Moda Sezonunun Sonuncusu Moscow Fashion Week Başladı

Writer: NYX Magazine

Date: 05/10/2024

PAYLAŞ

Moscow Fashion Week başladı. Paris Moda Haftası’nın ardından, uluslararası moda sezonunun kapanışı olarak kabul edilen etkinlikte, yepyeni tasarımcılar 4-9 Ekim tarihleri arasında küresel moda sahnesinde yer alma fırsatı bulacak.

Moscow Fashion Week, Rusya ve Türkiye’ye birlikteliklerini güçlendirmek için önemli fırsatlar sunarken, uluslararası moda endüstrisinde de heyecan verici iş birliklerinin gelişmesine de sahne oluyor. 

Konuyla ilgili görüşlerini açıklayan İstanbul Moda Akademisi Öğretim Görevlisi Bediz Yıldırım, “Moscow Fashion Week gibi etkinlikler, Türkiye ile Rusya’nın moda alanındaki iş birliği adına önemli potansiyeller sunuyor. İki ülkenin birlikte çalışarak küresel pazarda, özellikle sürdürülebilirlik ve dijital yenilikler alanlarında varlıklarını güçlendireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

Rus tasarımcılar arasında bazı markalar dikkatleri üzerine çekti. Çerkes geleneklerinden ilham alan genç marka SaiJamin’in tasarımlarında, gazyrlerin modern yorumları, Adige esintili süslemeler ve geleneksel Çerkes kadın elbiselerini andıran kollar gibi “Çerkes kodları”nın belirgin bir şekilde yer aldığı dikkatli gözlerden kaçmadı. Bir başka öne çıkan marka olan ZUHAT’ın tasarımlarının, her detayı bir hikâye taşıyan, genellikle Kafkas uluslarının tarihi kostümlerine referans veren ve oryantalizmi çağdaş trendlerle harmanlayan bir anlayışla mütevazı modayı benimsediği görüldü.

Moscow Fashion Week boyunca Brezilya, Güney Afrika, Endonezya, Çin ve daha birçok ülkeden tasarımcıların koleksiyonlarını sergileme imkânı olacak. BAE’nin ANGELO ESTERA markası, etkinlik dahilinde mimari formların ve zarif couture gece elbiselerinin muhteşem bir füzyonu olan “Elysian Blooms” koleksiyonunu moda severlerin beğenisine sunacak. Kosta Rikalı marka Eve Valverde, anavatanının canlı florasından ilham alan koleksiyonlarıyla izleyicileri büyüleyecek.

Moskova Moda Haftası ile eş anlı gerçekleşecek olan BRICS+ Fashion Summit’in, 100’den fazla ülkeden sektör liderlerini ve moda derneklerinin başkanlarını bir araya getirerek dünyanın en dinamik moda pazarını yaratacağı öngörülüyor. Zirvenin gelişmekte olan ülkelerin endüstrinin karşılaştığı zorlukları ve en son yenilikleri ve tartışmaları için önemli bir platform olması bekleniyor.

Daha fazla bilgi için  Moscow Fashion Week resmi hesaplarını takip edebilirsinz.

PAYLAŞ