Stil Meraklıları Bu Kitaplardan Çok Şey Öğrenecek

Writer: NYX Magazine

Date: 17/07/2020

PAYLAŞ

Bu yaz okuma listenize alabileceğiniz moda kitapları…

Modanın Tüm Öyküsü, Marnie Fogg

Başından sonuna Modanın Tüm Öyküsü, dünyanın en etkili tasarımcılarına olduğu kadar alışılmadık fikirlere ve modayı yeni mecralara yönlendiren eksantrik hamlelere de yer veriyor. En eski zamanlardan beri erkekler ve kadınlar giysi denemeye çok heveslidir. Bugün moda eskiye nazaran çok daha heyecanlı ve ulaşılabilir durumda.

Moda, Duygu Özen

Antik Mısır’ın tuniklerinden ve altın halhallarından başlayarak Chanel ve Dior gibi efsanevi modaevlerini dolaşıp McQueen ve Prada gibi modern markalara kadar gelen bu göz kamaştırıcı kostüm ve elbise koleksiyonunda moda, insanlara ve yaşanılan yerlere ayna tutuyor. Milattan öncesinden başlayarak günümüze kadar gelip geçen başlıca dönemler, film kareleri gibi gözler önüne seriliyor.

Moda Tasarım Çizimleri, Bina Abling

Çizim becerilerinizi kavrama, uygulama ve çeşitlilik yönünden zenginleştirmeyi amaçlayan bu kitap, zihninizde çok daha fazla referans oluşturabilmek amacıyla, tasarım silüetleri, kumaş örnekleri ve kumaş çeşitlerini içeren görsel bir zenginlikle sunuluyor.

Modayı Değiştiren 100 Fikir, Harriet Worsley

Modayı Değiştiren 100 Fikir, tasarımcıların en etkili tasarımlarına yer vererek modanın zaman çizelgesinde konumlandırılan moda fikirlerini okuyucuya sunuyor. Kitapta 1900’lerden 2010’a kadın giyimindeki devrimsel değişimler, gerek bu değişimlerin arka planında yatanlara gerekse moda dünyası üzerindeki etkilerine değinilerek açıklanıyor. Kitap, tişörtlerin ilk başta erkek iç çamaşırı olması ya da kot pantolonlarda bulunan rivetlerin altına hücum dönemindeki işçi kıyafetlerini güçlendirmek için geliştirilmesi gibi bilgiler ışığında okuyucuyu günlük kıyafetlere daha bilgili bir gözle bakması için cesaretlendirmeyi hedefliyor.

Kadının 100 Vazgeçilmezi, Nina Garcia

Şıklığıyla Göz Kamaştıran Kadının 100 Vazgeçilmezi arasında minik siyah elbiseden saç örgüsü kazağa, bikiniden takım elbiseye, trençkottan beyaz gömleğe kadar pek çok klasik parçanın yanı sıra kaftan, kürk, egzotik deri çanta gibi iddialı parçalara da yer veriliyor. Kot pantolon ya da kemer gibi oldukça sıradan veya hayvan deseni ya da kırmızı ruj gibi fazlasıyla cesur parçaları kullanmanın inceliklerine değiniliyor.

PAYLAŞ