Kedi Alerjenlerini Azaltan Güçlü Etki

Writer: NYX Magazine

Date: 20/08/2021

PAYLAŞ

Nestlé Purina PetCare, 10 yılı aşan araştırmalar sonucunda dünya çapında her beş yetişkinden birini etkileyen kedi alerjenlerinin yönetiminde çığır açan yeni bir mama geliştirdi. Kedi tüyü ve deri döküntüleri üzerindeki aktif alerjenlerinin üçüncü haftadan itibaren ortalama yüzde 47 oranında azalmasını sağlayan Pro Plan® LiveClear® yavru, yetişkin ve yaşlı kediler için özel olarak hazırlandı.

Evcil hayvanların beslenmesinde 80 yılı aşkın bir süredir dünya çapında öncülük eden ve evcil hayvanlara sağlıklı bir hayat sunmak için inovatif ürünler geliştiren Nestlé Purina PetCare, kedi alerjenlerinin yönetilmesi için yeni mamasını kedi severlerle buluşturdu. Nestlé Purina PetCare ailesinin markalarından biri olan Pro Plan®’ın yeni ürünü LiveClear®, hem kedilerin hem de sahiplerinin yüzünü güldürüyor. 

Dünyada 5, Türkiye’de 4 yetişkinden 1’inde kedi alerjenleri hassasiyeti mevcut

Dünyada ve Türkiye’de yapılan araştırmalar, kedi alerjenlerine karşı hassasiyetin dünya çapında beş yetişkinden birini etkilediğini, Türkiye’de ise bu oranın her 4 kişiden 1’inde görüldüğünü gösteriyor. Nestlé Purina PetCare, kedili evlerde alerjen yükünü azaltmaya yardımcı olabilecek güvenli, etkili ve kedi dostu bir yaklaşım bulmak için on yıldan uzun süredir çalışmalar gerçekleştiriyor. 

Üçüncü haftada ortalama yüzde 47 oranında azalma

Kedilerin tükürüklerinde doğal olarak ürettikleri Fel d1 adlı bir protein nedeniyle oluşan alerjen yönetimine karşı Pro Plan® LiveClear® çığır açıyor. Pro Plan® LiveClear®, temel bileşeni olan ve yumurtalardan elde edilen belirli bir protein sayesinde; Fel d1’i kaynağında, yani kedinin tükürüğünde, kedinin doğal fizyolojisini hiçbir şekilde etkilemeden nötralize ediyor. Böylece; ürünün tüketimi sonrasında, kedinin kendini temizlemesi sırasında tüylere aktarılan aktif alerjen ve dolayısıyla çevredeki aktif Fel d1 azalıyor. Pro Plan® LiveClear® ile günlük beslenmenin üçüncü haftasından itibaren kedi tüyü ve deri döküntüsü üzerindeki alerjenlerin ortalama yüzde 47 oranında azaldığını gösterdi.

Yavru, yetişkin ve yaşlı kedilere özel ürünler

Pro Plan® LiveClear®, günlük beslenme için tasarlanmış yüksek besin değerine sahip yüzde 100 tam ve dengeli bir kuru kedi maması olarak öne çıkıyor. Ürünün Hindi Bakımından Zengin Yavru Kedi, Somon Bakımından Zengin Kısırlaştırılmış Yetişkin ve Hindi Bakımından Zengin Kısırlaştırılmış Yaşlı Kedi seçeneklerine anlaşmalı veteriner klinikleri, petshoplar ve e-ticaret siteleri üzerinden ulaşılabiliyor.

PAYLAŞ