Umut Dolu Başlangıçlara Hazır Mıyız?

Writer: Nurgül Eryıldır Günay

Date: 31/12/2021

PAYLAŞ

Bir yılı daha geride bırakırken, ilham veren içeriklerle dolu yedinci sayımızla karşınızda olmanın tatlı heyecanını yaşıyoruz. Moda, güzellik, bakım, sağlık, seyahat, müzik, yeme-içme, gezme, öğrenme,sosyal medya, çiçekler, böcekler, hayvanlar kısaca hayata dair pek çok güzel şeyi yine sayfalarımıza taşıdık.

İlham Veren Kadınlar 5

”İlham Veren Kadınlar” dosyamızın konukları yine güçlü ve yaratıcı kadınlar. Modacı Dicle İpek Öztaşkın, çocukluğundan beri tutkun olduğu moda sektöründe Rivus markasını, ayrımcılığa, her türlü sınırlandırma ve sınıflandırmaya karşı, üreten, çalışan, okuyan, sorgulayan, farkındalığı olan, kendine iyi bakmayı hayat felsefesi sayan, modanın esiri olmaktansa, KENDİSİNİN EFENDİSİ olmayı seçmiş kadınlar için hayata geçirdiği tasarladığını anlatıyor. Pinoa markasının kurucusu Pınar Polat temiz gıdanın peşine düştüğü yolculuğunun izinde ata yadigarı toprakları üretime kazandırmanın hazzını bizlerle paylaşıyor. Forbes Dergisi tarafından dünyanın en etkin 50 kadın fütüristinden biri olarak gösterilen Ufuk Tarhan ile geleceğin nasıl şekilleneceği konusunda keyifli röportajımızı da ilgiyle okuyacağınızı düçünüyoruz.

Her sayımızda en zevkle yazdığım bölüm, kadınların başta spor dallarında olmak üzere hemen her alanda başarılarına değindiğim bu bölüm. Geçtiğimiz aylarda da birçok kadın sporcumuz ve kadın takımlarımız büyük başarılara imza attılar. VakıfBank Kadın Voleybol Takımı, UVF Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda 4. Kez dünya şampiyonu oldu. Yine müthiş bir başarıya imza attı. Milli yüzücümüz Viktoria Zeynep Güneş, Rusya’nın Kazan şehrinde düzenlenen Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası’nda 400 metre bireysel karışık kategorisinde altın madalya kazanarak Türkiye’ye büyüklerdeki ilk Avrupa şampiyonluğunu getirdi. Milli dalgıcımız Şahika Ercümen, paletsiz değişken ağırlık kategorisinde 100 metre dalışıyla hem kadınlar hem erkeklerde dünya rekoru kırdı. Ayrıca İtalya Palermo’da gerçekleştirilen Hansa 303 Dünya Şampiyonası’nda milli sporcumuz Miray Ulaş, Hansa Sınıfı Yelken’de Dünya üçüncüsü oldu. Tüm kadın sporcularımızı harika performansları için tebrik ediyorum.

Aralık ayı içinde Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladık. Kadınlarımıza sağladığı birçok hak ve özgürlük için bir kez daha büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e saygı, sevgi ve şükranlarımı sunuyorum.

İçinde çok sayıda 2 rakamı bulunduran 2022 yılının hepimiz için hayatı yeniden keşfetme yolculuğunda 2. bir şans olmasını diliyorum. Yüzümüzden gülümsenin, ışıltının eksik olmadığı, sağlık, bolluk, bereket ve umut dolu bir yıl bizimle olsun.

NYXmag Dergi’de bu sayıda neler var?

Bu sayımızda Happily Ever Abroad köşesinde Aslı Eren Eryıldır yurtdışı eğitimde ön yargılarımızdan kurtulup sadece kendimiz için en iyi olanı değil, kendimiz için en mümkün olan dahilinde en iyiyi seçebilmemiz için yol gösteriyor. Dubai’nin eğitimde sunduğu olanakları anlatıyor. Asu Çetin Denge köşesinde yoga yaparak motivasyonumuzu nasıl güçlü tutabileceğimizi kendinden örneklerle aktarıyor. Seyahat yazarımız Ayça Akad bu sayı bizi gri bulutlar ülkesine götürüyor. Nefes kesen manzaralar eşliğinde İrlanda’yı geziyoruz onunla birlikte.

Post Büyücüsü’nde Burçin Yaşar Üner, sosyal medyayı en etkin kullanan moda markalarını anlatıyor.
Renklerin Öyküsü’nde Emine Akca canlandırıcı, cesur, enerji verici, eğlenceli ve kışkırtıcı bir rengi anlatacak bize. Fuşya…

Sanatın Gözü köşesinde, Kültür sanat yazarımız Fulden Karayel Okumuş’un, atık denim parçalarını bir görsel şölene dönüştüren sanatçı Deniz Sağdıç ile yaptığı röportaj var. Nalan Yurttaş’ın Ayna Köşesi’nde kullanıp memnun kaldığı makyaj ürünlerini bulabilirsiniz. Ayrıca MEDICAWORLD ESTETİK kliniğinde yaşadığı olağanüstü deneyimi de göreceksiniz öncesi – sonrası fotoğraflarıyla.

Naşide Sağlam’ın Kalemler ve Silgiler köşesinde bu sayı, bir kadının, yeniden doğumuna tanık olacaksınız.
Kültür sanat yazarlarımızdan Nuh Cebeci Türkiye’nin en önemli müzik adamlarından biriyle, değerli İzzet Öz’le yaptığı röportajla karşınızda. Yabu’ca köşemizde Özden Tekirdağ, bitkilerinizi kışa hazırlamanın tüyolarını paylaşıyor.
Song’un Seçkisi ile bu sayı PANDELİ’deyiz. Songül Öztürk, Mısır Çarşısı’ndaki tarihi restoranın kapılarını sizin için aralıyor.

Vizesiz Dünya köşesinde O. Suat Özçelebi yeni yılda seyahat özgürlüğünün yine zor olacağına yönelik saptamalarını aktarıyor. Şenay Çarkçı’nın Düş Kapanı köşesinde antikacı dükkanında yaşamdan bir kesiti okuyacaksınız.
Evcil hayvanımıza çip taktırma zorunluluğu hakkında bilgileri Patili Köşe’mizde Sevil Balaban’dan okuyabilirsiniz. Konuşan kedilerin anlattığı hikayelerde bu sayı karşımızda küçük hanımefendi Pıtır var.

Fit Lezzet köşesinde Yeliz Kutlu, “Gerçekten aç mısınız?” diye soruyor ve daha iyi, mutlu veya güçlü olmak için bu yolda aşırı yeme isteğimizi açlıkla karıştırmamak için ne yapmamız gerektiğini anlatıyor.
İlham Veren Kadınlar bölümümüzde, Modacı Dicle İpek Öztaşkın, Pinoa markası kurucusu Pınar Polat ve Forbes dergisi tarafından dünyanın en etkin 50 kadın fütüristinden biri olarak gösterilen Ufuk Tarhan’ın hikayelerine tanık oluyoruz.

Röportajlar bölümümüz çok zengin yine. Makyaj sanatçısı Koray Kuyucu, köpek barınağı sahibi Mehmet Akçay, Diyetisyen Ezgi Şen, Dermapolin markası kurucuları Hande ve Sinem Canlı kardeşler, dünyanın sayılı koku uzmanları arasında yer alan Koku Akademisi kurucusu Bihter Türkan Ergün, ünlü kuaför Engin Çam ve sürdürülebilir modaya gönül vermiş modacı Tuba Ergin karşınızda olacak.

Ev dekorasyonunuzu değiştirmek istiyorsanız size önerilerimiz var. Çok fazla zaman ve enerji sarf etmeden küçük dokunuşlarla büyük değişiklikler yaratmak için dekorasyon bölümümüzü inceleyebilirsiniz.

En son moda haberleri, güzellik ve bakım sırları, makyaj ve ürün önerileri, moda ve aksesuarlarda son trendleri sayfalarımıza taşıdık.

İlginizi çekecek kitap ve film önerilerimiz de var. Göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Keyifli okumalar

Sevgilerimle…

PAYLAŞ