Saç Lazeri ve PRP ile Saçlara Sihirli Dokunuş

Writer: NYX Magazine

Date: 02/07/2022

PAYLAŞ

Kadın ve erkeğin en önemli aksesuarı olan saçlar, çeşitli sebeplerden dolayı dökülebiliyor, bunun sonucunda da kişiler saç kayıplarına uğrayabiliyor. Saç eksilmelerinde en çok bilinen yöntem saç ekimi olsa da çok ciddi oranda saç kayıpları dışında; “saç lazeri, PRP saç tedavisi ve kök hücre ” gibi tedavilerle kısa sürede dökülmelere karşı saçı kökten uca iyileştirmek mümkün.

Alanında uzman hekimlerce yapılan detaylı saç check-up’ı sonrasında kişinin saç yapısına ve ihtiyacına göre belirlenen saç tedavilerini ve süreçleri Well World Aesthetic & Longevity Clinic’in Medikal Direktörü Dr. Burak Tuncer anlatıyor.

Saç Lazeriyle Kısa Sürede Etkili Sonuç

Saç lazeri, gittikçe daha geniş kitlelere yayılan ve saç dökülmesini önleme konusunda kısa sürede hedeflenen sonuçlara ulaşılmasını sağlayan konforlu bir yöntem. Aynı zamanda yeni saç gelişimine de yardımcı. Saç lazeri tedavisinde, aktif olmayan saç köklerinin uyarılıp hücresel aktivitenin artırılması hedefleniyor. Lazerle saç tedavisi, daha iyi bir sonuç almak için saç serumu tedavisi ile birlikte de uygulanabiliyor. Lazer işlemi öncesinde kişinin saç derisine mikro iğnelerle, köklerin güçlenmesi için gerekli olan vitamin ve minerallerle hazırlanan serum enjekte ediliyor. Böylece saç lazeri, uygulanan serumun cilde daha etkin bir şekilde nüfuz etmesini sağlıyor.  

İşlem haftada 1 kez 40 dk ya da haftada 2 kez 20 dk olmak üzere tercih edilebiliyor.   Kişiye özel seans sayıları değişiklik göstermekle beraber sonuçlar birçok hastada etkili olarak gözlemleniyor. Her lazerden sonra gözeneklerin kapanmaması için spor, havuz banyo gibi aktivitelere mümkünse 12 saat boyunca ara vermek gerekiyor. 

İlk uygulamadan itibaren saç tellerinde belirgin seviyelerde kalınlaşma ve artış gözlenmesi saç lazerini favori uygulamalardan biri yapıyor. Ayrıca saç ekiminden 1 ay sonra yapılan saç lazeri tedavisi, ekilen saçların daha hızlı çıkmasına da destek oluyor. 


 Saç Kalitesini Artıran Yöntem: “KÖK HÜCRE”

 Kök Hücre nedir?


 Kök hücre kişinin kendi saçlı dokusundan, yani kulak arkasında dökülmemeye kodlanmış DNA’ya sahip saçlardan biyopsi yöntemiyle alınıyor. Özel bir cihazla hücre sayısını çoğaltılarak tekrar hastanın saçlı dersine enjekte edilme işlemidir. Saç dökülmesi kellik gibi durumlarda yeni saç gelişimini uyarmak, var olan saçları güçlendirmek ve saç dökülmesini azaltmak için kök hücre yöntemini kullanıyoruz.

Tedavi Nasıl Yapılır?

Kök hücreler kulak arkasından mini punch biyopsi yöntemiyle alınır. Özel bir cihaz yardımıyla çoğaltılır. Saç folikülü büyümesini ve saç yoğunluğunu artırmak için PRP tedavisi ile kombine edilir. Sedasyon altında saçlı derinin tamamına uygulanır.

Uygulama sonrası 4 ile 6 ay arasında etki edeceği saçlı deri bölgesinde kıl foliküllerinde etki yaklaşık 1 ay içinde görülmeye başlar.
 

PRP Saç Tedavisiyle Uyuyan Saç Köklerini Uyandırıyoruz

PRP (Platelet Rich Plazma); trombositten zengin plazma anlamına gelen devrim niteliğinde bir uygulama. Kullanım alanı oldukça geniş olan PRP’nin saç dökülmesini durduran ve saçları kökten uca güçlendiren en ideal yöntemlerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. PRP saç tedavisinde kişinin kendi kanından elde edilen trombositten zenginleştirilmiş plazma, katkı maddesi eklenmeden saç kaybı yaşanan alanlara çok ince mikro iğneler yardımıyla enjekte ediliyor. Yenileme esasına dayanan PRP saç tedavisi, vücudun kendi kendini iyileştirebilme özelliğini kullanarak saçların sağlıklı büyümesini ve çoğalmasını sağlıyor. Kişinin kendi kanından üretildiği için hiçbir yan etki ve alerji riski de barındırmıyor. 

PRP ile saç tedavisinin bir seansı yaklaşık 30 dakika sürüyor ve birkaç hafta içinde etkisini göstermeye başlıyor. Hatta saç aşısı olarak bilinen ACell ile kombine edilerek de uygulanabiliyor. Henüz duymamış olanlar için kısaca bahsedecek olursak ACell, Amerika kökenli bir tedavi. Özellikle yoğun çalışma temposu nedeniyle bakım yaptırmaya vakit bulamayan kişiler için ideal. PRP ile birlikte uygulandığında maksimum fayda elde ediliyor. 

PAYLAŞ