Maison Valentino, Venedik Bianeli İtalyan Pavyonunun Ana Sponsoru Oldu

Writer: NYX Magazine

Date: 27/04/2022

PAYLAŞ

Valentino Kreatif Direktörü Pierpaolo Piccioli ve CEO’su Jacopo Venturini, Venedik Bienali 59. Uluslararası Sanat Sergisi’ndeki İtalyan Pavyonu’ndaki küratör Eugenio Viola ve sanatçı Gian Maria Tosatti’yi destekliyor.

Venedik Tersanesi’nde yer alan Tese delle Vergini’deki History of Night and Destiny of Comets (Gecenin Tarihi ve Kuyruklu Yıldızların Kaderi) başlıklı sergi ile İtalyan Pavyonu tarihinde ilk kez bir sanatçı tek başına İtalya’yı temsilen eserlerini sunuyor. The Milk of Dreams adını taşıyan 59. Bienal’in  küratörlüğünü Cecilia Alemani yapıyor.

Maison Valentino, kültürel geri dönüşü ve karşıtlığı hedefleyen projelerle kültürü teşvik etme ve sürdürme taahhüdünü sürdürüyor. Pierpaolo Piccioli,Temmuz 2021’de İtalyan Pavyonu’na ev sahipliği yapan Tese delle Vergini binasının yanındaki Gaggiandre Arsenale’de Des Ateliers Couture Show’unu sunmuştu.

Valentino Kreatif Direktörü Pierpaolo Piccioli, Venedik’e ve kültürel panoramasına saygısını bir kez daha sunmak istiyor. Venedik, onun için; sanatta, tiyatroda, müzikte, mimaride, sinemada ve yaratıcılıkla ilgili diğer her şeyde duygular uyandıran bir şehir. Pierpaolo Piccioli için Venedik, yaratıcı aklın eserlerini tasavvur edebileceği, sanat ve moda arasındaki bir dialog için doğal bir algısal senaryo.

Gian Maria Tosatti ve Pierpaolo Piccioli, ortak merak ve uğruna mücadele ettikleri değerlerden ilhamla çok sesli bir topluluk oluşturmak için ortak bir arayışa giriyor: Sanatsal duyarlılık ve yaratıcılığın sürekli değişen ifadeleri için her bir şekil ve biçimde sürekli değişen bir arayış. Küratör Eugenio Viola, günümüzün cüretkar bir yorumunu sunan, çağdaşlık üzerine güçlü bir ifade işlevi gören bir proje paylaşıyor.

Gian Maria Tosatti‘nin çalışmasını, yeni bir farkındalık yaratmak amacıyla, hayaller ve hatalar arasında bir yerde denge kuran, edebi referanslardan görsel sanatlara, tiyatrodan müziğe ve performansa uzanan, dildeki çeşitliliği içeren ve harmanlayan bir geçiş formunda yapılandırıyor. History of Night and Destiny of Comets (Gecenin Tarihi ve Kuyruklu Yıldızların Kaderi) sergisi, proaktif ve iyimser bir bakış açısıyla insanlığın mevcut durumu ve geleceği hakkında çarpıcı bir vizyon sunan büyük bir çevre enstalasyonu olarak hayal ediliyor.

Venedik Bienali 2022 59. Uluslararası Sanat Sergisi İtalyan Pavyonu, 23 Nisan Cumartesi ile 27 Kasım 2022 Pazar günleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

PAYLAŞ