Pandemi Döneminde Online Eğitim Programları

Writer: Aslı Eren

Date: 02/07/2021

PAYLAŞ

Pandemiyle birlikte hayat düzenimizde de birçok şey değişti. Bunlardan biri de dijital yaşama daha fazla adapte olmamız… Biz Türk milleti olarak karşı karşıya gelmeyi, teması seviyoruz. Gireceksin şöyle sınıfa, öğretmen gelecek anlatacak, yazacak hatta tahtaya, arada yanındakine dönüp iki laf edeceksin, bir ders arası olacak kahve içip sohbet edeceksin… Böyle yazarak anlatınca bile canınız çekti mi? Yoksa acaba çoktan online eğitimlere bağışıklık kazandınız ve ne gerek var oraya kadar gitmeye, açarım bilgisayarımı altımda pijamam evimde alırım bu programı mı dediniz?

Covid sen nelere kadirsin! 12 senedir yurt dışı eğitim danışmanlığı yapan biri olarak eskiden online programlara hiç rağbet olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Pandeminin 2. Yılına girdiğimiz şu günlerde ise geriye dönüp baktığımda dijital eğitim konusunda ne kadar çok şeyin değiştiğini görebiliyorum. Artık herkes online eğitim programlarına bir şekilde adapte olmuş durumda. Son dönemde birçok öğrencimize farklı ülkelerden farklı online eğitim programları organize ettik. Her eğitimin sonunda da hevesle aldıkları online program konusunda fikirlerini dinledik. Sonuç! Biz bu işi sevdik 🙂 Hazır sevmişken de bu sayımızda siz sevgili güzel okurlarımıza, sadece yurt dışı değil – yurt içinde de alabilecekleri- en iyi online eğitim programlarından bir derleme yapmak istedim.

ILAC KISS

İlk olarak Kanada’ nın 5 kere üst üste en iyi okul ödülüne layık görülen ILAC okulunun çıkarmış olduğu ILAC KISS – Online İngilizce programlarından bahsetmek istiyorum.  ILAC KISS adı altında Genel İngilizce eğitimi, ielts sınav eğitimi ve üniversite hazırlık kursu alabilirsiniz. Dersleri Pazartesiden Cumaya ya da Pazardan Perşembeye haftada 20 ders ya da tercihinize göre 12 ders alabildiğiniz gibi sadece cumartesi günleri alacak şekilde de organize edebilirsiniz. Kanada’nın Toronto ve Vancouver şehrinden online olarak verilen eğitimlerde ilk etapta alacağınız seviye tespit sınavından çıkan sonucunuza göre kendi seviyenize uygun online bir sınıfa yerleştirilirsiniz ve program ilerledikçe sınıf atlama şansınız da olur. Sınıflar 16 yaş ve üzerinden oluşur – aynı zamanda 13-16 yaş arasındaki çocuklarınız için de ILAC Kiss Junior programından faydalanabilirsiniz. Programın haftalık ücreti 100 CAD’ dır. Belki daha çok evinizde kaldığınız bu dönemde kendinize bir iyilik yapar ve ILAC KISS online programlar ile İngilizce seviyenizi en üste taşırsınız?

https://www.ilac.com/ilac-kiss-virtual/

BELL

Teacher Development Courses; İngilizce öğretmenlerimizi unutur muyuz? Asla J The Bell; merkezi Cambridge’de bulunan, İngiltere’nin en iyi okullarından bir tanesidir. Özellikle CELTA/ DELTA ve Teacher training programları ile oldukça ün yapmış bir okuldur kendisi. Bu süreçte de kaliteli eğitim programlarını uygun fiyatta kendini geliştirmek isteyen öğrencilerimize online olarak açmış bulunuyor. 16 kısa eğitim programından oluşan müfredatında “Developing online Teaching Skills” “Engaging and Reliable Tech tools” “Managing Class with Confidence” gibi dersler ön plana çıkıyor. Program maksimum 4 hafta içinde ve minimum 5 saatte tamamlanacak şekilde dizayn edilmiş. Normalde 149 GBP olan ders ücreti ise şu anda sadece 99 GBP. Öğretmenlerimiz her ne kadar şu anda online ders vermekten biraz yorulmuş olsalar da evde oldukları bu dönemde kendi kariyerlerine güzel katkıda bulunacak ve özgeçmişlerine İngiltere’den bir sertifika dahil edecekleri bu programlara bizim aracılığımız ile katılım sağlayabilirler.

https://www.bellenglish.com/locations/school/bell-cambridge

UNIVERSITY of CALIFORNIA, RIVERSIDE (Extension)

Kaliforniya Üniversitesi sadece Amerika’nın değil dünyanın da en iyi üniversiteleri arasında. Kaliforniya Üniversitelerinden biri olan UC Riverside’ da lisans ve yüksek lisans kabulü almak oldukça zor. Fakat okulun Extension bölümünde sunulan sertifika programları hem eğitim kalitesi hem de alınan sertifikanın prestiji açısından oldukça iyi. Okul şu anda bazı sertifika programlarını da online olarak sunmakta; “Essentials of Business Managament” ve “Strategic Leadership for a Changing World” bunların arasında en çok tercih edilen iki program. “Introduction to Business Management” adı altında verilen sertifika programlarının her biri 5 hafta sürüyor ve 10 hafta sonunda iki sertifika sahibi oluyorsunuz. Programın Amerika’ da veriliyor olması saat farkı açısından gözünüzü korkutmasın çünkü ders online olarak belli bir düzende işliyor ve dilediğiniz saatte derse katılım sağlayabiliyorsunuz. Programın toplam ücreti ise 1180 USD

https://extension.ucr.edu

COURSERA

Online eğitimlerle ilgileniyorsanız eminim birçoğunuz bir yerde Coursera’ya denk gelmişsinizdir. Peki nedir bu Coursera? Coursera dünyanın önde gelen üniversitelerinden alınan birçok kurs programının ücretsiz ve sertifika programlarının uygun fiyatlarla sunulduğu bir online eğitim platformudur. Pandemi döneminde birçok sertifika programını da ücretsiz olarak öğrencilere açmış durumda. Coursera’da neredeyse her alanda eğitim programı bulmanız mümkün. Bu okullara Yale, Arizona üniversiteleri gibi üst düzey okullar da dahil. Bu platformda dünyanın en iyi hocalarından eğitim alma şansınız var ve programlar video şeklinde sunulduğu için ders kaçırma gibi bir ihtimaliniz de olmuyor. Tabii bu programlardan faydalanabilmeniz için belirli düzeyde İngilizce seviyeniz olması da gerekiyor. Çok sayıda üstün kalitede eğitim programı sunan Coursera’ nın kurslarına kendi web sitesi üzerinden rahatlıkla erişim sağlayabilirsiniz. https://www.coursera.org

UDEMY

Udemy de ücretsiz olarak indirebileceğiniz bir eğitim platformudur. Aynı şekilde birçok alanda farklı kurs ve sertifika programı içermektedir ve ücretleri genelde 50 TL – 400 TL arasında değişmektedir.  Gene pandemi döneminde birçok programda ek indirimler sunmakta. Buradaki avantajınız eğitim programlarını Türkçe olarak alabiliyor olmanız; Udemy 2010 yılında bir Türk girişimci tarafından San Francisco’ da kurulmuştur ve sahibi milyar dolarlık ilk Türk internet şirketinin kurucusu olarak tarihe geçmiştir. Dilediğiniz alanda uygun fiyatta uzaktan eğitim imkânı sunan Udemy de özellikle pandemi döneminde oldukça popüler bir platform olmuş durumda ve her ne kadar yurtdışı eğitim ile çok alakalı olmasa da en iyi şekilde faydalanacağınızı düşündüğümüz bu platform, sizler için öncelikli olarak önerdiklerimiz arasında.

https://www.udemy.com

Son dönemde daha popüler olan bu eğitim platformları tabii ki bunlarla kısıtlı değil. Özellikle yurt dışı eğitim sektöründe farklı ülkelerden birçok okul ülke sınırları kapalı olduğu için normalde sınıf içi verdiği eğitimleri farklı yönetmelerle online platforma taşımış durumda ve özellikle yetişkin sınıfındaki birçok öğrenci de bu programlardan uygun fiyatlarda faydalanmakta.

İnsanların yapacakları en güzel yatırım, kendilerine yapacakları yatırımdır. Son dönemde evde kaldığımız şu günlerde vaktini daha kıymetli bir şekilde değerlendirmek isteyenlere bu sayıdaki yazımızla biraz fayda sağlayabildiysek ne mutlu 🙂

Online eğitimlerin de sık sık duyurusunu yaptığımız instagram hesabımızı takip etmeyi unutmayın, görüşleriniz ya da kurs programları ile ilgili daha detaylı bilgi almak için mail adresimizden bize dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Bol eğitimlendiğiniz, bilgilendiğiniz ve kendiniz için güzel kararlar verdiğiniz güzel bir yaz geçirmeniz dileğiyle….

Eğitimler hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki linki tıklayınız:

PAYLAŞ