Bu Sezonun Makyaj Trendi Chanel’den Geliyor

Writer: Burçin Yaşar Üner

Date: 06/10/2021

PAYLAŞ

Mehmet Can / Make-up Artist

Röportaj: Burçin Yaşar Üner / [email protected]

Lüks mağazacılık sektöründe çalışırken kozmetik departmanına geçmesi hayatında mesleki dönüm noktası oldu.

Satışını yaptığı kozmetik ürünleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için aldığı eğitim Mehmet Can’a bambaşka bir dünyanın kapılarını açtı. O artık bir profesyonel make-up artist. Mehmet Can ile tutkuyla bağlı olduğu işi ve sezonun makyaj trendlerini konuştuk.

Make Up Artist olmaya nasıl karar verdiniz? Bize kısaca hikayenizden bahseder misiniz?

Mesleğe giriş hikayem biraz ilginç. Makyaj teknikleri, makyaj malzemeleri bana çok uzak konulardı. 9 yıl lüks mağazacılık sektöründe çalıştım. Bunun 2 yılı kozmetik üzerine oldu. Yeni havaalanı açılınca yeni düzenlemeler nedeniyle kozmetik departmanında çalışmaya başladım. Ama makyajdan bihaberdim.

Yolcular allık, concealer istediklerinde karşılık veremiyordum ve arkadaşlarımdan yardım istiyordum. Bu konuda kendimi geliştirmeye karar verdim. İlk başta amacım makyaj sanatçısı olmak değildi, hangi ürün ne için, nerede kullanılır bunlar hakkında bilgi sahibi olmayı hedefliyordum. Hedefime ulaşmak için Altier Akademi kurumuna başvurdum. Zamanla çalıştığım modellerin yüzünün ışıltılarını ortaya çıkarmak ya da yüzüne bambaşka farklı bir ifade kazandırmak heyecan verici olmaya başladı. Sizin aracılığınızla Altier Akademi’ye bir kez daha teşekkür ediyorum. Oradaki eğitimim bitse de destekleri hep devam etti. Pandemi döneminde sürekli araştırma ve bolca pratik yaptım. Bunu hayatta yapamam dediğim makyaj stillerini denemeye başladım. Her geçen gün daha çok şey öğrendim ve hala öğreniyorum. Öğrenmenin ve bilginin sınırı olmadığına inananlardanım. Pandemi kısıtlamaları sona erdikten sonra fotoğraf sanatçısı Ali Sarı ile tanıştım. Birlikte güzel işlere imza attık. Yaptığım makyajlar gözünüze bu kadar güzel geliyorsa onun da payı vardır.

En çok ne tür makyaj yapmaktan keyif alıyorsunuz?

En çok keyif aldıklarım fantastik ve editoryal makyajlar. Bu tarz çalışmalarda kendimi daha özgür hissediyorum. Dünya ile sanki bütün ilişkim kesiliyor. Ne duyuyorum, ne acıkıyorum ne de susuyorum… Daha kuralsız bir dünyadayım. Sonucunda da daha özgün bir görünüm ortaya çıkarıyor.

Sizce Türk kadını yüz tipine göre makyaj yapmayı biliyor mu? En sık hangi hataları yapıyoruz?

Maalesef Türk kadınlarının %70’i makyaj yapmayı bilmiyor ya da beceremiyor. Bunu üzülerek söylüyorum. Benim en çok gördüğüm hatalar genelde allık kullanımı, göz farı ve eyeliner. Yüz şekillerini de bilmedikleri için kontürlemeyi de yanlış yapabiliyorlar. Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim makyajı yapan da çok güzel yapıyor.

Yaz bitince genelde canlı renkleri bırakıp, toprak tonlarına yönelme oluyor. Bu sonbaharda hangi renklerde makyaj yapacağız? Sezonun trendleri neler?

Bu sezonun trendi Chanel’den geliyor. “Tone on Tone”. Göz kalemi, göz farı ve ojeler aynı tonlarda olacak. “Tone on Tone” uygulamasını sosyal medya platformunda sizlere sunacağım. @makeupmemoist Instagram hesabımdan takip edebilirsiniz. Sezonun renk trendleri ise kırmızı, kahve, gümüş ve şampanya tonlarında olacak.

Olmazsa olmaz diyebileceğiniz makyaj ürünleri nelerdir?

Olmazsa olmazlar tabii ki maskara, göz kalemi ve rujdur. Bu 3 ürün ile günlük makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Artık bronzluğumuzu kaybettiğimiz bugünlerde doğru allık ya da fondöten kullanımı nasıl olmalı?

İnce yapıda bir fondöten ve daha şeftali pembe karışımı bir allık tavsiye ediyorum.

Makyaj stilini en çok beğendiğiniz ünlüler?

Penelope Cruz, Halsey, Rihanna, Gigi Hadid ve Megan Fox gibi yabancı ünlülerin makyajı çok hoşuma gidiyor. Hepsinin makyajları ayrı ve özeldir. Türklerden de söylemeden edemeyeceğim, Yeşilçam sanatçılarının o zamanki makyajları çok hoşuma gidiyor. Bunların başında Filiz Akın ve Gülşen Bubikoğlu geliyor.

Mehmet Can’ın Önerileri

Nemlendirici ve Makyaj Bazı:

Vichy, Benefit Professional, Giorgio Armani

Beauty Luminous Silk

Pudra:

Shiseido Goldenrose ve Inglot, Missha ve

Givenchy

BB Cream ve Fondöten:

Missha Perfect Cover BB Cream

ve Estee Lauder Double Wear

Concealer:

Tarte – Shape Tape

Far Bazı:

MAC Paintpot

Far:

Morphe, Nars, Huda Beauty, Missha

Maskara

Benefit Bad Gal, Lancôme Lash Idole,

Diorshow

Allık ve Highlight:

Chanel Reflex ve In Love,

Nars OrgasmX

Becca ve Benefit

PAYLAŞ