MM Bahçecik Kuaför: Kişiselleştirilmiş Yeni Trendlerle Her Kadının Kendi Tarzını Ortaya Çıkarıyoruz

Writer: Burçin Yaşar Üner

Date: 04/04/2021

PAYLAŞ

MM Bahçecik Kuaför:
Jr. Metin Bahçecik, Cengiz Erdoğan, Gökhan Oktav, Doğan Kopal, Kadir Yüksekdağ, Cafer Şahin

Röportaj: Burçin Yaşar Üner / burcin.uner@nyxmag

Mehmet ve Metin Bahçecik 1978’li yıllarda Nişantaşı’ndaki salonlarında sinema, müzik ve moda dünyasının yıldızlarının saçlarını tarayan iki yetenekli kuaför…

1991 yılında Ulus şubesini açan Mehmet & Metin Bahçecik, bugün, klasik ve yeniyi harmanladığı vizyoner işletme anlayışı ile kuaförlük mesleğinde bir ekol haline geldi. Nişantaşı’nda başladıkları yolculukları bugün Ulus (Merkez), Acarkent/Beykoz ve Tarabya olmak üzere üç salon ile hizmet veriyor.

Marka gücünün ardında dinamik bir ekip ruhu, yenilikçi, vizyoner çalışma disiplini ve kusursuz müşteri memnuniyeti barındıran MM Bahçecik,1999 yılından itibaren her yıl farklı bir ünlü ile gerçekleştirdiği İlkbahar/Yaz ve Sonbahar/Kış koleksiyon çekimleri ile saç modası trendlerine de öncülük etmeyi amaçlıyor.

Bahçecik Kuaför uzun yıllardır kadınların saç stiline adeta yön veriyor. Zaman içinde saç modasında nasıl değişimler oldu?

Yıllardır dünya genelinde saç trendleri bir yıl öncesinden ya da daha öncesinden belli başlıklar altında belli olurdu. Biz de bu trendleri kendi yorumumuzu da katarak, kişiye özel yorumlar kişisel tasarımlar yapardık. Günümüzde ise çok öncesinden belirlenen trendler öncü akımlar çok fazla bulunmuyor. Daha anlık akımlar ve saç sitilleri ön planda. Yani dünyaca ünlü bir starın ya da Türkiye’den bir ünlünün anlık yaptığı bir saç rengi ya da bir kesim modeli bir anda trend haline gelebiliyor. Bunu aslında dijital platformlara borçluyuz. Sosyal medya sayesinde bir anda milyonlarca insana ulaşıyor, beğeniliyor ve sonra da biz kuaförlerden talep ediliyor. Bizim de marka olarak anlık yaptığımız bir kesim modeli ya da renk bir anda çok beğenilip kısa sürede trend haline gelebiliyor…

Pandemi döneminde evde kalma süremiz arttı, kuaföre gitme sıklığı da biraz azaldı. Bu süreçte saçlar işlem görmediği için dinlendi mi, yoksa tam tersi daha bakımsız mı kaldı? Bu dönemdeki izlenimleriniz ne yönde?

Pandemi döneminde evde sac bakımı yapanlar saçlarını sağlıklı tutmaya devam ettiler. Fakat bakım alışkanlıkları olmayanlar ve evde boya, açıcı ve ısıl işlem yapanlar saçlarını biraz daha yıpratıp, kuruttular. Yani bakım yapanlar kazandı diyebiliriz. Salonlarımızda saç bakımına çok önem veriyoruz ve MM Bahçecik olarak kurulduğumuz günden bu yana Loreal markasını tercih ediyoruz.

Kışı geride bıraktık, bahar geldi. Baharda saçlarda nasıl değişimler göreceğiz? Renk ve kesim olarak bu sezonun trendleri neler olacak?

Kış geride bıraktık, bahar ve ardından yaz gelecek… Kışın kasvetli havasına veda etme vakti yaklaşıyor. Koyu renk saçlar yerini daha dinamik enerjik saçlara bırakacak. Bu sene renklerde geçen sezona nazaran daha sıcak renkler göreceğiz. Kişiselleştirilmiş yeni trendlerle her kadının kendi tarzını ortaya çıkaracağız. Saç kesimlerinde ise bu sene daha düz orta boylarla sadece ön çerçevede hareketli saçlar yoğunlukta olacak. Kendine güvenen kadınlar için kısa modellerle farklı tarzlar ortaya cıkacak. Bu sene değişim yılı olacak.

Bahara girerken kadınlara saç bakımı konusunda neler önerirsiniz?

Bahar aylarına girerken, tabii ki de mevsim değişiklikleri ile beraber saçlarda dökülme oluyor. Bu tarz dökülmeleri önlemek için de Kérastase ‘ın kadınlara özel yeni Genesis serisini deneyerek değişimi keşfedebilirsiniz. Soğuk günlerden çıkan saçların da neme ihtiyacı olacaktır. Bunun için de Kerastase Nutritive serisinin hem salon hem de ev bakımlarını uygulayarak saçlarınızın nem dengesini sağlayabilirsiniz. Hatta bu serinin gece serumunu (Nutritive Night) kullanarak nem etkisini arttırabilirsiniz. İlkbahar mevsimine taptaze bir giriş yapmak için saç uçlarınızı kestirerek saçınızı daha sağlıklı bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

En çok hangi ünlülerin saç stilini beğeniyorsunuz?

Her zaman saç stili ile ikon olan kadınlardan Jennifer Lopez, J essica Simpson, Charlize Theron, J essica Alba, Jennifer Aniston gibi isimleri beğeniyoruz. Son dönemde La Casa De P apel dizisindeki Tokyo karakteri ile dikkat çeken Ursula Corbero’nun saç stilini de çok beğeniyoruz.

MM Bahçecik Kuaför instagram: @mmbahcecik

PAYLAŞ