Yurt Dışı Eğitimde Gizli Rota: Cape Town

Writer: Aslı Eren

Date: 22/12/2020

PAYLAŞ

Yepyeni bir yıla girerken, geride kalan yılımıza keyifli bir yazıyla veda etmek istedim.

Dünyanın filtresinin olmadığı bir yer hayal edin. Renkler hep canlı, hep parlak. Ne tarafa kafanızı çevirseniz muhteşem bir manzaranın olduğu bir şehir hayal edin. Sabah uyanıp balkona çıktığınızda mis gibi bir dağ havası, akşamüstü yürüyüşe çıktığınızda boylu boyunca uzanan bir sahil, beyaz kumların ardından masmavi bir deniz. Üstelik tatilde değilsiniz, burası sizin kısa süreli yaşam alanınız! Çünkü buraya bir amaç uğruna, İngilizcenizi geliştirmeye, hayallerinizi gerçekleştirmeye gelmişsiniz! Burası neresi mi? Tabii ki CAPE TOWN .

Her zaman söylediğim gibi, İngilizce öğrenmek istiyorsanız illa ki İngiltere, Amerika gibi ülkelere gitmek zorunda değilsiniz. Ana dilinin İngilizce olduğu, ağırlıklı İngilizce konuşulan farklı ülkeler de tercih edebilirsiniz. Üstelik bu açıdan baktığınızda, dilinizi geliştirmek için MÜKEMMEL yerler olduğunu keşfedeceksiniz.

Bunlardan bir de benim en büyük favorim: Güney Afrika, Cape Town!

Öncelikle bu cennetle ilgili kısa bilgiler verelim size.

  • CAPE TOWN, Güney Afrika’nın yaşama başkentidir.
  • Afrika deyince gözünüz korkmasın, sanılanın aksine, birçok Avrupa şehrinden daha Avrupai ve modern bir şehirdir.
  • Halkının yarısı siyah, yarısı beyaz ırktır.
  • Afrika’nın en en güneyindedir. O kadar güneydedir ki, dünya yuvarlak mantığıyla kuzeyden gitmeye kalksak daha çabuk gidilebilir!
  • Veeeee, resmi dillerinden ve en çok konuşulan dillerinden biri İNGİLİZCE’ dir.

Bu nedenle, Cape Town’ da birçok kaliteli, zincir dil okulunun şubesi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra lokal olarak hizmet veren son derece kaliteli dil okulları da farklı ülkelerden gelen milyonlarca öğrenciye en iyi şekilde dil eğitimi vermektedir.

Peki, biz Türkler olarak İngilizce öğrenmek için neden CAPE TOWN’ u tercih etmeliyiz?

  • Her şeyden önce girdiğimiz kış ayları CAPE TOWN ‘ a gitmek için mükemmel bir zaman. Cape Town güney yarımkürede bulunduğundan dolayı, burada mevsimler ters. Biz Türkiye’de montlarla gezerken, orada insanlar kendilerini sıcak kumlardan serin sulara atıyorlar J O nedenledir ki Cape Town’ a gitmek için en ideal zaman, tam da yeni yeni içine girdiğimiz kış ayları!
  • Bunu her zaman dile getiriyorum. Dil öğrenmek istiyorsanız bu sadece okulla olacak bir iş değildir. Hayatın içine girmelisiniz, sosyalleşmelisiniz ve hazır yurtdışındayken kendinize mükemmel anılar yaratmadan dönmemelisiniz! Tabii ki bu biraz da bütçeye bağlı oluyor. Artan kurlar yurtdışına gidecek olan öğrencilerimizin haliyle gözünü korkutuyor. İşte, Cape Town için böyle bir derdimiz yok. Çünkü Afrika Rand’ı TL’ den düşük ve bu nedenle hayat oldukça ekonomik! Bu nedenledir ki Cape Town’da sadece dilinizi geliştirmekle kalmaz, hayatın içinde doya doya yaşama şansı bulursunuz!
  • Tam bu noktada “dil eğitiminizi alırken farklı neler yapabilirsiniz?” konusuna gelmek istiyorum. Birçok ülkede yapabileceğiniz alışveriş, cafe, restoran, pub, müze ve tarihi gezi aktivitelerini geçiyorum… Cape Town’da Penguen adasına gidip canlı canlı minik penguenlerle tanışabilirsiniz! Sigan Hill’ den Yamaç Paraşütüyle dağların arasından şehre süzülebilirsiniz. Dünyanın 7 doğa harikasından biri olan MASA Dağları’nı ziyaret edebilir, beyaz kumsallarda güneşlenip kendinizi denizin mavisine bırakabilirsiniz. Fok balıklarıyla yüzebilir, yunusları izlemeye gidebilir, dünyanın en güney ucu olan Cape Point’ da hayatınızın fotoğrafını çekilebilir ve muhteşem safari turlarına katılıp hayatınızda göremeyeceğiniz canlılarla tanışabilirsiniz! Cape Town’da hayatınızın her döneminde hatırlayacağınız anılar & muhteşem deneyimler kazanacağınızı bizzat garanti ederim!
  • En büyük avantajlarından biri de vize problemi olmamasıdır. 4 haftaya kadar Cape Town’a vizesiz gidebilirsiniz. Daha uzun süreli gidişlerde ise ASLEN EDU olarak profesyonel vize danışmalığı sağlıyoruz ve vizeniz için %99 onay garantisi veriyoruz. Özellikle ana ülkeler için sebepsiz vize redleri verildiği zor zamanlarımızda, bu ülke bizim için tam bir ilaçtır!
  • Son olarak, CAPE TOWN’ da eğitim almanız için en güzel sebep; OKSİJEN’ dir. Havası o kadar güzeldir ki, insanları mutludur ve bu mutluluk oraya gittiğinizde size de geçer. Stressiz, huzurlu, keyifli bir İngilizce öğrenme süreci için bu cennet ülkeyi mutlaka listenize eklemelisiniz!

Afrika bu, uzaktır demeyin. THY ile 13 saat direk uçuşla oradasınız! Pandemi gündemdeyken Cape Town’un kapılarının açık olduğunu ve covid açısından güvenli bir yer olduğunu da eklemeden yazımızı bitirmeyelim.

Size bu yazıyı hazırlarken bile o kadar keyif aldım ki! Senelerdir Cape Town’ a dil eğitimi almak üzere birçok öğrencimi gönderdim ve her seferinde ne kadar memnun kaldıklarına şahit oldum. Yetmedi kendim gittim, gördüm ve onayladım. Hayatımın en güzel seyahatini bu muhteşem ülkeye yaptım!

Kendi deneyimlerimden oluşan daha detaylı bilgiye blog sayfamdaki Benim Cape Town Hikayem’ den ulaşabilirsiniz.

Cape Town’da eğitim almak için neler yapmalısınız, nereden başlamalısınız, en iyi okullar hangileridir, nerede konaklanır gibi sorularınız için de aşağıdaki web sitemiz üzerinden bana ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki Happily Ever Abroad’ ta görüşmek üzere…

PAYLAŞ