Yurt Dışı Eğitimde Yeni Rota; Dubai

Writer: Aslı Eren

Date: 31/12/2021

PAYLAŞ

2021’ i geride bırakıyoruz ve yepyeni bir yıla giriyoruz. Öncelikle herkese hayallerini gerçekleştirebileceği mutlu, huzurlu ve bol neşeli bir yeni yıl dileriz!

Yeni bir yıla merhaba derken, bu sayımızda sizinle yeni eğitim rotaları paylaşmak istedik.

Yeni bir keşif, yükselen bir yıldız; Dubai’ de Eğitim.

Her zaman söylediğim gibi; özellikle yurt dışı eğitimde ön yargılarımızdan kurtulup sadece kendimiz için en iyi olanı değil, kendimiz için en mümkün olan dahilinde en iyiyi seçmemiz daha önemli. Herkesin gönlünde bir Amerika, Kanada, İngiltere yatıyor… Son zamanlarda ise artan döviz kurlarıyla fiyatların da artması, özellikle pandemiyle başlayan süreçte vize alım süreçlerinin zorlaşması gönlümüzün rotasını biraz değiştirmemizi gerektirebiliyor. Amacımız iyi bir eğitim almak, yurt dışında bir deneyim elde etmek ve hatta belki sonrasında kendimiz için farklı imkanlar yaratmak ise; gidebileceğimiz farklı ülkeler olduğunu size göstermek ve sizin için alternatifler oluşturmak da bizim görevimiz.

Bu ülkelerden bir tanesi DUBAI; yükselen gökdelenleri, modern binaları, kışın ılık havası, beyaz kumu, mavi denizi, tüm dünyadan gelen farklı insanlarla kozmopolit yapısı ve birçok sosyal aktiviteye imkân sağlayan hareketli yaşantısı ile Dubai, sadece iş değil eğitimin de merkezi haline gelmeye başladı bile. Dubai’ de eğitim almamın bana ne faydası olur diyenler varsa, aşağıdaki maddelere bir göz atın deriz;

DUBAI’ de Eğitim Almanın Avantajları;

  • Kaliteli, ekonomik Eğitim; Dubai İngiltere merkezli birçok okula ev sahipliği yapmaktadır ve size farklı bir ülkede aldığınız eğitimi çok daha uygun fiyatlarda alma imkânı tanımaktadır.
  • Kolay Vize; Özellikle son dönemlerde birçok ülkeye vize almanın zorlaştığını biliyoruz. Dubai’ ye ise sadece birkaç evrak ile kolaylıkla vize başvurusunda bulunabilir, hızlı bir şekilde vizenizi çıkartabilirsiniz. Bu konuda okuyacağınız okul size yardımcı olmakta ve vizenizi size mail yoluyla ulaştırmaktadır. Tabii ki tüm süreç boyunca Aslen edu olarak biz de size destek oluyoruz.
  • Okurken Çalışma İmkânı; En önemli avantajlarından bir tanesi okurken ÇALIŞMA imkanınızın olması. Dubai’ de minimum 3 aylık bir eğitime kayıt olduğunuz takdirde 1 yıllık vize alma hakkına sahip olursunuz ve eğitim aldığınız süre boyunca yasal olarak çalışma hakkınız olur. Eğitiminiz sonrasında eğer bir iş yeri ile anlaşırsanız ülkede kalmaya ve yasal olarak çalışmaya da devam edebilirsiniz.

Dubai’nin IT, işletme, turizm gibi alanlarda potansiyel bir istihdam gücüne sahip olduğunu biliyor muydunuz?

  • İngiltere’ ye Geçiş İmkânı; Dubai’ de çalıştığımız GBS College İngiltere’ de bulunan Suffolk Üniversitesi ile anlaşmalıdır. Dubai’ de GBS Kolej’ de alacağınız 2 yıllık lisans eğitiminizin son senesini İngiltere’ de Suffolk Üniversitesinde tamamlayabilirsiniz. İngiltere’ de aldığınız lisans eğitimi sonrasında ise +2 sene İngiltere’de yaşama ve çalışma hakkınız olacaktır.

Peki Dubai’ de Nasıl bir Eğitim Alabiliriz?

İngilizce Dil Eğitimi; Her ne kadar ana dili İngilizce olmasa da Dubai’ de en çok konuşulan dillerden bir tanesinin İngilizce olduğunu biliyoruz. Sosyal hayatta da fazlasıyla İngilizceye maruz kalıyorsunuz. Şu anda öncelikli olarak öğrencilerimizi yönlendirdiğimiz English Path Dil okulları merkezi İngiltere’ de bulunan, hatta İngiltere’ de 3 farklı şehirde eğitim sunan ve Dubai’ de yeni açmış olduğu kampüste de İngiltere okullarında verilen aynı sistemle eğitim sunan bir okul. Tüm öğretmenleri ana dili İngilizce olan, sertifikalı, profesyonel eğitmenler. Aynı zamanda okul binasının bir üniversite kampüsünde olması da öğrencilerin akademik ortamda eğitim almasını sağlayan önemli bir özellik.

Kariyer Programları; Yeterli İngilizce seviyesine ulaştığınız takdirde Dubai’ de kariyer odaklı diploma/ sertifika programlarına da katılabilirsiniz. İşletme, pazarlama, turizm, IT gibi farklı alanlarda, 6 ay ve 1 yıllık sürelerde sunulan bu programlar sonrasında Dubai’ de kalıp profesyonel olarak iş bulma ve kariyerinize Dubai’de devam etme şansınız da oldukça yüksektir.

Lisans ve Yüksek Lisans Programları; Dubai aynı zamanda birçok üniversiteye de ev sahipliği yapmaktadır. GBS College, Northumbria, Middlesex Üniverstitesi gibi birçok İngiliz üniversitesinin de Dubai’ de kampüsü bulunmakta ve aynı dil eğitiminde olduğu gibi İngiliz eğitim sistemi ile müfredatlarını oluşturmaktadır. Yukarıda da anlattığımız gibi, Dubai’ de aldığınız eğitimi İngiltere’ de tamamlama hakkına sahip olduğunuz okullar mevcut. İngiltere’ de aldığınız eğitim sonrasında ise ülkede 2 yıl kalma ve çalışma hakkınız yanınıza kar. Bakarsınız Dubai’ de başlayan yolculuğunuz İngiltere’ de bir yaşama dönüşmüş J Unutmayın; Yurtdışında hayallerinizin sınırı yok ve her hayalinizin de gerçekleşme şansınız sizin elinizde…

Eğitim ve kariyer hayallerinizi gerçekleştirmek istediğiniz yolda ASLEN EDU olarak size farklı kapılar aralayabilmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Daha detaylı bilgi için bize mail adresimiz, telefon ya da instagram mesaj kanalı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Herkese tekrar hayallerini gerçekleştirebileceği mutlu, huzurlu ve bol neşeli bir yeni yıl diliyoruz!

PAYLAŞ