Güney İtalya’nın Zamansız Cazibesi

Writer: NYX Magazine

Date: 03/07/2022

PAYLAŞ

SUNDEI 2022 yaz koleksiyonu ilhamını 1960’lar Puglia’sından alıyor. Yaz mevsiminde büyüleyici güzellikteki Ostuni kentine yapılan bir seyahati hayal eden tasarımcı Tuğçe Çelebi, koleksiyonun içindeki inci beyazı rengini şehrin beyaz mimarisinden, onu tamamlayan pastel yeşil rengini ise bölgedeki bereketli asırlık zeytin ağaçlarından alıyor. Nefes alan, hafif ve doğal, yumuşak kumaşlar minimal formlarla şekilde buluyor.

Her daim şık bir rahatlığın ön planda olduğu SUNDEI koleksiyonunda A kesim silüetler, bol ve kısa paçalar 1960’lara modern ve eforsuz bir gönderme yapıyor. Birbirini takip eden ince dikiş detayları, bu koleksiyonda da yerini manşet, yaka ve cep üzerlerinde buluyor.

Koleksiyonun diğer bir ilham kaynağı da Luca Guadagnino yapımı ‘I am love’ filmindeki başrolünü Tilda Swinton’ın oynadığı Emma Recchi karakteri. Rus kökenli, oldukça ayrıcalıklı bir hayata sahip Emma karakterinin bir eş, anne ve kadın olarak kendini ve ihtiyaçlarını yeniden keşfediyor. Açık ve koyu renk kombinleri Emma karakterinin aydınlık ve karanlık yönlerine atıfta bulunuyor. Sürekliliğin olduğu ayrıcalıklı bir yaşamla, yasak bir aşkın ve dünyevi ihtiyaçlarının arasında kalan Emma yalın ve sofistike tarzıyla da Sundei’in SS’22 koleksiyonuna esin veriyor.

Yaz boyunca her yere rahatlıkla giyilebilecek SUNDEI Resort koleksiyonundaki rafine, bol kesim gömlek ve elbiseler yerini feminen ve drapeli silüetlere bırakarak gündüzden geceye yumuşak bir geçiş sağlıyor.

PAYLAŞ