Valentino Garavani 90 Yaşında

Writer: NYX Magazine

Date: 15/05/2022

PAYLAŞ

Maison Valentino‘nun kurucusu ve modanın son imparatoru Valentino Garavani,  90 yaşına giriyor.

Bay Valentino’nun 90. doğumgününde, doğduğu İtalya Voghera şehrindeki Teatro Sociale’de 11 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında çalışmalarından oluşan bir sergi yer alacak. Maison Valentino ise Bay Valentino’nun 90. yaşını, onun güzellikle ilgili bir cümlesini taşıyan sınırlı sayıda üretilen kapüşonlu sweatshirt ile kutluyor.

11 Mayıs 1932’de Voghera’da doğan ve moda dünyasında ilk adı Valentino ile tanınan Valentino Garavani,  90. yaşını kutluyor.

Bu Valentino Garavani’nin, 50 yıllık kariyeri boyunca, kişisel güzellik fikrini tanımlayan, onları sonsuz formlarda ifade eden, geleceğe dair bir fikir sunarak onları günümüz için uygun hale getiren eşsiz kişiliğinin dönüm noktası. Valentino, markanın kreatif direktörü Pierpaolo Piccioli’nin çalışmaları sayesinde her zamankinden daha canlı ve çok biçimli bir semboller sistemi inşa etti.

Teatro Sociale of Voghera’da 11 Mayıs’dan itibaren sergilenmeye başlayan sergide,  1960’lardan 21. yüzyılın ilk on yılına kadar Valentino tarafından tasarlanan özel kreasyonlar yer alıyor. Orta sahnedeki özel enstalasyonda, markanın arşivindeki 36 ikonik kırmızı elbiseden oluşan ve her biri zamanının ruhunu somutlaştıran stiller antolojisi niteliği taşıyan özel bir seçki yer alıyor. Sergide bu eşsiz tasarımlarla birlikte   giysilerin çıkış yaptığı dönemin ruhunu anlatan kısa anekdotlarla dünyanın onları nasıl algıladığını yeniden canlandıran çalışmalar, çizimler, eskizler, gazete kupürleri, fotoğraflar ve belgeler de sergileniyor.

Bay Valentino’nun modaya ve hayata yaklaşımının ironik bir özeti olan “Güzelliği seviyorum, bu benim suçum değil” cümlesinin yer aldığı, sınırlı sayıda üretilen Valentino Happy Birthday Mr. V kapüşonlu sweatshirt’ü 11 Mayıs 2022’den itibaren Valentino.com’da satışa sunuldu. Sweatshirt’ün satışından elde edilecek gelir, Fondazione Valentino Garavani ve Giancarlo Giammetti’ye bağışlanacak.

PAYLAŞ