2017 yılları arasında Türk Telekom marka birleşme süreçlerini Kurumsal Pazarlama İletişimi Direktörü olarak yönetti. 2017 yılında bir danışmanlık şirketinin kurucu ortağı oldu. Temmuz 2020’de Boyner Büyük Mağazacılık ailesine Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak katıldı ve halen Boyner’in omnichannel organizasyonunda uçtan uca pazarlama, marka yönetimi, müşteri deneyimi ve analitiği ve kurumsal iletişim fonksiyonlarının liderliğini yapıyor.

Nurçin Koçoğlu ile Boyner Dynamic Fest’in konsepti ve festival kapsamındaki etkinlikleri konuştuk.

Boyner Dynamic konseptinden biraz bahseder misiniz? 

Hayatın içindeki dinamizmden ve aktif yaşamdan ilham alarak hayata geçirdiğimiz Boyner Dynamic mağaza konseptimizde dünyaca ünlü birçok spor ve outdoor markasının performans sporlarına ait ürünlerine ve aksesuarlarına ev sahipliği yapıyoruz. “Sporu Büyük Yaşa!” diyerek; şu anda Cevahir, Mall of İstanbul ve Antalya Terracity AVM’lerde yer alan Boyner Dynamic mağazalarımızda ziyaretçilerimizi bambaşka bir deneyimle karşılıyoruz. Aktif spor ve outdoor markalarının yer aldığı, deneyim odaklı mağaza konseptimiz Boyner Dynamic’te 50’yi aşkın marka ve 4000’den fazla ürün yer alıyor.  Basketbol, voleybol, tenis, yüzme, koşu gibi farklı spor dallarına ait koleksiyonlarımız ve geniş bir outdoor ürün seçkisiyle spor tutkunlarının tüm ihtiyaçlarını bir araya getiriyoruz.

Mağazalarımızda, aktif yaşam ve sporun önemine vurgu yaparak müşterilerimize bu alanda derin bir farkındalık kazandırmayı hedefliyoruz. Mağazalarımızda sunduğumuz yenilikçi hizmetler ve teknolojiler, sadece ürünleri değil, aynı zamanda spor yapma deneyimini de ön planda tutuyor. 

Boyner Dynamic mağaza konseptimizden aldığımız ilhamla geçtiğimiz Haziran ayında hayata geçirdiğimiz, çocukların ve gençlerin merak noktası olmaya aday Boyner Dynamic Teen de eğlenceli deneyimler ve dijital alanlar bambaşka bir dünya sunuyor. Teknolojinin ve sanal dünyanın limitsizliğiyle tasarlanan bu alanlarda interaktif bisiklet parkurunda sürüş, yanıp sönen basketbol toplarına zıplayarak belli bir süre içinde dokunma, dijital ekranda görünen hareketleri birebir hızlıca uygulayarak puan kazanılan eğlenceli oyunlar, sanal futbol topuyla şut atma gibi farklı deneyim alanları gençleri ve çocukları alışverişin ötesinde renkli, dinamik ve eğlenceli bir dünyaya taşıyor. 

Boyner Dynamic mağazalarımızda ise 3D ayak tarayıcı, outdoor kıyafetlerin denenebileceği soğuk oda, basketbol sahası, koşu bandı, sanal gerçeklik ve retro oyunlar gibi yenilikler ve aktiviteler sunuyoruz. Satın almayı düşündüğü ayakkabıları denemek isteyen sporseverler koşu bandında koşarken karşıdaki ekranda ormanda, sahilde veya atletizm pistinde koşma hissini veren özel videoları izleyebiliyor.  Playstation alanı ve Sanal Gerçeklik odası ile oyun, eğlence ve spor trendleri bir arada sunuluyor.

Bunun yanı sıra, mağazalarımızda düzenlediğimiz çeşitli etkinlikler ve atölyelerle, spor yapmayı teşvik ediyor ve aktif yaşamı destekliyoruz. Bu etkinlikler, müşterilerimize alışverişin ötesinde, sporun keyfini çıkarabilecekleri ve aktif bir yaşam tarzını benimseyebilecekleri bir deneyim sunuyor. Boyner Dynamic mağazaları, sporun çok yönlü bir yaşam biçimi olduğunu yansıtan, inovatif ve etkileşimli bir ortam sunarak, sporun günlük hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelmesine katkıda bulunuyor.

Boyner Dynamic konseptimiz, mağazaların ötesine geçerek Boyner Dynamic Team koşu takımımızın kurulmasına da ilham verdi. Takımımız 4 yıldır düzenli koşular düzenliyor ve maratonlara katılıyor. Şu an İstanbul’da her iki kıtada da koşular Boyner Dynamic Team ile süratle devam ediyor. Kısacası her an her yerde kalbimiz aktif yaşamla atıyor. 

Boyner Dynamic Fest nasıl ortaya çıktı? Aktif yaşam tarzını teşvik eden bu konseptin Boyner markası üzerindeki etkisi nedir? Aktif yaşamı merkeze alan festival, Boyner’in genel pazarlama ve uzun vadeli stratejisinde nasıl bir yer tutuyor? Spor tutkunlarıyla kurulan bu bağın Boyner’in müşteri kitlesini genişletme konusundaki katkısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Deneyim mağazacılığı alanında yaptığımız dönüşüm, müşterilerimize sadece ürün sunmanın ötesine geçerek onların yaşam tarzlarına hitap eden ve ilham veren deneyimler sunma hedefimizi güçlendirdi. 

Boyner Dynamic mağaza konsepti, performans sporlarına yönelik ürünlere odaklanan bir anlayışla bu vizyonun bir parçası olarak doğdu. Boyner Dynamic Fest ise bu vizyonun doğal bir uzantısı olarak ortaya çıktı. Festivalimiz, Boyner’in spor ve outdoor kategorisindeki güçlü duruşunu mağaza dışına taşıyarak daha geniş kitlelere ulaştıran bir platform haline geldi.

Boyner Dynamic Fest spor festivali olmasının ötesinde, eğlence, yaratıcılık ve iyi yaşamı bir araya getiren çok yönlü bir festival. Sporun yanı sıra, ruhu besleyen yaratıcı atölyeler ve ilham verici konuşmalarla katılımcıların aktif yaşamın her yönünü deneyimlemelerini amaçlıyoruz. İlk yıl “Yılın En Dinamik Festivali” sloganıyla yola çıkan festivalimiz, Boyner’in deneyim odaklı anlayışını daha geniş bir alana taşıdı. İki gün boyunca 7500 kişiyi ağıladığımız festivalin ardından aldığımız olumlu geri dönüşler bizi festivalin ikincisini gerçekleştirmek adına daha da motive etti. İkinci yılında artan bir coşkuyla katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyoruz. 

Festivalde katılımcıları nasıl deneyimler bekliyor? Geçen seneye kıyasla ne gibi yenilikler göreceğiz? Festivalin aktif yaşam ve spor kültürüne katkısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

28-29 Eylül’de Bonus Parkorman’da gerçekleşecek Boyner Dynamic Fest’te katılımcıları spor, eğlence ve yaratıcı atölyelerle dolu bir hafta sonu bekliyor. İki gün boyunca 7’den 70’e herkesin aktif yaşamla ve yaratıcılıkla buluşabileceği keyifli bir program hazırladık.  Her sahnede nabzı yüksek tutmaya odaklandık ve katılımcıları farklı spor deneyimleriyle buluşturmayı hedefledik. Doğanın kalbinde ve çok geniş bir alanda, farklı sahnelerde dolu dolu içerikler hazırladık. Zinde bir sabah için güne koşu ile başlıyoruz. Devamında Urban Active ile cycling, jumping fitness, bootcamp gibi antrenmanlar ile enerjiyi yüksek tutuyoruz. Etrafı ağaçlarla çevrili Dönüşüm Sahne’mizde MACFit ile yoga, pilates ve zumba içeriklerimizle biraz hareket diyoruz. Beden ve zihin birlikteliği dediğimizde ise hamak yogası ve bungee work-out gibi birçok yeni deneyimi festivalimizde sunuyoruz. 

Bu yıl yine farklı ve yaratıcı atölyeleri katılımcılarımızla buluşturuyoruz. edding ile Mandala Desenli Çanta Tasarımı, Porselen Kupa Boyama, Levi’s ile Denim Çanta Kişiselleştirme, Costa Coffee ile Kahve Atölyesi, Doğal Koku ve Mum Yapımı gibi etkinliklerle katılımcılar yaratıcılıklarını keşfedecek. Ayrıca festivalin ruhuna uygun KIKO Milano ile “Festival Makyajı” ve Hopi ile “Festival Saçı” yaptırmak isteyenler için de özel alanlarımız olacak.

Tüm gün sürecek aktivitelerimizde PUMA ile FORMULA 1® simülasyon aracı ile deneyim, Joma ile Dev Dart Turnuvası, Kappa ile şut atma oyunları, ASICS ile koşu analizleri, MediaMarkt ile VR deneyimleri festival katılımcılarına her köşede farklı bir deneyim ve eğlence yaşatacak. Turnuva coşkusu bir başkadır diyerek ASICS ile bu sene ilk kez hayata geçirdiğimiz voleybol ve adidas ile gerçekleştireceğimiz basketbol turnuvaları 2 gün boyunca heyecanı artıracak. 

Bu sene de çocuklar için hem harekete teşvik eden hem de yaratıcı birçok farklı içerik var. Skechers Kids ile miniklerin eğleneceği atölyeler ve egzersizler yine festivalimizde yer alacak. Happy Kidsland’de Tırtıl Kids ile Rigamajig atölyesi, gençler için air hokey ve langırt turnuvaları yer alacak. 

 Festivalde yer alan spor etkinlikleri nasıl seçildi? Zumba, yoga, basketbol gibi etkinliklerin hedef kitleniz üzerinde nasıl bir etkisi olmasını bekliyorsunuz? Atölyeler ve ilham verici konuşmalar ile yaratılmak istenen farkındalık nedir?

Aktif ve iyi yaşamın hem bedensel hem de zihinsel olarak bir bütün olması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle festival programımızı da bu dengeyi sağlayacak şekilde tasarladık. Bu yılın programını daha zengin ve dinamik bir yapıya kavuşturduk, farklı spor ve etkinliklerle katılımcılarımıza geniş bir yelpaze sunduk. Bonus ParkOrman’ın farklı alanlarında aynı anda gerçekleşecek etkinlikler, herkesin ilgi alanına hitap etmeyi amaçlıyor.

Katılımcılar, enerjisi yüksek etkinlikler olan cycling ve bootcamp gibi aktivitelerle fiziksel olarak sınırlarını zorlayacak. Yoga, pilates ve zumba gibi hem beden hem de zihne odaklanan aktiviteler de festivalimizde yer alacak. Ayrıca başarılı ve genç sporcular da ilham veren konuşmalarıyla sahnede olacak. Ultra Maraton Sporcusu Aysu Türkoğluve Milli Profesyonel Boksör Seren Ay Çetin ilham veren konuşmalarıyla festival ziyaretçileriyle buluşacak. 

Tüm bu içeriklerimizle hedefimiz, sporun yaşam üzerindeki dönüştürücü etkisini vurgulamak ve katılımcıların kendi hayatlarına bu motivasyonu entegre etmelerine ilham vermek.

Boyner Dynamic Fest’in önümüzdeki yıllarda büyümesi ve gelişmesi adına planladığınız yenilikler var mı?

Boyner Dynamic Fest, Boyner’in aktif yaşam tutkusunu ve enerjik ruhunu yansıtan bir proje olarak hayata geçti. Her yıl daha da geliştirerek sürdürülebilir bir etki bırakmak bizim için önemli bir hedef. Festivalimize her yıl yeni ve heyecan verici sürprizler ekleyerek, ziyaretçilerimize her seferinde unutulmaz bir deneyim sunmayı amaçlıyoruz. Bu büyük ve kapsamlı etkinliği hayata geçirmemizde bize destek olan tüm iş ortaklarımıza ayrıca teşekkür ediyoruz. Boyner Dynamic Fest, İstanbul’un en çok konuşulan ve keyif alınan etkinliklerinden biri oldu. Önümüzdeki yıllarda da Boyner Dynamic Fest’i, spor, müzik ve iyi yaşamın buluşma noktası olarak daha da büyütmeyi hedefliyoruz.

PAYLAŞ