Tayfun Pirselimoğlu/KERR Sergisi Açıldı

Writer: NYX Magazine

Date: 21/04/2022

PAYLAŞ

Istanbul Concept’in gururla takdim ettiği çok yönlü sanatçı Tayfun Pirselimoğlu’nun romanı ve 22 Nisan’da vizyona girecek uzun metrajlı filmi ile aynı ismi taşıyan kişisel sergisi KERR, Dünya Sanat Günü’ne denk gelen 15 Nisan akşamı gerçekleştirdiği açılışla Istanbul Concept Gallery’de sanatseverlerle buluştu.

Sinema ve görsel sanatlar dünyasını bir araya getiren açılışta, Kerr filmi kadrosundan, beyazperdeden ve iş dünyasından değerli isimler Tayfun Pirselimoğlu’nun son dönemde karışık teknikle ürettiği 40’ın üzerinde eserini beğeniyle izlediler.

KERR kelimesi mükerrer, tekrar, tekerrür kelimelerinin kökü; dönüp tekrar başlamak anlamına da geliyor. Pirselimoğlu’nun bu döngüyü anlattığı KERR filmi geçtiğimiz sene 58.Antalya Altın Portakal Film Festivali‘nde En İyi Yönetmen, En İyi Müzik ve ayrıca FİLM-YÖN En İyi Yönetmen ödüllerini kazanmıştı. Bu sene ise 41. İstanbul Film Festivali’nde Ulusal Yarışma bölümünde İstanbul prömiyerini yaptıktan sonra 22 Nisan’da vizyona girecek.  

KERR sergisindeki bol hikâyeli, çarpıcı eserler 14 Mayıs’a kadar pazar-pazartesi günleri hariç, her gün Tomtom Mah., Nur-u Ziya Sokak’ta yer alan Istanbul Concept Gallery’de izlenebilir.

“Her şey tekrar ediyor. Dün tekrar ediyor, uçuş rotaları tekrar ediyor…Şapkalar, köpekler, boşlukta asılı eller, adreslerine ulaşmayan mektuplar tekrar ediyor. Fesler, saklı yüzler, menzilsiz kuşlar, arzular, İstanbul, gece görüş dürbünleri, yanlış anlamalar tekrar ediyor. Savaş tekrar ediyor. Gergedanlar, boks ringleri, gizli ayıplar, kalbe saplı kuşkular, mayınlı araziler, perişan aşklar, tırnak törpüleri, öğle uykuları tekrar ediyor. Utanç tekrar ediyor. Her şey tekrar ediyor…” / Tayfun Pirselimoğlu

PAYLAŞ