Moda Dünyasında Sıra Dışı Bir Deneyim

Writer: NYX Magazine

Date: 31/01/2022

PAYLAŞ

Görsel hikaye anlatıcısı Ahmet Rüstem’in Alexander St. için tasarladığı tişört sizi artırılmış gerçeklik deneyimine davet ediyor.

‘Forgiveme’ ilhamını ve renklerini, antik dönem mozaik desenleri ve çizimlerinden alıyor. Artırılmış gerçekliğin (AR) paralel hikaye anlatım biçiminden faydalanarak, izleyicisini desendeki hikayenin ötesine taşıyor. İki aynı gibi görünen figürün beraber yaşama, deneyimleme süreçlerinin göründüğü animasyonu arkeolojiye queer bir bakış olarak yorumlamak da mümkün.

AR ile desenin ötesine geçip kullanıcısını kapsayan ve sahiplenerek kendisine dahil eden animasyona Alexander St. markasında ilham olan İskender’in  güllere olan düşkünlüğü yol gösteriyor. Tarihin belirli dönemlerinde gülün kullanımı tüm cinsiyetler tarafından sevildi ve muhtemelen tanımladığımız cinsiyetten çok, ait olduğumuz sınıf hakkında daha fazla şey söyledi. İskender’e göre, gül bahçenin içinde egemendi. Aşk, güzellik vb. tanımlarla sembol olarak kullanılan güller arasında otlanan atları gördüğümüz animasyon güzellik gibi sembollerle ekolojik sınıfsallığın da altını çiziyor. 

Artivive uygulaması ile sıra dışı bir dünyayı deneyimleyeceğiniz bu sanat yüklü tişörtü Nişantaşı’nda açılan Alexander St. butikten ve  www.alexander-st.com adresinden satın alabilirsiniz.

PAYLAŞ