Yatak Odalarında Bahar Zamanı

Writer: NYX Magazine

Date: 18/04/2022

PAYLAŞ

Evimizi kalbin olduğu en huzurlu zamanlar geçirdiğimiz yer olarak tanımlarsak, yatak odaları da ruhumuzun ikamet ettiği, dinlediği yerlerdir. Güneşin doğuşu ile güne başladığımız ilk mekan, evin en mahrem bölümü olan bu özel oda, sa bahki ruh halimizi, günün başlangıcını ve tüm günümüzü etkiler. Bu nedenle, tasarım estetiğiniz ne olursa olsun, iyi bir gece uykusu sağla yan bir yatak odası tasarlamak önemlidir.

Designist’in Kurucusu İç Mimar Aslı Arıkan Dayıoğlu yatak odalarına bahar havası getirecek tasarım önerilerini NYXmag okurları için paylaştı.

Yatak odasına bahar havası katmak için renk tonları seçimlerinde bahar mevisiminde doğadaki o canlı ama pastel, renkli ama dingin tonları ön plana çıkarmak gerekir. Pastel renkler, doğal malzemeden aksesuarlar, yumuşak desenli duvar kâğıtları ve dokular, kısaca size tazelik getiren ve ruh halinizi bahar yapan her şeyi kullanarak mekanı canlandırabilirsiniz.

Yatak başı duvarınızı sarı, yeşil veya yavruağzı rengine boyamak, taze bir bahar ambiyansı yaratmak için güzel çiçekli duvar kağıtları kullanmak, yatak üstüne botanik baskılı yastıklar eklemek, komodinleri terracota seramik aksesuarlarla ve vazo içerisinde bahar dalları ile zenginleştirmek o bahar aylarına girdiğimizi hatırlatacak ve güne başlarken serotonin salgılamamızı sağlayacaktır. Odadaki kalın halıları kaldırıp yatak altına sisal halılardan sermek odayı daha ferahlatır.

Yatak odanıza bahar havasını getirmek için, tamamını yeniden boyamak, mobilya satın almak duvarları boyamak, dramatik değişiklikler yapma olanağınız yok ise, tek bir parlak sandalye, tabure, bank, yatak döşemesi ve hatta duvardaki bazı renk blokları, odaya hemen neşeli ve keyifli bir dokunuş getirebilir. Yatak odanızı cesur şilteler, battaniyeler ve tabii ki yatak takımları ile – çiçekli, botanik, pastel veya sadece renkli – bahar gibi hissettirebilirsiniz. Bu yöntem odanızı bahar ruhuna göre değiştirmek için en kolay ve bütçeye en uygun fikir olacaktır.

Yataklar yatak odalarının odak noktası olduğundan benzersiz vurgulara sahip sıra dışı bir yatak başlığı, odaya kesinlikle yepyeni bir görünüm kazandırır. Doku ve desen katmanları, ince ama cesur bir iç tasarımın sıkıcı hisset mesini önleyebilir, yatak odasının çekiciliğini artırır… Ayrıca mekanı zenginleştirmek için baharı vurgulayan aksesuarlar kullanabilirsiniz. Çok yüksek bir vazo içine koyacağınız uzun bahar dalları, duvara basitçe ekleyeceğiniz bir raf üzerine dizdiğiniz sukulentler buna bir örnek olabilir.

Çok canlı renkleri sevmeyen daha pastel renkleri sevenler için, toprak renkleri de kullanılabilir. Sıcak toprak tonları gölge ortamı vurgularken, yavruağzı ve gri odanın odak noktasını, yatağı vurgular ve kısa sürede alanın tüm görünümünü yükseltir. Krem temalı yatak odalarında kullanılacak az desenli dalgalı duvar kagıtları dramatik artworkler, asimetrik dokunuşlar ve büyük aynalar, bir yatak odasını daha genç, rahatlatıcı, zamansız ve ilham veren bir mekana çevirebilir.

Oda içinde bir tekli koltuk yerine tavandan betona sabitlenerek asılacak bir salıncak, sıradışı bir yatak odası isteyenler için ideal bir seçenektir.

Ultra şık minimalist tarzdaki yatak odalarından sıcak modern rustik dekor şemalarına, bembeyaz İskandinav tarzından, renkli seçeneklerden oluşan bir kakofoniye kadar herkese uygun yatak odası tasarımı yapılabilir ve baharın nüanslarını her tarzda hissedebilirsiniz.

Çoğu zaman, insanlar bir ev içinde misafirlerden en fazla yaya trafiğiyle karşılaşan alanları tasarlamaya çok önem verirler. Salonları, banyoları ve yemek odalarını düşünün. Ama yatak odası? İster güzellik molası vermek için çekilin, ister bir kitapla kıvrılın ya da tam bir dizi seansına yerleşin, iyi tasarlanmış modern bir yatak odası dünyadaki tüm farkı yaratır. Tabii ki bu, modern bir yatak odasının birkaç renk ve fütürist kaplamalarla minimalist olması gerektiği anlamına gelmiyor. Bunun yerine, modern bir yatak odası olmasını istediğiniz her şey olabilir: canlı, nötr, tek renkli – adını siz koyun. Buradaki fikir, kutsal uyku alanınızı daha da fazla zaman geçirmek isteyeceğiniz bir odaya dönüştürmektir. Bunu göz önünde bulundurarak, duvar kağıdına sahip renkli, cesur yatak odalarından tamamen beyaz sade minimal yatak odalarına kadar her şey yaratılabilir, yeterki sadece size ait olsun ve sizin ruhunuzu okşasın.

PAYLAŞ