Hayvanlar İçin Daha İyi Bir Dünya, Çocuklarla Mümkün

Writer: NYX Magazine

Date: 26/04/2022

PAYLAŞ

Çocuklara meslekleri eğlenerek deneyimleme fırsatı sunan KidZania İstanbul’da yer alan KLİVET Veteriner Kliniği, bu yıl Royal Canin iş birliğiyle, minik ziyaretçilerine veteriner hekimlik mesleğini deneyimletirken hayvanlara doğru bir şekilde yaklaşma ve onlarla iletişim kurma konusunda da bilgi sahibi olmalarını sağlayacak. KLİVET Veteriner Kliniği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da minik ziyaretçilerini ağırlayacak.

Royal Canin Türkiye, Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği (KLİVET) ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında KidZania’da yer alan KLİVET Veteriner Kliniği’nde, çocuklara veteriner hekimlik mesleğini eğlenerek deneyimleme fırsatı sunacak. Bu iş birliği kapsamında KidZania’da KLİVET Veteriner Kliniği’ni ziyaret eden çocuklar, yaşam boyu bir birliktelik için hayvan sevgisi, hayvan refahı, bakımı ve veteriner hekimlik hakkında daha fazla bilgi sahibi olacak.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da minik ziyaretçilerini bekleyen KidZania İstanbul’daki KLİVET aktivite alanında eğlenceli vakit geçirecek çocuklar, aynı zamanda sorumlu hayvan sahipliği konusunda da bilinçlendirilecek.

KidZania’yı ziyaret eden çocuklar, veteriner hekimlik mesleğini yakından tanıma fırsatı yakalıyor

Veteriner hekimlik mesleğinin önemi konusunda bir farkındalık geliştirilmesi amacıyla 2019 yılında Klinisyen Veteriner Hekimler Derneği (KLİVET) tarafından KidZania’da açılan KLİVET Veteriner Kliniği, 3 yılda binlerce çocuk tarafından ziyaret edildi. 

KLİVET Başkanı Tarık Akan, veteriner hekimliğin hayvan sevgisi ve tutku olmadan yapılabilecek bir meslek olmadığını, bu çalışmayla çocukların veteriner hekimlik konusunda doğru bilgilendirilmelerini amaçladıklarını ifade etti. Akan sözlerine şöyle devam etti: “Veteriner hekimlik mesleği, tüm dünyada, hayvan sağlığını korumada çok önemli bir yere sahip. Öte yandan mesleğin oldukça büyük sorumlulukları da bulunuyor. Bu sebeple geleceğimizin teminatı çocuklarımızı veteriner hekimlik konusunda bilinçlendirerek kariyerleri konusunda doğru karar verebilmelerini hedefliyoruz. Çok önem verdiğimiz, geleceğimize ışık tutan Kidzania’da yer alan ‘KLİVET Veteriner Kliniği’ projemizde bu yıl Royal Canin ile iş birliği içerisinde muhteşem aktiviteler planlayacağız.”   

Projenin kendileri için öneminden bahseden KLİVET Yönetim Kurulu Üyesi Çağıl Çokcoşkun Yılmaz, “Geleceğin hayvan severleri olacak yeni nesillere, veteriner hekimliği doğru anlatmak, hayvan sevgisini en minik kalplere aşılamak üzere gerçekleştirdiğimiz bu eşsiz projeyi; bu yıl yeni iş birliği ortağımız Royal Canin ile birlikte yürütecek olduğumuz için çok mutluyuz,” dedi.

Proje kapsamında, çocukların hayvanlara karşı farkındalıklarını ve ilgilerini destekleme fırsatı bulduklarını belirten Royal Canin Türkiye Genel Müdürü Aslı Çelikkol sözlerine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak başladı. TBMM’nin açılışının 102. yıl dönümünde geleceğin mimarı çocuklar için eğlenceli ve öğretici bir deneyim alanı sunabilmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Çelikkol, daha çocukluk yıllarında, veteriner hekimlik mesleğini hayal eden bir çocuğa ilham vermenin heyecan verici olduğunu belirtti. Çelikkol sözlerine şöyle devam etti: “Dünyamızı daha güzel bir yer haline getiren hayvanlarımız ile yaşam boyu birlikteliğimizin ana mimarı veteriner hekimlerimiz. Bu kapsamda, daha üniversite yıllarından başlayarak gelişimleri için onları her alanda destekliyoruz. Şimdi hayvanlarımızın sağlığı ve refahı için veteriner hekimlerimiz ile kurduğumuz bilim odaklı güçlü ilişkimizi bir adım daha öteye taşıdık. Çocuklar burada, bir hayvanın sorumluluğunu almayı deneyimliyorlar. Bu sorumluluk duygusunun ve hayvan sevgisinin çocuklara eğlenceli bir şekilde öğretilmesine destek olmak, ‘hayvanlar için daha iyi bir dünya’ yaratma hedefiyle çalışan Royal Canin için çok değerli.”

Çocukların hayvanlara olan ilgilerini zenginleştirmek üzere çocuklara KidZania KLİVET Veteriner Kliniği’nde eğlenirken öğrendikleri bir deneyim sunduklarını belirten KidZania İstanbul CEO’su Ebru Timur, “KidZania İstanbul olarak yaptığımız araştırmalarda görüyoruz ki günümüzün çocukları dünya sorunlarıyla önceki kuşaklara kıyasla çok daha yakından ilgileniyorlar. Bu durum, dünyada yaşanan problemlere çözüm geliştirmek konusunda onları çok daha bilinçli ve hevesli yapıyor. Meslek seçimlerinde de bu bilinç hallerinin etkilerini görüyoruz. Örneğin, veteriner hekimlik mesleğini neden tercih ettiklerini sorduğumuzda; ‘başkalarına faydalı olmak’, ‘yardım edebilmek’ gibi cevaplar alıyoruz. Ayrıca, çocuklar, hayvanlara yardımcı olabilecek her türlü aksiyona karşı doğal bir ‘meyil’ gösteriyorlar. Hatta hayvanlarla ilgili alınacak aksiyonların temsilcisi oluyorlar: Örneğin, köpekleri evlat edinmek ve onlara bakmak gibi. Bu şekilde kendi başlarına bir şeyler yaptıklarını görüyor ve yakın çevrelerinde etki yaratıyorlar. Biz de KidZania Klivet Veteriner Kliniği’nde; çocuklarımızın hayvan sevgisini pekiştiriyor, veteriner hekimlik mesleğiyle ilgili bilgi edinmelerini sağlıyoruz” dedi.

PAYLAŞ