RaisaVanessa Markasının Yolculuğu

Writer: Burçin Yaşar Üner

Date: 22/12/2020

PAYLAŞ

RaisaVanessa koleksiyonları kadınların özgüvenini ve gücünü ortaya koymak üzere, tasarımların sanatsal bir terzilikle buluştuğu parçalardan oluşuyor.

RaisaVanessa, ikiz kardeşler Raisa Sason ve Vanessa Sason tarafından 2011 yılında, modern ve güçlü kadın imajını, ‘kadınlar tarafından’ yaratmak için kuruldu. RaisaVanessa’nın pret-a-porter ve haute couture koleksiyonları İstanbul’da hayata geçiriliyor ve showroomlarının yanı sıra farklı ülkelerdeki çok markalı lüks butiklerde ve mağazalarda satışa sunuluyor.
RaisaVanessa koleksiyonları kadınların özgüvenini ve gücünü ortaya koymak üzere, kız kardeşlerin kumaş ve stilleri geleneksel kullanımlarının dışında bir araya getirerek maksimalist, çok boyutlu ve seksi tasarımları sanatsal bir terzilikle buluşturduğu parçalardan oluşuyor.

Tasarım dünyasına girişiniz nasıl oldu, moda ile bağınız nasıl kuruldu?

Çocukluğumuzdan bugüne dek sanat ile iç içe büyüdük. Çocukken aldığımız resim derslerinden sonra lisede Pera Güzel Sanatlar Lisesi’nde eğitim gördük. Ardından London Collage of Fashion’da Tiyatro Kostüm Tasarımı eğitimi almaya basladık. Bu sürecte sanatın moda ile birleştiği noktaları keşfetmeye ve teatral bir bakış açısı ile modayı kendi gözümüzden yorumlamaya başladık.

Genç yaşta bu başarıyı yakalamanızın sırrı nedir?

Yaptıgımız işi sevmek diyebiliriz, azimle ve severek çalışıyoruz. Ayrıca bizi başarılı bulduğunuz için de sizlere teşekkür ediyoruz.

İkiz kardeş olarak tasarım sürecini nasıl yönetiyorsunuz? Farklı fikirler olduğunda neye göre karar veriyorsunuz? Kısaca ikiz olmak avantaj mı, dejavantaj mı?

İki kişi olmak her zaman işinizi takip etmeniz açısından bir kolaylık sağlıyor. İşlerimizi bölüşmemiz açısından güzel bir olgu bu.
Tasarımsal açıdan ise birbirimizi doğru yönde sınırlandırdığımızı düşünüyoruz. Farklı bir fikri iki ayrı düşünce biçimi ile yorumlayarak daha detaylı düşünülmüş bir sonuç elde edebiliyoruz. Avantaj olduğunu söyleyebiliriz.

Stilinizi nasıl tanımlarsınız?

Yoğun bir çalışma hayatımız ve 2 tane de çok sevdiğimiz köpeğimiz var. Bu sebeple bizim için günlük hayatımızda en önemlisi rahat ve sportif giyinmek oluyor. Spor taytlarımız ve spor ayakkabılarımız vazgeçilmezlerimiz. Spor ve rahat olmayı önemsediğimiz bir stilimiz var.

New York Moda Haftasına katılımınız nasıl oldu?

Böyle bir uluslararası platformda tasarımlarımızı sergilemek bizim için çok güzel bir deneyim oldu. Biz yatırımlarımızı, gelecek stratejilerimizi Türkiye ile sınırlamadan, Avrupa ve Amerika gibi dünya modasına yön veren pazarlar üzerinde planlıyoruz. Bu sebeple New York Fashion Week sahnesi her zaman ilgimizi çekti ve Raisa&Vanessa markası olarak bizim de burada olmamız gerektiğini düşündük.
Sürece NYFW takvimine başvuru yaparak başladık onay aldıktan sonra da defile dekorasyonu, model, casting, ekiplerin ulaşım ve konaklamaları gibi birçok konuyu netleştirdik ve 8 Eylül 2019 tarihinde Springs Studios’ta 2020 İlkbahar Yaz Koleksiyonumuz ‘’The Lambada’yı‘’ sergiledik. Sonrasında da diğer defilelerimiz ile süreç devam etti.

Tasarımlarınızı kırmızı halıda dünyaca ünlü yıldızların üzerinde görmek çok gurur verici. Sizi nasıl keşfettiler, bunu nasıl başardınız?

Tabiki bir anda bizi tercih etmediler, açıkcası bu tercih edilmenin arkasında hummalı bir çalışmanın
olduğunu söylemek isteriz. Birçok yabancı isim ile çalışıyor onları sahne showlarına hazırlıyoruz.
Deneysel bir moda anlayışındansa bir kadının; içinde kendini nasıl güzel hissedebileceğini düşünerek tasarlıyoruz. Bu da sanıyoruz ki bizi tercih etmelerine sebep oluyor.

Ünlüler hazırladığınız bir koleksiyonlarınızdan mı seçim yapıyor, yoksa kendilerine özel tasarım mı istiyorlar?

Her ikisi de olabiliyor okazyona göre çeşitlilik gösteriyor.

En çok kimleri giydirmek isterdiniz?

Taylor Swift ,Katy Perry, Heidi Klum gibi bir çok celebrity ile çalıstık. Beyonce sahne performansı ve sahnedeki stili ile bizi çok etkiliyor. Baştan sona bir konserinde onun sahne kostümlerini yapmayı isteriz.

NYXmag hayvan dostu bir dergi. Bu konuda sizin de duyarlı olduğunuzu biliyoruz. Haytap ile yaptığınız işbirliğinden bahseder misiniz?


Haytap çok saygı duyduğumuz ve çok basarılı bir federasyon. Hayvan dostlarımız için bir şeylar yapma fikri her zaman aklımızdaydı. Haytap ile bu konuda bir araya geldik. Sonrasında ise eşofmanlarımızı tasarlayıp çeşitli platformlardan satışlarını gerçekleştirmeye başladık. Umarız tüm hayvan dostlarımıza bir nebze de olsa katkımız olabiliyordur.

Pandemi bütün dünyada moda konusunda da pek çok şeyi değiştirdi. Sizi nasıl etkiledi, yeni koleksiyonda pandemi ile yaşayan dünyanın etkileri olacak mı?

Tüm sektörler pandemiden cok etkilendi. Tabi bizim sektörümüzde de değişiklikler oldu .Koleksiyonlar sadeleşti, daha günlük hayatımızın içinde kullandığımız parçalar tasarlamaya basladık .Bu da tabi doğal olarak koleksiyon algoritmamıza yansıdı.

Son olarak bu yıl yılbaşını evlerde kutlayacağız. NYXmag okurları için ev partisine yönelik stil önerilerinizi alabilir miyiz?

Çoğumuzun pandemi dolayısı ile evde olacağı bir yeni yıl olacak. Yine de kendiniz için giyinmekten vazgeçmeyin. Bir okazyonununz varmışçasına, içinde kendinizi en iyi hissettiğiniz giysiniz ile kendinizi şımartın.

PAYLAŞ