Gerçek Meksikalıdan Orjinal Lezzetler

Writer: NYX Magazine

Date: 04/12/2021

PAYLAŞ

Meksika mutfağını seviyorsanız ya da bu lezzetlerin nasıl olduğunu merak ediyorsanız, kökü Aztek ve Mayalara uzanan 9 bin yıllık orjinal tarifleri deneyimlemek için okyanus ötesine kadar gitmenize hiç gerek yok. Meksikalı & Türk bir ailenin işlettiği Ranchero Restaurant, sahip olduğu ambiyansı, orjinal yemekleri, bu lezzetlere eşlik eden muhteşem margaritaları ve birbirinden özel kokteylleriyle Meksika’yı Türkiye’ye taşıyor. Gerçek Meksikalıların elinden çıkan gerçek Meksika lezzetlerini sunan mekanın zengin mönüsüne, aralarında Ranchero patentli tariflerin de olduğu 40’ı aşkın sos eşlik ediyor. Pek çok yemeğin yanında servis edilen mısır cipsi nachoslar ile tortilla ekmekleri de özel makinelerde hazırlanıp, günlük, taze olarak sunuluyor. Meksika yemeklerini daha önce yerinde, hatta orada yaşayıp tatmış olanların “Meksika’da nasılsa, burada da aynısı” dediği Ranchero lezzetlerini denemek isteyenler, mekanın İstanbul’un her iki yakası ile Ankara’daki şubelerine uğrayabilirler.

Meksika’nın köklü tarihini, renkli kültürünü ve dünya mutfakları arasında apayrı bir yere sahip birbirinden özel lezzetlerini ülkemize taşıyan Ranchero, misafirlerini Türkçe karşılığı “gelenekleri kutla” anlamına gelen “Celebra La Tradicion” sloganıyla karşılıyor. Okyanus ötesinden gelen sıcak Latin ezgileri, egzotik içecekler ve eşsiz bir ambiyans eşliğinde Meksika mutfağının orijinal tatlarını denemeye gelenler, mekanı her ziyaret ettiklerinde bu kadim kültürü tekrar yaşarken, Ranchero’da yemek, adeta bir kutlama haline geliyor.

AŞK’tan doğan restoran…

Şehrin Meksikalısı’nın ilginç ve farklı bir kuruluş hikayesi bulunuyor. Mekanın şu andaki işletmecisi olan Rıza Tanyeri, 70’li yılların sonunda dil eğitimi için gittiği Londra’da Meksikalı Patricia Gonzalez ile tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Meksika’da evlenip Kozlu’ya yerleşirler. O dönem Türkiye’nin ilk ve tek Meksikalı gelini olan Patricia Hanım, Selma adını alır. Çift, 1989 yılında üç çocuğuyla birlikte İstanbul’a taşınır. Gastronomiye özel bir merakı olan Rıza Tanyeri, Meksika yemeklerine oldukça hakim eşi Selma Patricia Gonzalez Tanyeri ve çocuklarıyla birlikte, Meksika’da restoran işletmecisi akrabalarının da danışmanlığında 2005 yılı Mayıs ayında Suadiye’de ilk restoranlarını açarlar ve adını Meksika yerlisi anlamına gelen RANCHERO koyarlar. Böylelikle Türk & Meksikalı aşkından bir restoran doğar.

PAYLAŞ