CANSUXI ile Zamansız Bir Stil

Writer: NYX Magazine

Date: 03/10/2021

PAYLAŞ

CANSUXI, kendi tarzını özgün bir biçimde yansıtmak isteyenler için duyarlı ve mevsimsiz bir moda kavramı sunuyor. Anadolu, Yunan ve Akdeniz uygarlıklarının yüz yıllardır harmoniyle birbirini besleyen kültürlerinden ilham alan, yalın, nefes alan yüksek kaliteli kumaşların kullanıldığı tasarımlar CANSUXI’de öne çıkıyor. İnsan doğasının her daim bağımsız olma arzusunu tasarım felsefesine taşırken çevreye duyarlı adımlar atmaya özen gösteren marka, ağırlıklı olarak kullandığı cupro’nun (vegan ipek) yanı sıra keten, viskon, ipek kumaş seçimleriyle dikkat çekiyor. Heykelsi ve akışkan bir duruş sergileyen bu kumaşlar, kullanıcıların yaratıcılıklarını konuşturmasına olanak sağlayan tasarımlarla bütünleşiyor.

CANSUXI, çabasız şıklığın tüm yapı taşlarını barındıran elli beş parçalık Mediterranean Breeze isimli ilk koleksiyonunu 2021 Nisan ayında Türk moda severlerle buluşturdu. Koleksiyonda “sezonsuz moda” fikri ile kadın ve erkek için ağırlıklı olarak beyaz, ekru, deniz yeşili, turuncu, kırmızı gibi natürel, göz yormayan ama dikkat çekici Akdeniz tonlarında giyim ve aksesuar tasarımları yer alıyor. Özel bir teknikle el yapımı üretilen vegetal deri sandaletler, kendine özgü rengini tabaklama işleminden alıyor.

Yaz mevsiminin coşkusunu her sezon giyilebilir kumaşlarla bir araya getiren tasarımlarla, estetikten ödün vermeden uzun ömürlü ve fonksiyonel bir gardırobun mümkün olduğunu göstermek ve yavaş moda hareketine katkıda bulunmayı hedefliyor. “Kendi halinde olma” duygusuna hitap eden, herhangi bir kalıba girmekten kaçınan, ruh haline uygun giyinmeyi sevenlere hitap eden markanın kurucu kreatif direktörü Cansu Kanışkan, moda dünyasının sürekli değişen trendleri ve sezonlara uymayan ve kişinin giyim yoluyla ifade ettiği karakterini ortaya çıkarabileceği özgün parçalar ürettiklerini belirtiyor. “Özgürleştiren Seçimler” sloganını, tasarımdan, marka ismine kadar her detayda benimseyen CANSUXI, Roma rakamıyla 11 sayısını temsil eden “XI”nin telaffuzunu bile müşterilerin kendi özgür iradelerine bırakıyor ve onlara anlamlı gelen şekliyle kullanmalarını istiyor. Abartısız, yalın, göz alıcı ve birkaç anahtar parça ile bütün seneye yayılabilecek bir stil yolculuğu sunan “Mediterranean Breeze” koleksiyonu, sonbahar sezonuyla birlikte pastel ve toprak tonlarında yeni parçaların eklenmesiyle zenginleşecek. Tüm koleksiyona tr.cansuxi.com

PAYLAŞ