Adidas’tan Devrim Yaratan Bra Koleksiyonu

Writer: NYX Magazine

Date: 10/02/2022

PAYLAŞ
  • Araştırmalar, yetersiz göğüs desteğinin kadınların yaklaşık yarısında hareketle ilişkili göğüs ağrısına yol açtığını ve kadınların %90’ından fazlasının yanlış beden spor sütyeni (bra) giydiğini gösteriyor.
  • Aktif kadınların özel ihtiyaçlarına daha iyi cevap verebilmek için adidas, tüm spor sütyeni portföyünü yeniden tasarlayarak beden konforuna ve performansa her zamankinden daha fazla hitap ediyor.
  • adidas, önde gelen bağımsız araştırma kuruluşu Portsmouth Üniversitesi ile ortaklaşa çalışarak spor sırasında göğüs hareketine ve yeterli göğüs desteğinin önemine ışık tutuyor.
  • Koleksiyon, 14 Şubat’tan itibaren tüm dünyada mağazalarda ve https://www.adidas.com.tr/tr ’da satışa sunulacak.

Kadın formuna uygun spor giyim tasarımı söz konusu olduğunda kadınların ihtiyaçlarının hala yeterince karşılanmadığı bir ortamda, adidas kapsamlı yeni spor sütyeni koleksiyonunu sunuyor. Yapılan çalışmalar, doğru sütyen kullanmamanın göğüs bölgesinde hasara yol açabileceğini ve her gün profesyonel sporcular arasında da performansı ve spora katılımı engelleyen yaygın bir memnuniyetsizlik olduğunu gösteriyor. adidas bunun önüne geçmek için üç yıldan uzun süren çalışmalar sonucu 18 ürün ve 43 yeni stilden oluşan devrim niteliğindeki yeni bra koleksiyonunu geliştirildi.

adidas kendini, kadın sporcuların ihtiyaçlarına daha iyi yanıt vermek ve sporda imkansızı mümkün kılmalarını sağlamak için inovasyonunu ileriye taşımaya adadı. Bunun bir parçası olarak marka, göğüs biyomekaniği araştırma enstitüsü bulunan Portsmouth Üniversitesi ile yakın iş birliği içinde çalıştı. Araştırmada ilginç sonuçlara ulaşıldı. Koşu sırasında düzgün bir şekilde desteklenmezse, göğüslerin bir F1 sürücüsü ile aynı G kuvvetine maruz kalarak ciltteki gerilmelere bağlı zarar görebileceği bulundu. Bu arada, yıldız taklalar sırasında desteklenmeyen göğüsler de 19 cm’ye kadar hareket edebiliyor. Ankete katılan kız öğrencilerin yaklaşık yarısı (%46) göğüslerinin spora katılımlarını etkilediğini bildirdi.

adidas, bu bilgileri kullanarak mevcut ürünlerini yeniden tanımlamaya karar verdi. Bunun sonucu olarak da vücuda daha fazla konfor ve uyum sağlayan, daha fazla kadın sporcunun spora katılımına ve verdiği faydaları deneyimlemesine imkan tanıyan bir dizi spor sütyeni yarattı.

En son malzeme ve tasarım yeniliklerini kullanan yeni koleksiyon, dinlenmek ve günlük hafif hareketler için tasarlanmış Everyday sütyenler, yoga, Pilates ve diğer düşük-orta yoğunluklu aktiviteler için Studio sütyenleri, HIIT sınıfları ve daha yoğun antrenmanlar sırasında gelişmiş destek sağlamak üzere tasarlanmış Train sütyenleri ve en yüksek düzeyde göğüs desteği sunan Run sütyenlerini içeriyor. Daha fazla sporcunun kısıtlama olmadan spor yapmasına yardımcı olmak için geniş ve kapsamlı bir beden aralığında sunulan önemli parçalar şunları içeriyor.

• COREFLOW LUXE STUDIO ORTA DESTEKLİ BRA: Yeni adidas adisoft kumaşın kullanıldığı şık ve yapıştırma dikiş yüzeyi, stüdyoda ilk uyum ve rahatlık hissi sağlar. Bale kıyafetlerinden ilham alan dikişler, sporcuların tam kapsamlı hareket deneyimi yaşamasına olanak tanırken aynı zamanda tam kapsama ve destek sağlayarak her dönüşte vücutla birlikte hareket eder.

• POWERIMPACT LUXE TRAINING ORTA DESTEKLİ BRA: Yüksek yakalı bu sütyen, geniş bir hareket yelpazesiyle ekstra koruma ve orta düzeyde destek sunar. Yenilikçi tasarım, egzersiz sırasında akciğerler genişledikçe anında rahatlama için hızlı açılan bir ön açıklık içerir. İnce ön açıklık aynı zamanda yüksek ter bölgelerinde hava akışı sağlarken, yeni adidas adiflex kumaş, uzun antrenmanlarda sürtünmeyi azaltmaya yardımcı olmak için tasarlanmış temiz kenarlarla pürüzsüz bir uyum ve his sağlar.

• FAST IMPACT LUXE RUN YÜKSEK DESTEKLİ BRA: Koşarken yüksek destek sağlamak üzere tasarlanan sütyen, sporcuların gerekli uyum üzerinde tam kontrol sağlayan 360 derece ayarlanabilirlik özelliğine sahiptir. Sargı şeklindeki tasarım, güvenli bir his için ağırlığı eşit olarak dağıtmaya yardımcı olurken, iç kısım ve kol yuvaları boyunca uzanan pürüzsüz düz dikişler sürtünmeyi önlemeye yardımcı olur. adidas’ın yeni emici adiform kumaşı aynı zamanda serin bir dokunuş sağlarken, AEROREADY teknolojisi çeşitli koşullarda nemi yönetmeye yardımcı olur.

adidas Ürün Kıdemli Direktörü Amy Charlton, yeni koleksiyon hakkında şunları söyledi: “Spor sütyeni geliştirme konusunda büyük bir veri boşluğu var, bu yüzden kendimize meydan okumak ve ilerlemek için Portsmouth Üniversitesi’nden meme sağlığı uzmanlarıyla çalıştık. Bu yeni koleksiyonumuzu kadın atletlerimizin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için tasarladık. Yanlış spor sütyeni performans ve verimlilik üzerinde ciddi bir etkiye sahip olabiliyor. Örneğin; bir maraton koşarsanız, desteklenmeyen göğüsler kendi başlarına 4 mil daha fazla yol kat eder. Tamamen kadınlardan oluşan tasarımcılar, test eksperleri ve uzmanlardan oluşan bir ekiple önemli bir girişime imza attık. Bu koleksiyonla daha fazla kadının, spor sütyenindeki ek destek ve vücuda daha iyi oturma özelliklerinin faydalarını deneyimlemesini ve sevdikleri sporları yaparken geri kalmamalarını umuyoruz.”

adidas, spor esnasında göğüs hareketinin etkisinin çok fazla ön plana çıkarılmaması, egzersiz sırasında yeterli göğüs desteğinin neden önemli olduğu ve doğru spor sütyeni giymemenin zararları gibi konulara ışık tutmaya yardımcı olmak için Portsmouth Üniversitesi Göğüs Sağlığı Araştırma Grubu başkanı Profesör Joanna Wakefield-Scurr ile işbirliği yaptı.

Profesör Joanna Wakefield-Scurr şunları ekledi: “Birçok kişi tarafından bilinmemekle birlikte, sporcular hızlı yürüyüş esnasında aynen sprint sırasında olduğu gibi göğüs desteğine ihtiyaç duyabilirler ve destek eksikliği geri dönüşü olmayan hasara neden olma potansiyeline sahiptir. Sporda göğüs hareketi göz ardı edilen bir alan olmaya devam ediyor. Bu konuyu aydınlatmak adına adidas ile uzun vadede bir ilişki kurmuş olmak harika. Sadece spor sütyeni araştırma-geliştirme çalışmalarıma ve bağımsız bilimsel testlere yatırım yapmakla kalmadılar, aynı zamanda bu konuyla ilgili farkındalığı artırmanın önemini de biliyorlar. Göğüslerin spora katılım ve performans üzerinde ne denli etkili olduğu düşünüldüğünde bunu görmek harika. Bu konuda mümkün olan her yerde daha fazla eğitim vermeye devam etmemiz hayati önem taşıyor.”

Kadın atletlerin özel ihtiyaçlarını daha iyi anlamak ve desteklemek, spor sütyeninin antrenman ve rekabet üzerindeki etkisini anlamak için önde gelen sporcularla birlikte çalıştı.

Doğru uyumun öneminden bahseden Olimpik atlet, dünya kayak şampiyonu Mikaela Shiffrin şunları paylaştı: “Antrenman yaparken ilk düşündüğüm kit parçası spor sütyenim, çünkü doğru olmadığında beni çıldırtıyor ve odağımı kaybediyorum. Böylesine büyük bir rekabete öncülük ederken, odaklanmak benim için çok önemli. Doğru sütyenin kullanmamak hem zihinsel hem de fiziksel olarak antrenmanım ve performansım üzerinde olumsuz bir etkiye sahip. Spor sütyenleri temel bir kit parçasıdır, ancak her bedene uyan tek beden değildir. Antrenmanım kardiyo, yoga ve kuvvet egzersizlerini içerir, bu nedenle bunların her biri için özel olarak tasarlanmış doğru performans ürününe sahip olmak benim için çok önemlidir.”

Mikaela, bu yıl global spor arenasında yeni koleksiyonu giyecek. Kampanyada yoga öğretmeni ve vücut pozitifliği savunucusu Jessamyn Stanley, sprinter ve Avrupa Şampiyonası madalyasına sahip Lisa-Marie Kwayie, İngiliz model, Ellie Goldstein ve Japon aktris ve televizyoncu Rola da yer alıyor.

Bir spor sütyeninin etkin olabilmesi için uyumun kritik önemde olduğundan yola çıkan adidas kampanyayla birlikte daha fazla kadının kendi bedenine uygun sütyeni bulabilmesi için çevrimiçi bir uygulama da başlattı. Mağazada deneyemeyenler için, online sütyen uygulaması, kendi kendine ölçüm eğitimi sunuyor ve sütyen bulucu sayesinde daha fazla müşterinin mükemmel uyumu bulmasına yardımcı oluyor.

SS22 Bra Koleksiyonu, 14 Şubat’tan itibaren dünya çapında mağazalarda ve https://www.adidas.com.tr/tr ’da satışa sunulurken 9 Şubat itibarıyla erken erişim imkanı veriliyor. https://www.adidas.com.tr/tr/kadin-giyim-sporcu_sutyeni

PAYLAŞ