CAZ MÜZİĞİN VE LEZZETİN RİTMİ

Writer: NYX Magazine

Date: 20/10/2024

PAYLAŞ

Yazın bitmesiyle şehir hareketlenirken, iyi müziğin ve lezzetin ritmini yakalamak için arayışlar da başladı. Muhteşem sahne performansları, çok özel lezzetleri ve cazın ruhunu tarihin dokusuyla bütünleştiren ambiyansıyla eşsiz bir mekan Gregor Jazz Club… Müziğin büyüsüne kapılıp tarihin derinliklerinde en iyi caz performanslarını deneyimleyeceğiniz Gregor Jazz Club, yeni sezona iddialı bir giriş yapıyor. Sahnesinde ünlü caz sanatçılarını ağırlayan mekan, her ay yenilenen etkinlik takvimiyle caz severleri keyif dolu bir ortamda buluşturuyor.

İstanbul’un gözde caz kulüpleri arasında yer alan Gregor Jazz Club, etkileyici atmosferi ve kaliteli müzikleriyle keyifli bir akşam geçirmek isteyenler için harika bir seçenek… İsmini, caz müziğin duayeni ve Gregor Caz Topluluğu’nun kurucusu olan Gregor Kelekyan’dan alan mekanda, cazın vurgulu ritmiyle lezzet buluşuyor. Osmanlı Dönemi’nde Prusyalı Mimar August Jasmund tarafından Germanya Han olarak inşa edilen ve yıllarca Deutsche Bank olarak kullanılan binanın renovasyonuyla 2021 yılından bu yana OrientBank Hotel olarak hizmet veren otelin alt katında yer alan Gregor Jazz Club, tarihin izlerini müziğin büyüleyici tınılarıyla buluşturuyor.  Bina Deutsche Bank olarak kullanılırken, kasa odası olarak bilinen kısımda yer alan caz kulüp; şık ve modern dekorasyonuyla eşsiz bir ambiyans sunuyor. Küçük aydınlatmaların, ayna detaylarının ve deri koltukların yer aldığı Gregor Jazz Club’te grup buluşmaları için ayrılmış özel bir oda da bulunuyor. 

Gastro caz konseptiyle müziğin ritmi lezzetle bütünleşiyor

Müziğin yanı sıra özenle hazırlanan menüsüyle de dikkat çeken mekan, müziğin sihirli dokunuşunu unutulmaz lezzetlerle buluşturuyor. Kasım ayı boyunca Fulya Akça, Bora Çeliker, Ayşen Zülfikar ve Esra Kayıkçı gibi birbirinden değerli caz sanatçılarını sahnesinde ağırlayacak olan Gregor Cazz Club, misafirlerine lezzet dolu anlar yaşatıyor. Tarihin izlerini modern dokunuşlarla bütünleştiren OrientBank Hotel’de yer alan Gregor Jazz Club, sıcak ve samimi ortamıyla misafirlerin en keyifli anlarına ev sahipliği yapıyor. Cazın farklı türlerini ve çeşitli tarzlarını canlı performanslar ile sahnesine taşıyan mekan, unutulmaz lezzetleri ve göz alıcı sunumlarıyla eşsiz bir gastronomi deneyimi de vaat ediyor. Tadım menüsünde hindistan cevizi, lime, acı ezme püresi ve tereyağlı koçan mısır ile hazırlanan Kerevit Çorbası; renkli çeri domatesler, çektirilmiş balzamik ve arugula ile hazırlanan Burrata Salata; kıtır tereyağlı patates, hollandez sos ve soyalı yumurta ile hazırlanan Dana Tartar; trüflü patates ezmesi ve yanak sos ile hazırlanan Dana Yanak; yanık kereviz püresi, sarıkız mantarı ve bisque sos ile hazırlanan Granyöz; vegan misafirler için ise çıtır patlıcan şinitzel ve şakşuka ile hazırlanan Patlıcan yer alıyor. Tatlı olarak ise beyaz çikolatalı krema ve badem parçacıkları ile hazırlanan Profiterol eşlik ediyor. Şık dekorasyonu, loş ışıkları ve sıcacık ortamıyla etkileyici bir ambiyans sunan mekan, şarap seçkisi ve premium içkilerle hazırlanan kokteylleriyle de tam bir damak şöleni yaşatıyor.

PAYLAŞ