Gülüş Tasarımı ile Çekici ve Entelektüel Görünüm Mümkün

Writer: NYX Magazine

Date: 19/03/2022

PAYLAŞ

Mesleğe uygun gülüş tasarımıyla kişiler otoriter, çekici, entelektüel ve ikna edici olmak üzere farklı görünümlere sahip olabilir. 

Infinity Regenerative Clinic Ağız ve Diş Sağlığı Doktoru Dt. Ceren Funda Tamer gülüş tasarımındaki uygulamalar ve son yenilikler hakkında bilgi verdi.

Dış görünüş ve giyim tarzının iş hayatına olan etkisi hemen hemen herkes tarafından biliniyor. Birçok bilimsel araştırma ise bu etkiyi mercek altına alarak somut verilerle mesleki dış görünümün önemini gözler önüne seriyor. Özellikle ağız ve dişlerin estetik açıdan görünümü iletişim anlamında iş hayatında daha da ön planda. American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics’de yapılan bir araştırma ise bunu kanıtlıyor.  Çalışmaya göre yüz, çekicilik ve kişilerarası iletişim açısından vücudun en önemli bölgesi.

Infinity Regenerative Clinic Ağız ve Diş Sağlığı Doktoru Dt. Ceren Funda Tamer: “Ağız ve dişler estetik açıdan olumsuz ise kişinin sosyal ve mental hali etkilenebilir. Ortodontik tedavi arayan birçok hasta, çiğneme fonksiyonundaki iyileşmeden ziyade diş estetiğine odaklanıyor. Bu araştırmaya göre güzel bir gülüşe sahip insanların daha yetenekli, zeki, sorumlu ve sosyal olarak aktif oldukları varsayılıyor” şeklinde konuştu.

Gülüş tasarımında otoriter gülüşün, yöneticilik gerektiren mesleki gruplar tarafından tercih edildiğini hatırlatan Dt. Ceren Funda Tamer, bu gülüş tarzında köpek dişlerinin sivri şekillendirilmesinin uygun olduğunu belirtirken, otoriter gülüş tasarımının çoğunlukla; yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi, yönetim pozisyonları, akademisyenlik, hakimlik gibi meslek gruplarında rağbet gördüğünü aktardı.

Kişiye özel gülüş tasarımı olarak bilinen vizajizm uygulamaları ile Infinity Regenerative Clinic’in bütünsel bakış açısı bir araya gelerek mükemmel bir görünümün kapısını aralıyor.  Vizajizm için klinikte yapay zeka kullanılırken hastaların fotoğraflarının yüklendiği özel bir uygulama da mevcut.  Ceren Funda Tamer: ‘’Bu uygulamaya fotoğrafları yükleyerek kişinin ağız, yüz ve burun şekline göre bir diş formu belirliyoruz. Belirlenen formu, kişinin karakter analizine ve isteklerine göre modifiye ediyoruz. Datanın son halini teknisyene iletiyor, daha sonra hastanın ağzına uyguluyoruz. Hasta 2 hafta boyunca geçici dişleri kullanarak çevresinden yorumları alıyor ve kesin kararıyla 2 hafta sonra da kalıcı diş düzenlemesi yapılıyor” şeklinde anlattı.

İyileşme için asıl mücadeleyi verecek olan bağışıklık sisteminizi ve eşzamanlı olarak tüm bedeninizi doğal kürlerle yeniden yapılandırmak ilkesiyle kurulan Infinity Regenerative Clinic, ağız sağlığından ozon terapiye, botoks uygulamalarından PRP, dolgu, mezoterapi, kök hücre ve lazere kadar çeşitli yenilikçi ve güvenilir tedaviler sunuyor.

PAYLAŞ