Aşk Dediğin Laftır

Writer: Nurgül Eryıldır Günay

Date: 02/07/2021

PAYLAŞ

NAZLI EKER / Oyuncu – Yorumcu

Röportaj : Nurgül Eryıldır Günay / [email protected]

Styling : Aslı Eker

Sevmek, sevilmek, aşık olmak dünyanın en güzel hissi. Nazlı Eker cover parçası ”Aşk Dediğin Laftır” ile bu yaza damgasını vurma ya hazırlanıyor. Nazlı ile müzik yolculuğuna çıkışı, şarkının seçim süreci ve gelecek planlarını konuştuk.

“Aşk Dediğin Laftır” 70’lere damgasını vuran çok güzel bir şarkı. İlk çıkış parçanızda “Aşk Dediğin Laftır”ı cover olarak seçmenizdeki en büyük etken neydi?

Türk filmi nostaljisi en sevdiğim duygu hali. O nedenle bu şarkının yeri bende hep ayrı olmuştur. Aşk şarkılarının slow versiyonu aşkın acı halini, hareketli versiyonu ise aşkın diğer yanını daha çok yansıtıyor günümüzde. Bu şarkı hareketli, eğlenceli ve aşkın kendinden bahsediyor. Haliyle aşk halinin coşkusunu da ritm ve duygu olarak barındırıyor.

Coverlar seslendiren için büyük bir şans, ama aynı zamanda karşılaştırma yapılacağı için büyük de bir risk oluşturur. İlk versiyonunu 70’lerde Gökben seslendirmişti. Çok bilinen ve sevilen bir şarkıyı yeniden yorumladınız. Stüdyoya girmeden önce tereddütleriniz oldu mu?

İçinde tereddüt barındırmayan herhangi bir başlangıç olduğunu sanmam. Tabii ki tereddüt ettim, hem de her açıdan. Ama işte bir şeyleri yapabilmek bu tereddütlerle de başa çıkabilmektir nerden baksanız. Tereddüt kısmını hallettim, ortaya bir iş çıkardım şimdi sıra gerçeklerde. Dinleyenler karar verecek. Klibim yeni yayına girdi ve geri dönüşlerden ilk edindiğim izlenimler çok olumlu. Devamını önümüzdeki günlerde hep beraber göreceğiz.

Müzik yolculuğuna başlamaya nasıl karar verdiniz?

Müzik yolculuğuna çıkmaya evde oturarak karar verdim. Şaka değil gerçekten öyle. İçinden geçtiğimiz pandemi sürecinde malum hepimiz evimizde oturduk. Bir an“Nooldu her şey bitti mi şimdi?”duygusuna kapıldım ve haliyle kendime sorular sordum. Nazlı ne yapmak istedi de yapamadı şimdiye kadar diye ve ilk öne çıkan şarkı söyleme isteği oldu. Eskiden beri içimde var olan bir aşk birden orta ya çıktı. “E söyleyeyim bari nasılsa hayat alabildiğine belirsiz, bunu da yapmadan bitirmeyeyim hayat maceramı.“ dedim. Böylesine derin ve bir o kadar ani bir çıkıştı bu karar.

Müziğin sınırları olduğuna inanıyor musunuz?

Ne hayatta ne de sanatın herhangi bir dalında sınır olduğuna inanmam. Eğer sınır olsaydı şimdiye kadar her şey çoktan bitmiş olurdu. Kimse yeni bir şey üretemez olurdu.

Kariyeriniz için nasıl bir yol çizdiniz?

Kariyer planım keskin çizgilerle oluşturduğum bir şey değil. Pandemi döneminde şunu bir kez daha anladım: Hayat her zaman sürprizlerle dolu. Yeter ki yapmak istediklerinizi ertelemeyin. Evren bir şekilde size y ol göstermek için kapılar açıyor. Bu duygularla şarkıyı seslendirirken çok büyük keyif aldım. Yaşadığımız zor dönemde herkesin enerjisi düştü. Enerjimizi yeniden yükseltmek, canlanmak ve sevdiklerimize yine aşkla bakmak için ”Aşk dediğin laftır derler, sakın kanma onlara” diyorum. Ve başladığım müzik yolculuğuna bıkmadan usanmadan emin adımlarla devam etmek istiyorum.

Aşk Dediğin Laftır

Söz: Ali Kocatepe, Hıncal Uluç – Müzik: Anonim – Düzenleme: Selim Çaldıran

PAYLAŞ