Sankai by Nagaya, Sonbaharın En Taze Dokularıyla Omakase Deneyimini Yeniliyor

Writer: NYX Magazine

Date: 10/10/2024

PAYLAŞ

Türkiye’nin ilk Michelin Yıldızlı ve gerçek Japon omakase deneyimi sunan restoranı Sankai by Nagaya, Boğaz’ın dingin manzarasına karşı güz menüsüyle yeni mevsimi karşılıyor.

Boğaz’ın eşsiz manzarasında benzersiz bir gastronomi yolculuğu sunan restoran, mevsime özel yenilenen iki imza tadım menüsü ile zihinlerde iz bırakmaya hazırlanıyor. 

Sonbahara özgü yeni menüde Sankai Sushi tadım menüsü ve Nagaya Signature tadım menüsü, her zamanki özenle hazırlanarak, misafirlerine Japon mutfağının rafine sadeliğini sunuyor. Menülerde yer alan yaratıcı lezzetler, mevsimsel ürünlerin tazeliğini ve doğallığını ön plana çıkarıyor. Sankai by Nagaya’nın imza iki menüsünde yer alan tabaklarda, günlük olarak yerel denizlerden çıkarılan taptaze balıklar kullanılarak hazırlanan lezzetler öne çıkıyor. Menülerin şarap eşleşmeleri ise, daha öncekilerden farklı olarak lokal üretici ve ithal kategorilerine ayrılmış olup, her iki alternatife de uyum sağlayacak şekilde sunuluyor.

Geleneksel ve Yaratıcı Lezzetlerin Buluşması: Sankai Sushi Tadım Menüsü

Sankai Sushi tadım menüsü, sıradan sushi deneyimlerinden çok daha öteye geçerek, yaratıcı ve rafine tatları ile dikkat çekiyor. Michelin Yıldızlı Sankai şeflerinin titiz çalışmaları sonucunda ortaya çıkan menüde, günlük olarak seçilen en taze balıklar kullanılıyor. Sankai Sushi tadım menüsü, gyoza tart, ördekli havuç içeren momiji cips, karides, ikura, kaju ve avokado içeren kaede tacos ve fish cips gibi özgün lezzetlerle başlıyor.

Ana yemeklerde ise sukiyaki soslu bonfile veya yaki shabu tarzı wagyu gibi zengin ve derin tatlarla öne çıkan menü balkabağı espuma ve kestane kreması gibi mevsimsel dokunuşlarla şekillenen tatlılarla tamamlanıyor.

Menü, her bir tabağın özenle seçilen şarap eşleşmeleriyle tamamlanarak, omakase deneyimini unutulmaz bir hale getiriyor. 

Şefin İmzasını Taşıyan Özgün Lezzetler: Nagaya Signature Tadım Menüsü

Nagaya Signature sonbahar tadım menüsü, Michelin Yıldızlı şef Yoshizumi Nagaya’nın ustalığını yansıtan ve Japon mutfağının en rafine tatlarını sunan bir lezzet yolculuğuna çıkarıyor. Hem karadan hem de denizden elde edilen en iyi malzemeleri harmanlayan menü, geleneksel Japon tekniklerinin modern dokunuşlarla birleştirildiği, mevsime göre güncellenmiş tabakları içeriyor.

Menüde başlangıçlarla birlikte tahin ponzu ile sunulan palamut tataki ve gümüş derili balık ve salatalık ile hazırlanmış kinuta maki gibi sofistike lezzetler yer alıyor. Sonbaharın vazgeçilmezlerinden olan palamut menüde edo-mae sushi ilkelerine göre mevsimlik ve yerel balıkların kullanımını vurgulayan önemli bir bileşen olarak öne çıkıyor.

Ana yemeklerde, Sankai Sushi tadım menüsünde olduğu gibi sukiyaki soslu yumuşak dana bonfile ya da yaki shabu tarzı wagyu servis ediliyor. Menüde ayrıca hassun tabağı olarak bilinen, mevsimlik beş farklı lezzetten oluşan bir tabak yer alıyor. Özgün reçeteli kuri ve mini tatlılar; kabocha ve matcha affogato zarif bir kapanış yaparak misafirlere unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Nagaya Signature’da yer alan her bir tabak, malzemelerin doğallığını ve mevsimsel özelliklerini ön plana çıkarırken, şefin kişisel yorumunu da içeriyor. Şarap eşleşmeleri ise menünün her aşamasına uyum sağlayacak şekilde, özenle seçilen lokal üretici ve ithal seçeneklerle sunuluyor.

Dünyaca ünlü mimar Mahmut Anlar tarafından Geo-ID önderliğinde tasarlanan Sankai by Nagaya, 24 kişilik özel oturma düzeniyle, Boğaz’ın büyüleyici atmosferinde misafirlerine unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunmayı sürdürüyor. Yenilenen menülerde sonbaharın en taze lezzetleri, Michelin Yıldızlı şeflerin ellerinde sanat eseri niteliğinde tabaklara dönüştürülüyor.

Rezervasyon: 0532 379 1997 

Adres: Sankai by Nagaya, Bebek Otel, Cevdet Paşa Cd. No:34, 34342 Beşiktaş/İstanbul

PAYLAŞ