Doğanın ve Baharın Rengi: Yeşil

Writer: Emine Akca

Date: 29/03/2021

PAYLAŞ

Yeşil tabiata hâkim bir renk olduğu için rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisi büyüktür. İnsana huzur verir. Bahar geldiğinde nasıl çiçekler açıyor ve doğa adeta yeniden doğuyorsa,yeşil de canlanmayı, yeniliği, gençleşmeyi ve yeniden canlanmayı çağrıştırır.

Yeşilin güven ve huzur verici özelliğinden dolayı birçok yerde ağırlıklı olarak tercih edilmektedir. Örneğin bankaların logolarında en çok tercih edilen iki renkten biri yeşildir. Batıda büyük otellerin mutfaklarında duvar renginin, aşçıların yaratıcılıklarını arttırması ve yeni şeyler denemeleri için yeşile boyandığı söylenir. Hastaneler ve sağlık kurumlarının logoları ve iç dekorasyonlarında da rahatlatıcı ve sakinleştirici etkisinden dolayı genelde yeşil tercih edilir. Hatta ameliyat kıyafetlerinin de rengi ya mavi ya da yeşil olarak seçilir. Yatak odası için de rahatlatıcı bir renktir. İç dekorasyonu yeşil ağırlıklı olan bir eve hiç rast geldiniz mi? Yanıtınız evetse nasıl huzur dolduğunuzu hatırlayın.

Yeşil nanenin rengidir, ferahlatır, içinizi açar. Özellikle büyükşehirlerde sıkışık kaldığımız beton bloklar arsında ağacın, yaprağın, çimenin doğanın enerjisini bedenimize, zihnimize yükleyerek candırıcı etkisini gösterir.

Her şeyden öte, yeşil renk duygusal olarak pozitif bir renktir. Baharın gelmesiyle yaşam enerjimizin artması gibi, yeşilin hâkim olduğu yerlerde de fark etmeden huzur dolarız ve pozitif duygular beslemeye başlarız. Paylaşım ve cömertliğin rengi olduğu için daha olumlu düşünmeye sevk ederek tartışmaları azaltıp uyumu yakalamaya yardımcı olur.

Yeşil onaylama rengi olarak da karşımıza çıkar. Doğru cevaplar yeşille belirtilirken, trafik işaretlerinde de geçmek, devam etmek anlamında yeşil ışık kullanılır. Yeşilin pozitif etkisine bir örnek de artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olan ve gideceğimiz yere en kısa sürede ulaşmamızı sağlayan navgiasyon uygulamalarını gösterebiliriz. Yol haritalarında trafik yoğunluğu az olan, yani gideceğimiz yere zamanında bizi ulaştıran yollar her zaman yeşille ifade edilmektedir. Aynı şekilde son zamanlarda en çok kullandığımız uygulamalardan biri olan HAYAT EVE SIĞAR logosu da yeşildir ve haritada yeşil olarak gösterilen alanlar virüs riskinin düşük olduğu yerleri belirtir.

Virüsün olmadığı, yeşili bol, enerjisi yüksek güzel bir bahar diliyorum.

PAYLAŞ