İyi ki Doğdun Jean Paul Gaultier…

Writer: NYX Magazine

Date: 24/04/2021

PAYLAŞ

Fransız haute couture ve hazır giyim moda tasarımcısı Jean Paul Gaultier’ın bugün 69. yaş günü! Kasiyer bir anne ve muhasebeci bir babanın oğlu olarak 1952’de Paris’in bir banliyösü olan Arcueil’de doğan Jean Paul Gaultier, daha ilkokuldayken modacı olmaya karar verdi. 18 yaşındayken eskizlerinden bazılarını modacı Pierre Cardin’e göndererek dikkatini çekmeyi başardı ve Cardin’in asistanı olarak çalışmaya başladı. Bir yıl sonra Jean Patou’ya geçiş yaptı ama burada çok uzun süre kalmadı. 3 yıl sonra 1974’te tekrar Pierre Cardin’e geri döndü.

1976’da ilk koleksiyonunu hazırlayan, 1982’de kendi adını taşıyan modaevini kuran, 1993’te ise bir dizi parfüm ile markasını genişleten Gaultier, 2003-2010 yılları arasınsa Hermes’in yaratıcı direktörlüğünü yaptı.

1985 yılında erkeklere etek giydirdiği ”men-skirt” koleksiyonu ile tanındı. 90’lı yıllarda Madonna’nın “Blonde Ambition” albümünün dünya turnesi için hazrladığı konik şeklindeki sütyeni olan korse oldukça dikkat çekti.

Başrollerinde Bruce Willis ve Milla Jovovich’in oynadığı Luc Besson’ın 1997 yapımı bilim kurgu filmi Beşinci Element’in futuristik kostüm tasarımları ile yaratıcılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Modanın yaramaz çocuğu olarak anılan Jean Paul Gaultier, gelenekleri yıkan, sıradışı tasarımları ile hala adından söz ettirmeye devam ediyor. Mutlu yıllar Jean Paul Gaultier.

PAYLAŞ