Modası Geçmez

Writer: NYX Magazine

Date: 18/04/2022

PAYLAŞ

Dünya ve Türkiye pazarında sürdürülebilir moda üzerine çalışmalar yapan öncü deterjan markası Perwoll, başarılı tasarımcı Zeynep Tosun ile birlikte ilk kez gerçekleştirilen farklı bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Kullanılmayan tekstil ürünleri İstanbul’un dört farklı noktasına konumlandırılmış giysi kumbaraları ve modasigecmez.net adresi üzerinden Temmuz ayından itibaren toplanmaya başladı. Bağışlanan bu kıyafetler Zeynep Tosun ve Anadolu’daki emektar kadınların öncülüğünde yöresel ileri ve geri dönüşüm teknikleriyle yeniden tasarlanarak bir koleksiyona dönüştürüldü. Kendi markasını kurduğundan beri üretim aşamalarının büyük bir kısmını Anadolu’daki kadın tekstil çalışanları ile gerçekleştiren başarılı tasarımcı Zeynep Tosun, duyduğu heyecanı “Toplanan tüm kıyafetleri renklerine, türlerine, gramajlarına göre ayırarak çok eskiden beri Anadolu’da bilinen çeşitli el işi yöntemleriyle yepyeni kıyafetler yarattık. Bu tasarımların, tüm markalara ve tasarımcılara ilham vermesini ve tekniklerin sahiplenilmesini umuyoruz,” sözleriyle anlattı. Toplanan kıyafetlerden işlemeler ve patchworkler ile süslenmiş jean ceket, şapka, muska ve çanta üretildi. Toplam 490 parçadan oluşan sürdürülebilir özel koleksiyonun satışından elde edilen gelir ise Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na (KAÇUV) bağışlanacak.

Moda sektörünün doğaya verdiği zarara dair farkındalık oluşturmak adına #ModasıGeçmez mottosu ile birçok farklı projeyi hayata geçiren Perwoll, geliştirdiği özel formüllerle giysilerin daha uzun süre yeni gibi kalmasını sağlayan deterjanlarıyla da sürdürülebilir moda akımına destek oluyor. Kullan-At alışkanlığını değiştirmeyi hedefleyen marka, Zeynep Tosun beraberliğinde üstlendiği misyonun bir tüketici hareketine dönüşmesini ve çevre, sürdürülebilirlik, kadın istihdamı gibi birçok değerli alana dokunmasını, büyük moda markaları ve e-ticaret kanallarına da ilham kaynağı olmasını hayal ediyor.

Duyurusunun ilk olarak sosyal medyada Zeynep Tosun’un yanı sıra Gamze Erçel, Deniz Karasu, Gizem Üzel ve Ezgi Dinç gibi influencer paylaşımlarıyla yapıldığı proje, hayata geçtiği ilk günden itibaren web sitesinden talepler aldı. Elde edilen gelirin bağışlanacağı sürdürülebilir koleksiyon, Trendyol Kanserli Çocuklara Umut Vakfı mağazasında satışa sunuldu.

PAYLAŞ