Hülya Sedetmen ‘Uyanış’ Sergisi 27 Şubat Tarihine Kadar Gezilebilecek

Writer: NYX Magazine

Date: 21/02/2022

PAYLAŞ

Sanatçı Hülya Sedetmen’in iki yıl boyunca ürettiği çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği ‘Uyanış’ adlı resim sergisi, 27 Şubat tarihine kadar gezilebilecek.

Kalamış Sanat Sokağı’nda yer alan ‘Galeri Binyıl’da açılan sergide, tuval üzerine akrilik çalışmalarla oluşturulan 10 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

‘Uyanış’ adlı ilk kişisel sergisini 6 Şubat’ta sanatseverlerin beğenisine sunan sanatçı Hülya Sedetmen’in, Kalamış Sanat Sokağı ‘Galeri Binyıl’daki eserleri 27 Şubat’a kadar gezilebilecek. Sergi, sanatçının iki yıl boyunca ürettiği çağdaş sanat eserlerinden oluşuyor. Sergide tuval üzerine akrilik çalışmalarla oluşturulan 10 eser yer alıyor.

İlk solo sergisi ‘Uyanış’ ile ilgili açıklama yapan sanatçı Hülya Sedetmen “Uyanış için hayatlarımız kesitlerden ibarettir. Her kesit pozitif veya negatif bir olayı simgeler ve o simgeler hayatlarımızın gidiş veya işleyiş tarzını değiştirirler. Ben de resimlerimde, o kesitleri renklendirdim ve sizleri anılarınıza yolculuğa sevkettim. Bugüne kadar yaptığımız ve yapmadığımız umutlarımıza, beklentilerimize ve planlarımıza daha net bir görünüm kazandırmaya çalıştım. Resimlerimde, hayatın sadece yaşadığımız ve gördüğümüz aktiviteleri dışında görmediğimiz ya da algılayamadığımız diğer yönlerini de madalyonun diğer yüzü olarak ultraviyole ışık şeklinde ifade etmeye çalıştım. Amaç, hayatımızdan aldığımız derslerle hedeflerimizi, planlarımızı bekletmeden gerçekleştirmektir. Bu yolda sizleri ‘Uyanış’a davet ediyorum” dedi.

Yeni sergi için çalışmalar başladı

Öte yandan; Hülya Sedetmen bir sonraki sergisi için kolları sıvadı. 10-13 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek ARTANKARA 8. Çağdaş Sanat Fuarında Galeri Binyıl karma sergisinde sanatseverle buluşmayı bekliyor.

PAYLAŞ