8 Mart Kadınlar Günün’de Ücretsiz Gösterime Girecek Özel Film Seçkisi

Writer: NYX Magazine

Date: 07/03/2022

PAYLAŞ

Sinema, tiyatro, konser, spor ve çok sayıda farklı özel etkinlik alanında Türkiye genelinde 75 il ve KKTC’de faaliyet gösteren Biletinial, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel film seçkisi düzenliyor. Kadınların penceresinden dünyayı görmemize olanak sağlayan çok özel 4 film; Mad Max:Fury Road, Erin Brockhovich, The Color Purple ve The Hours, İstanbul Özdilek AVM Cinetime Sineması’nda kadınlara özel 4 farklı seansta ücretsiz rezervasyon sistemi ile gösterilecek.

Biletleme sektöründe yüzlerce etkinliğe erişim olanağı veren teknoloji şirketi Biletinial.com’un düzenlediği ‘Biletinial Hayata Katıl Film Seçkileri’nin ilki kadınlardan ilhamla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleşecek. İstanbul Özdilek Cinetime Sineması’nda gün boyunca kadınlara özel ücretsiz gösterilecek filmlerin ilki ise Erin Brockhovic olacak.

İstanbul Özdilek Cinetime Sineması’nda gün boyunca kadınlara özel olarak ücretsiz olarak gösterilecek filmleri izlemek isteyen kadınların tek yapmaları gereken verilecek LCV bilgisi üzerinden ya da @biletinial Instagram hesabı aracılığıyla iletişime geçerek kendileri ve filmi birlikte izlemek istedikleri isimler için rezervasyon yaptırmak olacak.

Erin Brockhovich çevre kirliliği konusunda duyarlılığa davet ediyor

Saat 12:00’da gösterime girecek Erin Brockovich, Steven Soderbergh tarafından yönetilen ve Susannah Grant tarafından yazılan 2000 yapımı bir film. Film, gerçek hayatta halen çevre kirliliği ve zehirlenmesi gibi durumlarla ilgilenmeye, mağdurların yanında olup seslerini duyurmaya ve mücadele etmeye devam ediyor. Enerji şirketi Pacific gas and Electric Company’ye karşı Hinkley yeraltı suyu kirliliği olayındaki suçluluğuyla savaşan Erin Brockovich’in gerçek hikâyesinin dramatize edildiği filmin başrolünde Julia Roberts var.

Kadının ve kadınlığın hikayesi:  The Color Purple

1985 yılı ABD yapımı drama filmi The Color Purple,  Alice Walker ‘in çok satan romanından beyaz perdeye uyarlandı. Steven Spielberg’in yönettiği filmin başrollerini  Danny GloverWhoopi GoldbergMargaret AveryOprah Winfrey paylaşıyor. Kadının ve kadınlığın hikâyesini anlatan çarpıcı bir yapım olan ve Whoopi Goldberg’e Celie Johnson rolü ile drama dalında En İyi Kadın Oyuncu Altın Küre Ödülü kazandıran The Color Purple’ın gösterim saati 14:30.

PAYLAŞ